Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι απόψεις του βουλευτή Ζεϊμπέκ για την καραντίνα στον Εχίνο και οι ενστάσεις μας για αυτές…

0 σχόλια Share:

Ενημέρωση από την σημερινή σύσκεψη στον Δήμο Μύκης
Τις τελευταίες ώρες έχουν κατακλύσει τα μέσα εικόνες από την σύσκεψη στον Δήμο Μύκης με τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, όπου παρατηρήσαμε σοβαρές αστοχίες, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν βασικές οδηγίες που δίνονται στους πολίτες να μην τηρούνται από τους αρμόδιους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση η επιθυμία για ενημέρωσή μας από τους αρμόδιους δεν θα πρέπει να υπερτερεί των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας για την μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού.
Η παρουσία μου στην συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε σχεδόν αυθόρμητα, καθώς προσκλήθηκα άτυπα μόλις 2 ώρες πριν την έναρξή της, ως απάντηση στις αντιδράσεις που εξέφρασα δημόσια. Θεώρησα πολύ σημαντικό να βρίσκομαι στην σύσκεψη, καθώς έπρεπε να επισημανθούν σοβαρές ελλείψεις και λάθη στην εφαρμογή του μέτρο της καραντίνας στο χωριό μου τον Εχίνο, παρά τις απαράδεκτες συνθήκες.
Αρχικά, έπρεπε να διευκρινιστούν τα κριτήρια με τα οποία πάρθηκε η απόφαση για την καραντίνα, αν ήταν, δηλαδή, πρόταση των Υγειονομικών Αρχών. Στο συγκεκριμένο ερώτημα έγινε ξεκάθαρο ότι η απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με τα επιδημιολογικά κριτήρια. Από πλευράς μου υπογράμμισα την άποψη ότι ο ιός δεν μεταφέρθηκε στον Εχίνο από τους εργαζομένους και τους φοιτητές του εξωτερικού, καθώς προς το παρόν τα κρούσματα του ιού στο χωριό είναι πολύ περιορισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά έγινε με άλλον τρόπο.
Επίσης, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για όσους επέστρεψαν ή επιστρέφουν από το εξωτερικό. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, διευκρινίστηκε ότι οι συμπολίτες μας θα υποβάλλονται σε τεστ και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους αν δεν είναι φορείς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα παραμένουν σε καραντίνα. Αυτό δεν ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους του Εχίνου, οι οποίοι λόγω της καραντίνας θα πρέπει να διαμείνουν στα ξενοδοχεία έως την λήξη της.
Παράλληλα, τόνισα το πολύ σοβαρό θέμα της συμπεριφοράς των ΜΜΕ με τις «κατασκοπείες» με drone στο χωριό και την ανθρωποφαγία που επέδειξαν, συμπεριλαμβανομένου και του κρατικού καναλιού, απέναντι στους κατοίκους του χωριού. Οι αρμόδιοι φάνηκε να συμμερίζονται την άποψη αυτή και έδειξαν πρόθυμοι να θωρακίσουν τους κατοίκους από τέτοια φαινόμενα.
Συνοψίζοντας, στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα εκ των οποίων τα 3 είναι από τον Εχίνο. Επίσης, υπάρχουν 16 ύποπτα κρούσματα από τα οποία 7 εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου και όχι μόνο στον Εχίνο. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι πλέον το Κέντρο Υγείας Εχίνου θα μπορεί να πραγματοποιήσει τα διαγνωστικά τεστ του ιού και θα υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο όλο το εικοσιτετράωρο.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Εχίνου βρίσκεται σε ένα καλό σημείο, χάρη στην στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όμως, εντοπίζονται πολλά προβλήματα σε επίπεδο συντονισμού από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και τα ήδη διαπιστωμένα προβλήματα στο σύστημα υγείας κεντρικά. Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που εξειδικεύθηκαν παραπάνω θα πρέπει φυσικά να τηρηθούν και για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις περιοχών που έχουν πληγεί. Όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από εδώ και στο εξής θα είμαστε εδώ για να τα καταδείξουμε στους αρμόδιους και ελπίζουμε πραγματικά να σταματήσει σύντομα αυτή η δοκιμασία που περνάμε όλοι μας χωρίς μεγάλες απώλειες. Μένουμε σπίτι, αλλά μένουμε ενωμένοι.

Βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ  FACEBOOK

Σχ. : Αξίζει να σημειώσουμε την αμφιβολία που είχε ο βουλευτής (που θα είχαν και κάποιοι τουρκόψυχοι) για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η καραντίνα στον Εχίνο. Κάποιοι δηλαδή (εμπνεόμενοι προφανώς από τουρκικές εθνικιστικές απόψεις) μπορεί να πίστεψαν πως ενδεχομένως το ¨Ελληνικό κράτος¨ τους εκδικείται !!!   Ενδεικτικό του κόσμου στον οποίο ζούνε. Παλληκάρια, το πολύ το A Haber βλάπτει στον εγκέφαλο…

Για το θέμα της ¨κατασκοπείας¨ από drone που ανέφερε ο βουλευτής….

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορεί κάποιος να δει πλάνα από drone από το επίσης ευρισκόμενο σε καραντίνα χωριό Δαμασκηνιά του νομού Κοζάνης

https://www.newsbomb.gr/ellada/video/1063913/koronoios-sygklonistiko-vinteo-to-erimomeno-xorio-damaskinia-apo-drone

Εκεί κ. Ζεϊμπέκ διαμαρτυρήθηκε κανείς για την ¨κατασκοπεία¨ ; 

Επίσης δεν καταλάβαμε ποια ήταν η ανθρωποφαγία που επέδειξε το κρατικό κανάλι.

Και θέτουμε ξανά το ρητορικό μας ερώτημα.

Αν στις εισόδους-εξόδους του Εχίνου υπήρχε ελληνικός στρατός με τον τρόπο που στην παρακάτω φωτογραφία βρίσκεται ο τουρκικός στρατός σε χωριά της Τουρκίας που είναι σε καραντίνα, τότε τι θα έλεγαν ;

Previous Article

Τρέχοντας ζήτησε συγγνώμη…

Next Article

Κατευθυνόμενα από την ΜΙΤ τα επεισόδια…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *