Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γιόζεπ Μπορέλ : ¨Τουρκία και ΕΕ έχουν κοινά συμφέροντα¨ !

No Comments Share:

Δήλωση από τον εκπρόσωπο της ΕΕ Μπορέλ σχετικά με την Τουρκία

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Γιόζεπ Μπορέλ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η Τουρκία και η ΕΕ έχουν κοινά συμφέροντα.
….
Όταν του θύμισαν πως στην σύνοδο των ηγετών της ΕΕ θα τεθεί το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία και τον ρώτησαν για τη γνώμη του για αυτό το θέμα εκείνος είπε : “Πραγματικά αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που πρέπει να ρυθμίσουμε. Στην τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ (σύνοδος ηγετών της 1ης Οκτωβρίου) είχε αποφασιστεί να υπάρξει μία πιο θετική ατζέντα με την τούρκικη πλευρά και να αξιολογηθεί αν θα υπάρξει ή όχι μία πιο θετική προσέγγιση. Αλλά σε αυτούς τους μήνες δεν μπορεί να ειπωθεί πώς υπήρξαν περισσότερα θετικά σημάδια από την Τουρκία. Ιδιαίτερα στο θέμα της Κύπρου, στο θέμα των γεωτρήσεων και στις διερευνητικές ελληνοτουρκικές συνομιλίες δεν υπήρξε πρόοδος. ”

Ο Μπορέλ ανέφερε πως υπό το φως αυτών των εξελίξεων πρέπει να καταλήξουν σε μία απόφαση και συνέχισε λέγοντας :” Εγώ πιστεύω ότι η Τουρκία και η ΕΕ μοιράζονται κοινά συμφέροντα, ιδιαίτερα στο θέμα των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Τουρκία είναι εκεί και θα είναι εκεί. Διαθέτει τους περιφερειακούς τους στόχους. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 3,5 εκατομμύρια Σύριους. Πρέπει να ενδιαφερθούμε για αυτούς και να τους βοηθήσουμε. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτή η βοήθεια δεν είναι για την τουρκική κυβέρνηση αλλά για τους Σύριους πρόσφυγες.¨

Ο Μπορέλ είπε πως σε θέματα όπως η διαφωνία για τα χωρικά ύδατα, ο σεβασμός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και η ισότιμη μοιρασιά των εσόδων των φυσικών πόρων, χρειάζεται μία ακόμα καλύτερη συνεργασία για την επίλυση τους και πρόσθεσε πως αυτό για την ισότιμη μοιρασιά των εσόδων των φυσικών πόρων, είναι κάτι που έχει εκφράσει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μπορέλ σχετικά με την παρούσα κατάσταση εν όψει της συνόδου των ηγετών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, είπε τα εξής : “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία θετική κατάσταση. Ήρθε η ώρα να δούμε αν θα δημιουργήσουμε μία καλύτερη συνεργασία και γειτονιά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε το συμβούλιο της ΕΕ πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα μέλη. Το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ απαιτεί την έγκριση όλων των μελών. Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής (10 & 11 Δεκεμβρίου). Εγώ απλά ετοιμάζω εναλλακτικές λύσεις”.

AB Temsilcisi Borrell’den AB Liderler Zirvesi öncesi Türkiye açıklaması Açıklaması – Haber

4/12/2020

.Σχ: Για ποια κοινά συμφέροντα μιλά αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος ;

Είναι μήπως συμφέρον της Ευρώπης ο εξισλαμισμός της ;

Είναι μήπως συμφέρον η διάλυση των κοινωνιών της;

Είναι μήπως συμφέρον η επανίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας;

Διότι η Τουρκία αυτά επιδιώκει.

Καλά για κυρώσεις, λίγο θολό μας φαίνεται …

Previous Article

Νησί Σάμος, κάποτε τουριστικός προορισμός – Βίντεο

Next Article

Oι μισθοφόροι της Τουρκίας εγκαινίασαν το 1ο επίσημο στρατόπεδο τους στην Ιντλίμπ -φωτογραφίες

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *