Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενί Σαφάκ : ¨Η Τουρκία παγκόσμια δύναμη-Τώρα ανεβαίνει και το Αζερμπαϊτζάν¨

No Comments Share:

…..

Η γεωπολιτική νοημοσύνη της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια κινητοποιείται. Πρόκειται για νοημοσύνη που χαράζει ιστορία, χτίζει γεωγραφία και στήνει ισχυρές αυτοκρατορίες στη γη. Αυτή η δύναμη είναι γενετικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας.

…..

Σήμερα αυτήν τη γεωπολιτική λογική τη βλέπουμε παντού. Πρώτα την είδαμε στο βόρειο Ιράκ. Μετά την είδαμε στη Συρία. Μετά την είδαμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Και ακολούθως στο Αιγαίο (Νησιωτική θάλασσα). Τελευταία τώρα την βλέπουμε στον Νότιο Καύκασο. Και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς, αλλά όλος ο κόσμος. Το βλέπουν οι κεντρικοί παίχτες του παγκόσμιου συστήματος και το παρακολουθούν με έκπληξη.

…..

Εμείς ως άνθρωποι που αγκαλιάσαμε αυτήν την γενετική πολιτική, τροφοδοτούμε αυτήν την άνοδο με μεγάλο ενθουσιασμό. Στόχος μας δεν είναι η διάδοση των συγκρούσεων. Στόχος μας είναι αυτό που μας ανήκει και αυτό που είναι δίκαιο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανούς και όρθιους τη γεωγραφία μας τους ανθρώπους μας, τους πόρους μας, την ταυτότητά μας και την προσωπικότητά μας. ….. Δείτε την κατάσταση στην οποία υπέπεσε ο Μακρόν στην τελευταία κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη και αυτός δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Διότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν είναι στημένοι με υπεργολάβους, αλλά στηρίζονται σε αναμέτρηση με τους αφεντάδες. Και αυτό επί αιώνες γίνεται έτσι.

……

Πλέον η αμυντική περίοδος για το Αζερμπαϊτζάν τελείωσε. Το Αζερμπαϊτζάν το οποίο από την εποχή της ανεξαρτησίας του, έμεινε μόνο του, υπέστη αρμενικές επιθέσεις, έχασε εδάφη και υπέστη σφαγές, για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την δύναμή του και ανέλαβε δράση. Η εξίσωση ισχύος αντιστράφηκε. Για πρώτη φορά η Αρμενία είναι στην άμυνα ενώ το Αζερμπαϊτζάν επενέβη για τα δικά του εδάφη.

…..

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει καμία άλλη επιλογή εκτός από το να απελευθερώσει τα εδάφη από την κατοχή. Ακόμη και τα αφεντικά της κατοχής γνωρίζουν πώς στο τραπέζι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. Δεν πρέπει με τίποτε να γίνει βήμα πίσω. Διαφορετικά το Αζερμπαϊτζάν θα χάσει άλλα 30 χρόνια. Η Τουρκία πρωταγωνιστεί. Τώρα ανεβαίνει και το Αζερμπαϊτζάν.

………

Ιμπραήμ Καραγκιούλ   2/10/2020

https://www.yenisafak.com/yazarlar/ibrahimkaragul/turkiye-kuresel-guc-simdi-azerbaycan-da-yukselecek-iran-ermenistanin-yaninda-peki-tahrani-korkutan-ne-2056392

Σχ. : Αυτά δεν τα γράφει κάποιος περιθωριακός αρθρογράφος που δεν του δίνει κανείς σημασία, αλλά ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας που διαβάζεται από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο καθημερινά… Είμαστε μια ωραία γειτονιά… Απλά ελπίζουμε να αντιλήφθηκαν οι Έλληνες κυβερνώντες πως απλά ¨αγοράσαμε χρόνο¨…

Και η νίκη αγαπά την προετοιμασία…

Previous Article

Έλληνας που ετοιμάζεται να φύγει για Καραμπάχ : ¨Θέλω να τσακίσω τον Τούρκο¨

Next Article

Τελικό συμπέρασμα: Κυρώσεις στην Λευκορωσία και όχι στην Τουρκία….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *