Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία: “Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να μας ζητά να σταματήσουμε δραστηριότητες υδρογονανθράκων”…

No Comments Share:

……..

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το δελτίο τύπου που ανακοινώθηκε μετά από την επίσημη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Ο Ακσόι ανέφερε πως αίτια της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι μαξιμαλιστικές και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο ενέργειες και απαιτήσεις της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα και συνέχισε λέγοντας : “H άνευ όρων υποστήριξη της ΕΕ προς αυτό το δίδυμo, κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση. Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επικρίνει και να μας ζητάει να σταματήσουμε τις δραστηριότητές υδρογονανθράκων που κάνουμε εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας. Διότι όπως επιβεβαιώνεται από το δικαστήριο της ΕΕ, η ΕΕ  δεν έχει καμία εξουσία σε αυτό το θέμα. Αυτό το αίτημα αντιβαίνει και στο κεκτημένο της ΕΕ αλλά και στο διεθνές δίκαιο.
Η Ελλάδα δεν είναι κράτος αρχιπελάγους. Το να έχουν υφαλοκρηπίδα τα ελληνικά νησιά που είναι κοντά στην Ανατολία και το Καστελόριζο, είναι κάτι το αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και τη νομολογία. Όταν την ώρα που η Τουρκία υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας, η ΕΕ προσφεύγει σε μία ρητορική περί κυρώσεων, αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση των υπαρχόντων θεμάτων αλλά αυξάνει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητα της χώρας μας. Η Τουρκία παρά τις παράνομες συμμαχίες που έχουν συσταθεί εναντίον της, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Αν ειλικρινά επιδιώκεται μια λύση, τότε η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας, πρέπει να δουν ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη, ενώ αυτοί που βρίσκονται από πίσω τους, να αντιληφθούν πως δεν πρέπει να κινούνται με λάθος υπολογισμούς. Κατά συνέπεια, αν η ΕΕ  επιθυμεί λύση στην Ανατολική Μεσόγειο τότε πρέπει να λειτουργήσει αμερόληπτα σαν ένας έντιμος διαμεσολαβητής.”

Sondakia.com. 28/8/2020

Σχ. : Κοινώς λέει στην ΕΕ, πως “Σας γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια” . Για αυτό ακριβώς θα χρειαζόταν οι κυρώσεις.  Αλλά η ΕΕ ΘΑ κατάρτισει λίστα κυρώσεων. Φέξε μου και γλίστρησα…

Previous Article

Επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου, του Μέτε & βουλευτών στην Γλαύκη…

Next Article

Καθηγητής ιστορίας: Η Ελλάδα είναι γεμάτη από άντρες-γυναικούλες, σαν τον Χίτλερ άνετα μπορούμε να μπούμε στην Ελλάδα¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *