Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

No Comments Share:

Αλή-Δημήτρης φίλοι

Τουρκάκια και Ελληνάκια παιδιά στα πλαίσια του προγράμματος ¨Δημιουργούμε μαζί¨ που ανέπτυξε η Κατερίνα Βαρβαρίγου-πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, με στόχο την συναναστροφή των παιδιών των δύο χωρών, συναντήθηκαν πρώτα στην Ορεστιάδα, έπειτα στην Αδριανούπολη, έγιναν φίλοι και όλοι μαζί κατασκεύασαν μωρά-παιχνίδια.

19 μαθητές γυμνασίου που φοιτούν στο YİBO σε Ανδριανούπολη και Καραγάτς μαζί με τους καθηγητές τους, βρέθηκαν με την στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, στην πόλη της Ορεστιάδας. Εκεί οι Τούρκοι μαθητές γνωρίστηκαν με τους Έλληνες μαθητές και μετά έφαγαν μαζί στο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο Ορεστιάδας. Ακολούθως οι μαθητές των δύο χωρών μετείχαν σε εργασία σε εργαστήριο παρασκευής μωρών-παιχνιδιών.

Μια μέρα αργότερα 15 Έλληνες μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους ήρθαν στην Ανδριανούπολη και συναντήθηκαν με τους Τούρκους φίλους τους στο Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης Ανδριανούπολης. Η πρόξενος Κατερίνα Βαρβαρίγου που μετείχε και στις δύο εκδηλώσεις, επισκέφτηκε το Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης μαζί με τον νομάρχη Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και τον διευθυντή Εθνικής Παιδείας Χουσείν Οζτζάν, και ήταν μαζί μάρτυρες αυτής της ωραίας συνάντησης.

Η πρόξενος Βαρβαρίγου ενδιαφέρθηκε για κάθε έναν από τους μαθητές, και δήλωσε πως αυτό γίνεται και για την συναναστροφή παιδιών από δύο χώρες και πόλεις αλλά και για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

……………….

Ανέφερε πως τον επόμενο χρόνο σκέφτεται η διοργάνωση αυτή να είναι ακόμη μεγαλύτερης διάστασης.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 5/6/2013

Previous Article

ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *