Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Νησιωτική Θάλασσα¨ πλέον το Αιγαίο…

No Comments Share:

Η Τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης μπορεί να κερδίσει αποζημίωση από την Αθήνα

Ο πρόεδρος του Κέντρου Εργασιών Ειρήνης και Προσέγγισης Γκιουζέλ δήλωσε; Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης πρέπει να προσφύγουν στα δικαστήρια διαμορφώνοντας και την διεθνή κοινή γνώμη.Μάλιστα αυτό το θέμα πρέπει το συντομότερο δυνατό να μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ)”.
Ειδικοί αναφέρουν πως πρέπει να διαμορφωθεί η διεθνής κοινή γνώμη σχετικά με τα με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και να υπάρξουν πρόσφυγες στο ΕΔΑΔ, καθώς έτσι είναι δυνατόν 60.000 Τούρκοι και να αποκτήσουν την ιθαγένεια και να κερδίσουν αποζημιώσεις από την Αθήνα.
Την ώρα που η Τουρκία κάνει ρυθμίσεις για τις μειονότητες που ζουν στα εδάφη της, η Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ,  αυθαίρετα και αδιαφορώντας για όλες τις διεθνείς συμφωνίες, συνεχίζει να παραβιάζει τα διοικητικά, νομικά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη και στη Νησιωτική Θάλασσα.
…….


Ο καθηγητής Μεχμέτ Σουκρού-πρόεδρος του Κέντρου Εργασιών Ειρήνης και Προσέγγισης  (Center for Peace and Reconciliation Studies) που ζει έδρα την Γενεύη, δήλωσε πως οι Τούρκοι που ζουν στη δυτική Θράκη και στην Νησιωτική Θάλασσα λόγω της πολιτικής αφομοίωσης που ασκεί η Ελλάδα, υπέστησαν παραβιάσεις στα πεδία της θρησκείας, της γλώσσας, της εκπαίδευσης και της καταγωγής.
……
Ο Σουκρού δήλωσε :
“Παρά την κατάργηση του νόμου με το άρθρο 19, το ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν άσκησε καμία πίεση προς την Ελλάδα σχετικά με τους πολίτες οι οποίοι είχαν καταστήματα της εφαρμογής του νόμου εκείνου. για να ανακτηθούν πάλι τα χαμένα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας και για να επιλυθούν τα θέματα της πρέπει οπωσδήποτε να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα….”
……

Anadolu  19/8/2020

Σχ. : Η σκέψη για ομαδικές προσφυγές κατά της Ελλάδας υπάρχει εδώ και χρόνια σε κάποιους κύκλους της Τουρκίας. Το ότι όμως προβάλλεται από το κρατικό προπαγανδιστικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, είναι προφανώς κάτι το νέο. Πολύ σημαντική επίσης και η αλλαγή στην ορολογία σχετικά με το Αιγαίο. Την παρατηρήσαμε  και σε άλλες φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες. Δεν γράφουν πουθενά για “θάλασσα του Αιγαίου” αλλά για “Νησιώτικη Θάλασσα….Αυτοί πλέον μιλάνε για ¨Νησιωτική Θάλασσα¨ και κάποιοι ¨δικοί μας¨ σε ομιλίες τους μιλάνε για ¨Ιστανμπούλ¨…

Όσο για το Κέντρο Έρευνας του Τούρκου καθηγητής είναι απλά ένα μόρφωμα που σίγουρα θα χρηματοδοτείται από την Τουρκία. Δείτε ο Σουκρού σε τι εκδήλωση μετείχε τον Φεβρουάριο. Βέβαια με έκπληξη είδαμε στην  ίδια εκδήλωση πως  μετείχε και μια Ελληνίδα ! Παρακάτω είναι το προφίλ της στο FB

https://www.facebook.com/catherine.constantinides

 

Previous Article

Εξαγωγές του νέου Καλάσνικοφ ¨σε γειτονικές χώρες¨

Next Article

Οι εισβολείς κόβουν το νερό σε 1 εκ. Σύριους πολίτες…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *