Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: “Να εξηγήσει το κόμμα CHP το πώς μας πήραν τα κοντινά (ελληνικά) νησιά”…

0 σχόλια Share:

Κείμενα του ιστολογίου 20/8/2020

Για μία ακόμη φορά ο Ερντογάν μας δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους του για τις σχέσεις με τους γείτονες του και πρωταρχικά με την Ελλάδα. Ο ιμπεριαλισμός του είναι ωμός και ξεκάθαρος. Δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος με αυτόν. Μόνο προετοιμασία για μάχη οφείλουμε να κάνουμε. Δείτε τι λέει ο τύπος :

“Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε μία σειρά από διάφορα μέτωπα από τη Λιβύη ως τη Μεσόγειο Δεν είναι μόνο μία μάχη για τα δικαιώματα αλλά επίσης μία μάχη για το μέλλον.
…..
Όπως εμείς πριν από έναν αιώνα ως έθνος σκίσαμε την συνθήκη των Σεβρών, κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερα δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην προσπάθεια που γίνεται να μας επιβάλουν τις Σέβρες στην Ανατολική Μεσόγειο.
….
Δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα των λαθών που έγιναν στο παρελθόν, στην πολιτική την οικονομία, την άμυνα την ενέργεια και σε πολλούς άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού (Αν.Μεσόγειος/Αιγαίο) στο οποίο έχουμε 100% δίκιο.
……
Χωρίς να προστατεύουμε τα σύνορα του Εθνικού συμβολαίου (ανακήρυξη της οθωμανικής Βουλής του 1920) και φερόμενοι διστακτικά στο θέμα των (ελληνικών) νησιών ήταν κάτι που μας κόστισε πολύ ως χώρα. Όχι μόνο χάσαμε εδάφη για τα οποία είχαμε δώσει μάρτυρες, αλλά αποβληθήκαμε και από τους πλούσιους ενεργειακούς πόρους στον νότο μας. Κατά τον ίδιο τρόπο τα θεμέλια των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο, οφείλονται σε λάθη που έγιναν σε εκείνη την περίοδο.
….
Το κόμμα CHP (το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κυβερνούσε την Τουρκία εκείνο τον καιρό) πρέπει να εξηγήσει στο έθνος μας το πώς πάρθηκαν απο εμάς τα (ελληνικά) νησιά που είναι σε απόσταση αναπνοής. ”

 

Για όσους δεν θυμούνται να παραθέσουμε ένα χάρτη με την έκταση που είχε ορίσει ως ¨Εθνικό Συμβόλαιο¨ η οθωμανική Βουλή του 1920.

Για να αντιληφθεί ο καθένας το ποια σύνορα εννοεί ακόμη και σήμερα ο Ερντογάν.

Η έκταση περιλαμβάνει όλη την Ελλάδα από Θεσσαλονίκη προς ανατολικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, το Χαλέπι της Συρίας, το Κερκούκ, την Μοσούλη του Β. Ιράκ….

Άντε βρε καλό διάλογο να έχετε εσείς του ελληνικού ΥΠΕΞ…

 

Previous Article

Γιόσι Κοέν-επικεφαλής της Μοσάντ: ¨Η πραγματική απειλή έρχεται από την Τουρκία¨

Next Article

¨Στηρίζουμε με αποφασιστικότητα όλα τα βήματα της αδερφής Τουρκίας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *