Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

No Comments Share:

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ : Για τα μειονοτικά θέματα χρειάζεται πολιτική βούληση και αυτή υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ¨

144205022979066

Ο πρώτος στην λίστα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη υποψήφιος βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είπε πως η απόφαση για πρόωρες εκλογές ήταν σωστή και πως μετά από την αποχώρηση των βουλευτών από το κόμμα, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να συνεχίσει.
Ο Ζεϊμπέκ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φέρθηκε τίμια κατά της μειονότητας και ότι είπε, προσπάθησε και να το κάνει.
………………
Ο Ζείμπέκ ανέφερε πως σε αυτές τις εκλογές η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα αποφασίσει για το μέλλον της και ανέφερε ως εξής τους στόχους του σε περίπτωση εκλογής του : ¨ Σύμφωνα με το σύνταγμα οι εκλογές αυτές γίνονται με το σύστημα της λίστας. Εμείς λοιπόν εργαζόμενοι εξ ονόματος της μειονότητας έχουμε δουλειές να κάνουμε. Για αυτό έγινα ξανά υποψήφιος. Εάν δεν ήμουν εγώ υποψήφιος, στην Ξάνθη ως μειονότητα θα μπορούσαμε όπως τα υπολογίζουμε, να μείνουμε ακόμη και χωρίς βουλευτή. Διότι τα άλλα κόμματα που υπόσχονται πολλά στην μειονότητα, δεν έβαλαν υποψήφιο από αυτήν στην πρώτη θέση. Για αυτό για όποιον θέλει να κοιτά στα μάτια την μειονότητα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό τον λόγο ζητάμε στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στους 7 μήνες της διακυβέρνησης του, προσπάθησε να βρει λύση για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα του κόσμου. Έγιναν ρυθμίσεις σχετικά με την ηλεκτροδότηση φτωχών συμπολιτών μας, την οικονομική βοήθεια και την βοήθεια σε τροφές.¨


……………..
Ο Ζείμπέκ ανέφερε : ¨Όλοι γνωρίζουν την οπτική γωνία του κόμματος μας προς την μειονότητα. Την τελευταία περίοδο κάποια πολιτικά κόμματα, για να καλύψουν τα λάθη που έκαναν μέχρι σήμερα υπέδειξαν μειονοτικό υποψήφιο στην δεύτερη θέση της λίστας τους. Πιστεύουν πως έτσι θα εκπληρώσουν τις ευθύνες τους έναντι της μειονότητας. Θα θυμάστε πως κάποιοι έκαναν και ¨πρόβατα¨ την μειονότητα μας λόγω των προτιμήσεων της στο δημοψήφισμα. Κάποιοι έστησαν ή πρότειναν να συσταθούν ειδικές επιτροπές στην βουλή. Η μειονότητα μας δεν τα ξεχνά αυτά. Η οπτική γωνία του κόμματος μας κατά της μειονότητας είναι σαφής. Και η καλύτερη ένδειξη για αυτό είναι πως υπέδειξε στις δύο πρώτες θέσεις της Ροδόπης και στην πρώτη της Ξάνθης μειονοτικούς βουλευτές.
…………….
Το Νο1 πρόβλημα των μειονοτικών αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία. Αμέσως μετά έρχεται η παιδεία. Το κράτος για πολλά χρόνια δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της μειονοτικής εκπαίδευσης και μας εξανάγκασε σε πρόχειρες δουλειές. Για να κρατήσει το κουμάντο, μας κατεύθυνε σε έκνομες πρακτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει τέτοια τακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της μειονότητας με τίμιο τρόπο, ότι λέει αυτό και προσπαθεί να κάνει. Ξέρετε πως στην κυβέρνηση δεν ήμασταν μόνοι μας. Είχαμε και εταίρο. Λόγω του κυβερνητικού μας εταίρου δεν μπορέσαμε να κάνουμε και πολλά σχετικά με την παιδεία. Αλλά μπορώ να πω πως έγιναν θετικά βήματα. Επιδιώχτηκε να εφαρμοστεί στα μειονοτικά γυμνάσια η μέθοδος της κλήρωσης. Αυτό το καταργήσαμε. Στο μειονοτικό γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής, βρέθηκε μια ακόμη πιο υγιής λύση. Στην Ξάνθη καθώς δεν έχει λήξει ακόμη η κατάσταση, άρχισε να εφαρμόζεται η εκπαίδευση σε πρωινούς και απογευματινούς. Και αυτό είναι μια επιτυχία. Το σημαντικό για μένα είναι να παρέχεται το δικαίωμα της μειονοτικής εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές που την προτιμούν. Και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες που ξέρω πως υπάρχουν. Στην Ξάνθη έχουμε ανάγκη από ένα νέο και σύγχρονο σχολείο. Πλέον το ζητάμε αυτό. Για όλα αυτά τα θέματα χρειάζεται πολιτική βούληση και καλή προαίρεση. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυτή η πολιτική βούληση και η καλή προαίρεση. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και τα άλλα θέματα μας όπως το βακουφικό, το θέμα των μουφτήδων, η εθνική μας ταυτότητα και τα άλλα θέματα¨.

Εφ. Γκιουντέμ 12/9/2015

Previous Article

ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ !

Next Article

O ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *