Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ENOXΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

No Comments Share:

Επίσκεψη από την κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης στο χωριό Κιμμέρια

138964396852310

Η κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης συνέχισε τις επισκέψεις της σε χωριά με επίσκεψη στα Κιμμέρια που είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ξάνθης.

Η επιτροπή του DEB με επικεφαλής τον αντιπρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης, με αφορμή την γιορτή-Μεβλίτ, μετείχαν στην σχετική τελετή που οργανώθηκε στο τζαμί του χωριού. Εκεί η επιτροπή ευχήθηκε στον κόσμο του χωριού για την γιορτή, και αργότερα επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού, όπου είχαν ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κόσμο.

¨ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ¨ 

Ο Οζάν Αχμέτογλου που άρχισε την ομιλία του, ευχόμενος στον κόσμο του Σέλερου για το Μεβλίτ, ενημέρωσε για τις εργασίες του κόμματος DEB. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Αχμέτογλου ανέφερε πως ως κόμμα DEB συνεχίζουν τον αγώνα για να είναι η φωνή της μειονότητας, και πρόσθεσε πως ως μειονότητα με λύπη τους παρατηρούν κάποιες εξελίξεις της τελευταίας περιόδου. Ο Οζάν Αχμέτογλου τόνισε πως ο γνωστός στον κόσμο ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ παρά τις αντιδράσεις της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης τέθηκε σε εφαρμογή και ότι στα πλαίσια του εν λόγω νόμου 9 άτομα ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντα τους στον νομό της Ξάνθης. Ο Οζάν ανέφερε ¨Δυστυχώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά του στην βούληση και στα αιτήματα της μειονότητας. Παρά την αντίδραση που επέδειξε η μειονότητα, συνεχίζει να εφαρμόζει αυτόν τον νόμο. Και έτσι η μειονότητα που της αφαίρεσαν πρώτα τις μουφτείες, τις διαχειριστικές επιτροπές και ακόμη και την μειονοτική εκπαίδευση, τώρα δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα στην θρησκευτική της ελευθερία. Γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθεί από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης η σημαντικότερη της αξία που είναι τα τζαμιά της. Αφού παρθούν και τα τζαμιά μας, το μόνο που μας απομένει είναι να δώσουμε την ψυχή μας. Αλλά όλοι θα πρέπει να ξέρουν καλά το εξής : ¨Τα τζαμιά μας είναι η ψυχή μας. Εμείς την ψυχή μας δεν θα την δώσουμε¨.

……………

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 13/1/2014

Previous Article

ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !

Next Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΤΑΚ-129 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *