Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

No Comments Share:

Δώσαμε περιουσία 2 δις $ !

 Ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς, ανακοίνωσε πως φέτος έχουν αποδοθεί σε μειονοτικά ιδρύματα ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 2 δις $, μεταξύ των οποίων και το ίδιο του το γραφείο στο Ορτάκιοϊ.

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς, στα πλαίσια συνεδρίου με τίτλο ¨Διάλογος κοινωνιών μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας¨ που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με φορείς των ΜΜΕ, συλλόγους και με ακαδημαϊκούς.

……………

¨Ακόμη και το γραφείο μου παρέδωσα¨

Ο Μπαγίς ανέφερε πως η κριτική στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην έκθεση της Ε.Ε., τον ανησύχησε, και είπε πως ¨Εγώ ακόμη και το γραφείο εργασίας μου στο Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης που ανήκε στο υπουργείο μου το απέδωσα στο Ορθόδοξο ίδρυμα. Όταν μάθαμε ότι ανήκει στο ορθόδοξο ίδρυμα αμέσως δεχτήκαμε να βγούμε από το κτίριο, και πλέον θα γίνουμε ενοικιαστές του¨. Ο Μπαγίς είπε πως δεν υπάρχει άλλη χώρα που να δίνει τόση σημασία στις διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες όσο η Τουρκία. Ανέφερε πως ¨Μόνο φέτος αποδώσαμε περιουσία αξίας 2 δις $. Ποιο κράτος το κάνει αυτό ; ¨.

…………

Ο Μπαγίς είπε : ¨Στην χώρα αυτή πριν από 20 χρόνια η εθνική καταγωγή δεν δηλώνονταν. Ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ δεν είχε μπορέσει να δηλώσει καθαρά την ταυτότητα του. Όταν οι κρατούμενοι μπορούν να μιλάνε με τις μητέρες τους στο επισκεπτήριο στην μητρική τους γλώσσα, όταν κρατικό τηλεοπτικό κανάλι εκπέμπει 24 ώρες στα κουρδικά, όταν οι Αρμένιοι πολίτες μπορούν και κάνουν λειτουργία στο Ακνταμάρ όπου δεν μπορούσαν να εισέλθουν για 112 χρόνια, όταν για πρώτη φορά μετά τον Ατατούρκ βλέπουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας να πηγαίνει σε τζεμεβί, και όταν βλέπουμε η ΤΟΚΙ να κατασκευάζει κατοικίες για τους Ρωμά πολίτες, δεν μπορεί να λέγεται πως δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις¨.

……………

 Εφ. Βατάν 30/5/2013

Σχ : Δηλαδή επειδή έδωσαν πίσω κάποια από αυτά που είχαν ΚΛΕΨΕΙ, αυτό θεωρείται μεγάλη πρόοδος ; Και φυσικά ο Μπαγίς δεν βγήκε αμέσως όπως λέει από το γραφείο του, αλλά όταν είχε ήδη δρομολογηθεί η σχετική προσφυγή στο ΕΔΑΔ…

Previous Article

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΝ…

Next Article

ΡΙΖΟΥΝΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *