Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις ενός βουλευτή, ενός ιμάμη (του Μέτε) και ενός ανεξάρτητου ανθρώπου για το θέμα με την Γλαύκη…

0 σχόλια Share:

……………..

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σχολίασε πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Ο Ζεϊμπέκ δήλωσε : Στην είσοδο του χωριού υπάρχει μια στρατιωτική μονάδα των ειδικών δυνάμεων. Το να κάνουν ένοπλη άσκηση με εξοπλισμό πέριξ του νεκροταφείου δεν είναι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό. Υπήρξαν οι απαραίτητες αντιδράσεις. Εδώ και χρόνια πρώτη φορά συνέβη τέτοιο περιστατικό. Ζητάμε να μην επαναληφθεί.¨

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως αυτή την στιγμή το κοινοβούλιο είναι κλειστό, αλλά είπε πως επικοινώνησε με τα απαραίτητα μέρη.  Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε σε κάποια πρακτορεία ειδήσεων, αλλά όχι κατά τον σωστό τρόπο.

Ο Ζεϊμπέκ συνέχισε λέγοντας:
Προβλήματα πάντοτε υπήρχαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Ευχή μας είναι τα προβλήματα να λυθούνε στο τραπέζι. Για κάτι τέτοιο πιο πολύ από όλους θα χαρούν οι μειονότητες. Δεν πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται μεγέθυνση αυτό το γεγονός. Επί χρόνια και τι δεν βίωσε αυτή η μειονότητα. Εμείς μάθαμε να ζούμε με αυτά. Υποστηρίζουμε πως αυτό το περιστατικό δεν πρέπει να μεγεθύνεται. Η μειονότητα έχει μεγαλύτερα προβλήματα και εμείς αυτά προσπαθούμε να λύσουμε¨.

Ο ιμάμης της Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου περιέγραψε ως εξής αυτά που έγιναν :
¨Επειδή ήταν μια ασυνήθιστη κατάσταση, ο κόσμος ανησύχησε. Προκάλεσε φόβο το ότι δίχως ενημέρωση, πρωινές ώρες ένοπλοι μπήκαν στο χωριό και έκαναν άσκηση μπροστά στο νεκροταφείο.¨

Ο Αζίζογλου είπε πως σε απόσταση 700 μέτρων από το χωριό υπάρχει μια στρατιωτική περιοχή.Ο Αζίζογλου λέει πως οι στρατιώτες κανονικά κατεβαίνουν στην αγορά και ψωνίζουν, αλλά μετά από την άσκηση, ξανά δεν ήρθαν.

Ο Αζίζογλου δήλωσε: ¨Αντιλήφθησαν και οι ίδιοι την ανοησία που έκαναν. Ορισμένες ελληνικές εφημερίδες έβαλαν το σπίτι του αδελφού μας που πήρε τις φωτογραφίες στα πρωτοσέλιδα. Κατηγόρησαν τους ανθρώπους πως ¨Κάνουν προπαγάνδα της Τουρκίας¨.

Ο Αζίζογλου ανέφερε πως μέχρι σήμερα οι σχέσεις των χωρικών και των στρατιωτών ήταν καλές και είπε : ¨Βοηθάνε τους αδερφούς μας χωρικούς. Βοηθάνε στα σχολεία μας, τελευταία βοήθησαν ένα ανάπηρο παιδί. Αυτό ήταν που περισσότερο μας απογοήτευσε. Πιστεύαμε πως ήταν θετικοί απέναντι μας.……….. Τελευταία μετά από την ένταση της Αν Μεσογείου, έγιναν ασκήσεις στο χωριό μας και σε δύο χωριά της Κομοτηνής. Μετά από κάθε ένταση αισθανόμαστε ανησυχία. Πλέον συνηθίσαμε αυτές τις διαδικασίες. Όταν τα καταγγέλλουμε ή ψελλίζουμε κάτι μας στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για ¨ανθέλληνες¨ και  πράκτορες της Τουρκίας¨.

¨Η πολιτική προσέγγιση της Τουρκίας δεν είναι ειλικρινής¨

Ο ψυχίατρος Ιμπράμ Ονσούνογλου ο οποίος ζει στην Κομοτηνή ανέφερε πως κάθε φορά που υπάρχει εντάξει μεταξύ των δύο χωρών ο κόσμος στην Δυτική Θράκη επηρεάζεται αρνητικά.

Λέει πως αυτό γινόταν περισσότερο παλιότερα αλλά τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που δεν γίνεται ιδιαίτερα. Ο Ονσούνογλου είπε πως η τελευταία ένταση, δεν έγινε αιτία για αύξηση των πιέσεων πάνω στη μειονότητα και των προβλημάτων και πρόσθεσε :” Σχετικά με την ελληνοτουρκική ένταση ιδιαίτερα στον τύπο γίνονται αιχμηρά σχόλια και αυτό ενοχλεί την μειονότητα. Αλλά πλέον δεν υπάρχει κάποια μεγάλη πίεση πάνω στη μειονότητα όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η στρατιωτική εκπαίδευση στη Γλαύκη ήταν μία ανόητη απόφαση. Για την οποία υπήρξε υπέρ του δέοντος ενασχόληση. Η τουρκική πλευρά θέλησε να επωφεληθεί από αυτό. Ο ΠτΔ (Ερντογάν) για αυτό το θέμα αμέσως έκανε μία δήλωση. Για να μιλήσουμε ειλικρινά εγώ βρήκα λίγο φουσκωμένη αυτή την αντίδραση.
Γίνεται άσκηση, βγαίνουν φωτογραφίες και ταυτόχρονα τα παιδιά ανάμεσα στους στρατιώτες κάνουν ποδήλατο. Αυτή τη στιγμή επειδή υπάρχει ελληνοτουρκική ένταση, γίνεται η τρίχα τριχιά. Τα μέλη του τύπου της μειονότητας που κινούνται με βάση το τι θα πει η Τουρκία όλοι μαζί άρχισαν να κατηγορούν. Κάποιοι κοιτάνε να δουν το σύνθημα από την Τουρκία. Έτσι έγινε και εδώ.
….
Η Τουρκία όταν την συμφέρει ένα περιστατικό το προβάλει εννοώ όταν δεν τη συμφέρει το αγνοεί. Η προσέγγιση της δεν είναι ειλικρινής. ”
Ο Ονσούνογλου περιγράφει πως για την Τουρκία το σημαντικό δεν είναι τα προβλήματα της μειονότητας, αλλά ο έλεγχος της μειονότητας και δηλώνει: “Αν η επίλυση των θεμάτων της μειονότητας μειώνει τη δέσμευση προς την Τουρκία τότε εκείνη επιθυμεί την συνέχιση των θεμάτων αυτών. Διότι για την Τουρκία το σημαντικό είναι η δέσμευση της μειονότητας. Και όσο συνθλίβεται η μειονότητα τόσο συνδέεται προς την Τουρκία”.
……

https://indyturk.com/node/231486/haber/iki-dost-iki-d%C3%BC%C5%9Fman%C4%B1n-ortas%C4%B1nda-az%C4%B1nl%C4%B1klar-bat%C4%B1-trakya%E2%80%99da-neler-oldu?fbclid=IwAR2ady-cGj3RBOcWqGlx6O5Zye0696vaGQ3MqQCgvN3SP__osAvKuYjBwI8

23/8/2020

Σχ. Ο Ονσούνογλου απλά δεν έχει κανένα συμφέρον που να τον συνδέει με την Τουρκία και για αυτό λέει ελεύθερα την γνώμη του. Ενώ οι άλλοι δύο προφανώς ενδιαφέρονται πολύ για την γνώμη που έχει η Τουρκία για αυτούς…

Previous Article

Επιτέλους προχωρά η επέκταση του φράχτη στον Έβρο…

Next Article

Βίντεο-Πολιτικός ηγέτης στο CNN TÜRK ¨Μόνο με τα όπλα θα λυθούν τα θέματα με την Ελλάδα¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *