Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

0 σχόλια Share:

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Προειδοποίηση στις Βρυξέλλες από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ιρλανδίας Ίμον Γκίλμορ.

Στη συνάντηση που συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό αποτέλεσε κεντρικό θέμα.

Έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δίχως παρουσία δημοσιογράφων, οι δύο υπουργοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών που μίλησε για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σημείωσε πως πρέπει να μη χαθούν και οι ευκαιρίες για την επίλυση του Κυπριακού.

«Τα βήματα που θα γίνουν μπορούν να διευκολύνουν την οικονομία και στην Κύπρο. Αν η Κύπρος δεν είχε πει –όχι- στο σχέδιο Ανάν που είχε εγκρίνει η τουρκική πλευρά, σήμερα δεν θα υπήρχε κρίση στη Κύπρο. Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας θα έφερνε ευημερία και στην Κύπρο» ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ και είπε :

«Η Τουρκία αποτελεί μέρος της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ. Επειδή ή κάθε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα υπογράψει η ΕΕ ενδιαφέρει άμεσα τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης, οι συνομιλίες αυτές πρέπει να συνεχιστούν μαζί. Δεν μπορεί να μείνει η Τουρκία εκτός μιας τέτοιας διαδικασίας. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ανοιχτή παραβίαση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης».

 TRT 8/4/2013

Σχ : ¨Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας θα έφερνε ευημερία και στην Κύπρο¨. Ωραία ιδέα ! Ε μα αν είναι έτσι, τι επίλυση του Κυπριακού και χαζομάρες ; Να ενωθεί απευθείας το σύνολο της  Κύπρου με την Τουρκία ! Δεν είναι καλή ιδέα ;  Αφού άλλωστε μόνο η καλοπέραση μας νοιάζει τότε ¨φωτιά και μπούρμπερη¨ να γίνουν οι έννοιες ελευθερία και ανεξαρτησία ! 

Previous Article

H ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *