Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Των Ελλήνων η κοινότητα στην Αλεξανδρούπολη θριάμβευσε !

No Comments Share:

Κι όμως τα καταφέραμε, κόντρα σε κάθε προγνωστικό!!! Αυτό που φάνταζε ανέφικτο, μέχρι εχθές, σήμερα είναι γεγονός!!
Τα γυρίσματα της ταινίας μας τελείωσαν και όλα πήγαν κατ΄ευχήν!! Μια πορεία τεσσάρων χρόνων, με απίστευτες δυσκολίες αλλά και απρόοπτα, λαμβάνει τέλος. Προσωπικά νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επίτευξη αυτού του τεράστιου εγχειρήματος, και λυπάμαι και στεναχωριέμαι για όσους φίλους δεν μας πίστεψαν και απέχοντας από την προσπάθεια απέκλεισαν τον εαυτό τους από την χαρά αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας. Το «κέρδος» από την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας, των Ηρώων και των Μαρτύρων μας, είναι αδιαμφισβήτητο. Η ταινία μας θα αποτελέσει το καλύτερο μνημόσυνο προς τιμήν των προγόνων μας. Θα γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο πως «κι εμείς ξεσηκωθήκαμε»!! Πέραν όλων αυτών, όμως, ακόμα ένα τεράστιο απτό «κέρδος» είναι πως γνωρίσαμε ανθρώπους αξιολογότατους που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τους είχαμε γνωρίσει ποτέ. Θα καταχραστώ λίγο τον χώρο και τον χρόνο αλλά αξίζουν να διαβαστούν οι παρακάτω ευχαριστίες:
Αρχίζοντας από το κάστ θέλω να ευχαριστήσω, καταρχήν, τον Manu Bennet, τον μεγάλο Νεοζηλανδό ηθοποιό, που η συμμετοχή του κόσμησε την ταινία μας. Ερχόμενος από την άλλην άκρη της γής, αφιλοκερδώς, και ορμώμενος από την απίστευτη αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, μας τίμησε κυριολεκτικά, την στιγμή που δικοί μας συντοπίτες δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην ταινία, για διάφορους προσωπικούς τους λόγους. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απέδειξε τί σημαίνει θέληση και το να πιστέψεις σε κάτι. Τίποτα δεν σε σταματά ακόμα κι αν είσαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! Το ήθος και οι αγνές του προθέσεις, όπως και η απλότητά του, διαφάνηκαν από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε. Μέγιστη τύχη που τον γνωρίσαμε και συναναστραφήκαμε μαζί του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Συνεχίζω με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τον Βύρωνα Κολάση (καταξιωμένος ηθοποιός εδώ και χρόνια), την Νταίζη Σεμπεκοπούλου-με την απίστευτη ζωντάνια και χαρά, τον Γιάννη Αϊβάζη, τον Παναγιώτη Καρμάτη, την γλυκύτατη και ευγενέστατη Χρύσα Κοντογιώργου, τον δοτικότατο Δημήτρη Παπαδόπουλο, τους Κων/νο Λάγκο- Γεράσιμο Σοφιανό-Λευθέρη Δημηρόπουλο- Νίκο Πολοζιάννη (οι οποίοι μαζί με τον Καρμάτη υποδύθηκαν υποδειγματικά τους Μάρτυρές μας), τον Γιάννη Λαζαρίδη, τον Αντώνη Σιώπκα, την λατρεμένη Κωνσταντίνα Μυλωνά, τον Αριστείδη Σιναπίδη, τον πολυτάλαντο Καραθωμά Κώστα (ερχόμενος κι αυτός από την Κώ μόνο και μόνο για να συμμετέχει στην προσπάθεια), τον Δαμιανό Νικολαϊδη, την «ηγουμένη» μας Χριστίνα Πιερή (η οποία, επίσης, ήρθε από μακριά από την Κύπρο για να συμβάλλει), τον αγαπητό Σπύρο Μπιμπίλα, τον «δικό» μας Πέτρο Ίμβριο, την αγαπημένη μας «Καπετάνισσα» Γεωργία Μπιτάκου (την οποία παρόλο που την ζήσαμε για 2 μόνο ημέρες μας «κέρδισε» με την αγάπη της), τον αστείρευτο και απολαυστικό Σταύρο Δουγκουζιάνη, τον Σωκράτη Υδραίο, τον Πέτρο Πέτρου, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, τον Γιάννη Περδίκη, τον πάντα χαμογελαστό Βασίλη Τελίδη, τον Στέργιο Κωσταντζίκη, τον Σταύρο Παρχαρίδη, τον Μηνά Δασκαλόπουλο, τα υπέροχα «λιοντάρια» από τα Γιαννιτσά Σταύρο Ιωαννίδη και Μάκη Τάντση αλλά και όλους τους βοηθητικούς ηθοποιούς.
Ευχαριστούμε κι όλα τα μέλη των συνεργείων, τα οποία επέδειξαν ιδιαίτερη υπομονή και επιμονή. Αρχίζοντας από το «βαρύ πυροβολικό», την σκηνογράφο μας Μαρία Βλάχου, η οποία εδώ και 2,5 μήνες λείπει από το σπίτι της προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτής της τεράστιας παραγωγής, και αγόγγυστα προσέφερε μαζί με τις αγαπημένες της βοηθούς: την Κωσταντία Πίτσιου, την Νέλλυ Γόντικα και την Κική Μπέλου. Την σκηνοθετική ομάδα με τους φίλους Βάχαγκ Καραπετιάν, Δημήτρη Κόσσυβα, Μαρία Χαρτοματσίδου και Μένη Τσιλιανίδου οι οποίοι σήκωσαν μεγάλο βάρος. Την ομάδα του μακιγιάζ, τα αξιολάτρευτα κορίτσια μας, την Βούλα και την Αντωνία με επικεφαλής την «μετρ» Σοφία Βουλαλά. Τα δύο εξαίρετα παιδιά της ηχοληψίας, Σάββα Φωτιάδη και Λάζαρο Σιδερά, με τα οποία συνδεθήκαμε ιδιαίτερα. Την πολύτιμη Αργυρώ Μπαρή και τον «σκρίπτ» μας Άρη Φεγγίδη. Για τον Γιάννη Μπάρλο από την Πάτρα, τι να πρωτοπώ;; Μακράν ο καλύτερος οπλουργός της Ελλάδος, και γνώστης των αρμάτων, με τις απίστευτες ατάκες και την ντομπροσύνη του μας κέρδισε κυριολεκτικά. Το ίδιο ισχύει και για τον Σπύρο Κάτσιρα τον Καλαματιανό που μας ήρθε από την άλλην άκρη της Ελλάδος με τα 2 γνήσια κανόνια του 1821! Τους δύο φωτογράφους μας, Γιώργο Βασιλειάδη με τον (διευθυντή) Δημήτρη Σταμπολή, ίσως ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή η πατρίδα μας σε επαγγελματία διευθυντή φωτογραφίας!! Ξεχωριστά ευγνωμονώ τον αγνό «γίγαντα» Γιώργο Βαβουλίδη- που χωρίς αυτόν η παραγωγή δεν θα έβγαινε- τον Τάσο Παπαμιχαήλ και τον «πιτσιρικά» βοηθό του Σωκράτη οι οποίοι έτρεχαν για τα πάντα!
Συνεχίζω με προσωπικούς φίλους, οι οποίοι με τον α΄ ή β΄ τρόπο βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας. Ξεκινώ από τους κουμπάρους μου, που με στάθηκαν σε κάθε έκφανση της προσπάθειας, τον Κώστα Καραϊσκο και την Αριστέα Σαρίδου. Την έτερη κουμπάρα μου Έφη Χωρινού (η οποία επί έναν μήνα προσέφερε στην παραγωγή και συνεχώς ήταν «επί ποδός») και το βαφτιστήρι μου τον Δημήτρη. Τους άλλους κουμπάρους μου Τόλη Τερζή, Θωμά Νούσια, Μενέλη Παπουτσέλη. Τον «χρυσοχέρη» και πανταχού παρών φίλο και αδερφό Θανάση Σισμάνη με την καταλυτική του παρουσία! Την αδερφή μου Μίνα, την Πολύμνια Αγγελώνια και την συμμαθήτριά μου Μαρία Πουρζιτάκη που χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθαν να προσφέρουν εκεί που άλλοι αδιαφόρησαν. Τον Γιάννη Τσιματσίδη (που ότι κι αν ζήτησα δεν το αρνήθηκε), τον Φάνη Μαλκίδη (συνοδοιπόρος από παλιά), τον Χρήστο Πασχαλάκη (ήταν ο μόνος που μας βοήθησε έμπρακτα με τις βάρκες), τους φίλους γιατρούς: Σπύρο – Αγνή Ντρούγια , Σαράντη Τσιρτσίδη και Κούλα Παπαδοπούλου οι οποίοι από την αρχή μέχρι το τέλος μας στάθηκαν. Τον Γιώργο τον Τσίτσιο, τον Σάββα Γκριτζέλη, τον Άγγελο Σταυρακίδη, τον Δημήτρη Κυριαζή, τον Δήμο Καραθανάση και τον Γιάννη Μαλτέζο. Τον Δήμαρχο Σουφλίου ο οποίος μας παραχώρησε το υπέροχο εργοστάσιο «Τζίβρε» και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Σουφλίου Θοδωρή Τσιαμίτα που μας στάθηκε και «έτρεξε» όσο κανείς άλλος! Τον αδερφό Στράτο Βραχιώλια ο οποίος ούτε μια στιγμή δεν απελπίστηκε για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας και πάντα με «σήκωνε» όταν «έπεφτα», μαζί με τους 3 γιούς του. Τα παιδιά του ΔΣ του σωματείου μας Παύλο Μπεντίλλα, Δημήτρη Καλογνωμά και Χρήστο Λαγό με τους οποίους καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Τον π. Απόστολο Οικονομίδη μαζί με όλην την ενορία του Αγίου Γεωργίου ελαιώνα Μάκρης αλλά και τους επιτρόπους του Ι. Ναού Βασίλη Καραμπατζάκη και Χάρη Μπιλάλη. Πραγματικά μου στάθηκαν σε πολλά!! Τον πρόεδρό μας Σάββα Στεργίου ο οποίος με «ανέχτηκε» όλα αυτά τα χρόνια και έδινε πάντα το «παρών» σε κάθε προσπάθεια. Σε όλα τα παιδιά του σωματείου μας, που εδώ και χρόνια δώσαμε μια απίστευτη «μάχη», στέλνω ένα μεγάλο τεράστιο «ευχαριστώ». Για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που μας βοήθησαν θα γίνει ξεχωριστή αναφορά, για ευνόητους λόγους.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω σε κάποιους ανθρώπους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στέλνω, λοιπόν, στους παρακάτω, που χωρίς αυτούς δεν θα κάναμε απολύτως τίποτα: στον Δεσπότη μας κκ Άνθιμο. Σταθερά δίπλα μας από την γένεση της ιδέας (το 2017) , με την διακριτική του παρουσία και την πολυεπίπεδη βοήθειά του, κατεύθυνε και εξισορροπούσε τις καταστάσεις. Στον δήμαρχό μας, Γιάννη Ζαμπούκη, που ήταν ο μοναδικός πολιτειακός/πολιτικός θεσμός που ότι κι αν είπε ή υποσχέθηκε το τήρησε κατά γράμμα, σε αντίθεση με όλους όσους απευθυνθήκαμε. Ήταν ο μόνος που το ναί του ήταν ναί και το όχι ήταν όχι!! Στην Μαρία Μουτζίκη, την διευθύνουσα παραγωγής, με την οποία κυριολεκτικά περάσαμε απίστευτες «μπόρες» και δυσκολίες εδώ και 1μιση μήνα. Μπορεί να τηλεφωνιόμασταν καθημερινά και 50 φορές!! Στα αδέρφια Κώστα και Απόστολο Παλακίδη (ξενοδοχείο Θράκη παλλάς-Ραμάντα) που μας προσέφεραν «γη και ύδωρ»! Τον παπαΔημήτρη Χατέλο, ο οποίος μας ενέπνευσε για όλο αυτό που δημιουργήσαμε, μέσα από την πολύχρονη έρευνά του!! Την κυρία Ελένη, τον κ. Στράτο Βολτέζο και τον παπαΕυστράτιο-τους “φύλακες άγγελούς” μας στην κατασκήνωση! Στον ξεχωριστό αδερφό Μανώλη Σαββίδη. Τον «καπετάνιο» Μανώλη ο οποίος εάν ζούσε το ΄21 σίγουρα θα ήταν μέσα στο πάνθεον των Ηρώων!! Παρόλα τα ατυχήματα, τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές άντεξε μέχρι τέλους (όντας τραυματισμένος αρκετά σοβαρά) και επί έναν μήνα , με την επιμονή του και την πίστη σε αυτό που κάνουμε, αντεπεξήλθε άψογα στον ρόλο του!! Στα 3 παιδιά μου Θοδωρή-Σοφία-Κωσταντή που δεν άφησαν στιγμή την παραγωγή και πάντα ήταν παρόντες σε κάθε γύρισμα!
Για το τέλος άφησα ΠΕΝΤΕ σημαντικά πρόσωπα τα οποία αποτέλεσαν για εμένα το στήριγμα και την έμπνευση (γιαυτό διάλεξα και τις φωτογραφίες τους στην ανάρτηση). Η αναντικατάστατη βοήθειά τους ήταν για μένα το πάν!!! Μιλάμε για τον σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, που επί 4 χρόνια περάσαμε πάρα πάρα πάρα πολλά μέχρι να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος και αντέξαμε αναπάντεχα, για τον παπαΔημήτρη τον Κεσκίνη, τον πνευματικό μου πατέρα-πραγματικό μου στήριγμα και οδηγό, τον Θόδωρο Αγγελώνια, ο οποίος δόθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό και αγωνίστηκε γενναία μέχρι τέλους και στον Σάκη Παπαράδη, που ότι κι αν πώ για το τι περάσαμε και με το τί «παλέψαμε» όλο αυτό το διάστημα θα ήταν πραγματικά λίγο και ανεπαρκές. Τελευταία άφησα την γυναίκα μου Αναστασία η οποία εδώ και 4 χρόνια δεν με άφησε ούτε στιγμή μόνο σε όλην αυτήν την δύσκολη πορεία και ποτέ δεν «λύγισε»!!! Σας ευχαριστώ!!
Τελικά η θέληση, η πίστη, η θετική θέαση των πραγμάτων και η ανιδιοτέλεια μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε προσπάθεια, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει!!
Σας ευχαριστώ όλους , και όσους ξέχασα, να με σχωρνάτε…

Τελικά ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!

Γιώργος Σιμσίρης

Σχ. : Ότι και να πει κανείς για αυτή την ομάδα στην Αλεξανδρούπολη είναι λίγο. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως η επίσημη επιτροπή 1821 με τον πλούσιο προϋπολογισμό της ταινία ΔΕΝ γύρισε…

Και ΔΕΝ ενίσχυσε και την ταινία αυτή που γύρισαν οι Έλληνες στην Αλεξανδρούπολης.

Ενοχλούσε φαίνεται η ιστορία της…

Previous Article

Άλλο 1.5 εκ $ σε εταιρία για λόμπι δραστηριότητες στις ΗΠΑ

Next Article

Λοχίας ¨μάρτυρας¨στο Β. Ιράκ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *