Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ζεϊμπέκ κατά του υπουργείου Παιδείας

0 σχόλια Share:

“Ύπουλο χτύπημα στους μεντρεσέδες”

Ο βουλευτής Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επέκρινε τη ρύθμιση με την οποία οι διορισμένοι μουφτήδες καθίστανται πρόεδροι των επιτροπών των μεντρέσεδων.
……
Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση επιφέρει χτύπημα στους μεντρεσέδες και πρόσθεσε πως “Ο έλεγχος και η επιθεώρηση αυτών των σχολείων δίνεται στους μουφτήδες που οι ίδιοι διόρισαν”.

Στη γραπτή ανακοίνωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο Ζεϊμπέκ αναφέρει τα εξής :
Στην τελευταία μέρα εργασίας της Ελληνικής Βουλής γίναμε μάρτυρες μιας περίεργης υπουργικής τροπολογίας.  Με αυτή την τροπολογία το υπουργείο Παιδείας, πριν από το Κουρμπάν μπαϊράμ, επιφέρει μία λεπτή ρύθμιση σχετικά με τους μεντρεσέδες στην Δυτική Θράκη.

Ας δούμε τα σημαντικά κεφάλαια της εν λόγω ρύθμισης.
Με απόφαση του υπουργείου σχηματίζονται διαχειριστικές επιτροπές στους μεντρεσέδες.
Ο διορισμένος μουφτής τοποθετείται ως Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής, οι εκλογές δηλαδή σε αυτούς τους φορείς μας πλέον δεν θα έχουν κάποια σημασία και κάποιο πρεστίζ.

Αναπληρωματικός πρόεδρος θα είναι απόφοιτος ΕΠΑΘ και θα καθορίζεται πάλι από τους ίδιους. Δηλαδή θα αναλαμβάνουν τις θέσεις τους, ο μεν πρόεδρος με διορισμό ενώ τα υπόλοιπα μέλη με δημοκρατικό τρόπο με εκλογές.

Θα μπορεί να δίνεται υλική βοήθεια από τον προϋπολογισμό του Κράτους προς τις διαχειριστικές αυτές επιτροπές.
Όλοι όσοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή ως εκπαιδευτικοί στους μεντρεσέδες θα αποζημιωθούν και θα απολυθούν,
Από τους 120 ιεροδιδάσκαλος που έχουν προσληφθεί στη διορισμένη μουφτεία,  ένα τμήμα εξ αυτών θα προσληφθούν στους μεντρεσέδες ενώ το υπόλοιπο θα τοποθετηθεί στα δημόσια σχολεία.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αυτή της την συμπεριφορά, σιωπηλά και ύπουλα, επιφέρει χτύπημα προς την μειονοτική εκπαίδευση και ιδιαίτερα προς τους μεντρεσέδες μας, αποσκοπώντας στην εξουδετέρωση αυτών των φορέων μας.
Ο έλεγχος αυτών των σχολείων μας πέρνα στους διορισμένους από τους ίδιους μουφτήδες.
……
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα χτύπημα στην αυτόνομη και ιδιωτική δομή των εν λόγω σχολείων μας, ενώ πιστεύω πως είναι  αντιδημοκρατική συμπεριφορά να λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση, χωρίς να είναι εν γνώσει και επιθυμία του διαχειριστικών επιτροπών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μία ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προς τη μειονότητα μας. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι αυτός ο νόμος πριν να τεθεί σε εφαρμογή να ακυρωθεί. δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των μειονοτικών σχολείων είναι οι διαχειριστικές επιτροπές. Αυτές αναλαμβάνουν καθήκοντα με εκλογές και τερματίζουν τα καθήκοντά τους με εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε οποιοδήποτε είδος διορισμού”.

https://gundemgazetesi.com/haber/detay/7680

3/8/2020

Σχ. : Καταρχήν να θυμίσουμε στον κύριο βουλευτή ότι οι νόμιμοι τοποτηρητές των μουφτήδων Θράκης διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και όχι επί Νέας Δημοκρατίας.

Καθώς βλέπουμε να χρησιμοποιεί πολλές φορές τον όρο “διορισμένοι μουφτήδες”, εμμέσως μας δείχνει  την προτίμηση του για τους διορισμένους από την Άγκυρα μουφτήδες….

Επίσης μας κάνει εντύπωση η φράση  περί ¨ελληνικής βουλής¨. Συγγνώμη μήπως  έγραψε άλλος το κείμενο ; Διότι σε ποια άλλη βουλή θα μπορούσε να αναφέρεται ο Έλληνας πολίτης βουλευτής Ζεϊμπέκ ;

Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά ;  Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζεται αυστηρά και μόνο από τα ¨κουκιά¨ που φέρνει ο Ζεϊμπέκ. Όλα τα άλλα τα θεωρούν λεπτομέρειες…

Previous Article

Η Γερμανία απλά παρακολουθεί τις δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Γερμανία !

Next Article

Δημοσιογράφος του Ταγίπ: ¨Κομοτηνή, Ξάνθη , Αλεξανδρούπολη και νησιά θα κατακτηθούν¨ – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *