Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Διοικητής νοσοκομείου Χατζηνέστορας : Δεν έκανα κάτι ρατσιστικό

hacinestoros2

Ο διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστορας που ζήτησε οι γιατροί ασκώντας τα καθήκοντα τους να μιλάνε με τους ασθενείς μόνο στα ελληνικά, απάντησε στις ερωτήσεις της Γκιουντέμ σχετικά με το θέμα.

Ο διοικητής Χατζηνέστορας στην ερώτηση της Γκιουντέμ ¨Στην εγκύκλιο σας κάνετε λόγο για ακατάληπτη γλώσσα. Ποια είναι η ακατάληπτη γλώσσα στην περιοχή μας ;¨ , απάντησε λέγοντας : ¨ Δεν είναι μόνο μια. Υπάρχουν πολλές γλώσσες. Π.χ. τα ρώσικα. Φυσικά υπάρχουν και τα τούρκικα. Τώρα με το κέντρο μεταναστών στην Κομοτηνή, εμφανίστηκαν και άλλες γλώσσες. Εγώ στην εγκύκλιο μου είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν μιλώ για οποιαδήποτε γλώσσα. Ξέρετε ότι υπεύθυνοι για την πορεία των ασθενών είναι οι ειδικοί γιατροί. Οι ειδικευόμενοι γιατροί παίρνουν από τους ασθενείς τις απαραίτητες πληροφορίες. Είναι ανάγκη να κάνουν τις δέουσες ερωτήσεις στους ασθενείς. Και αφού πάρουν τις πληροφορίες για την κατάσταση του, ενημερώνουν σχετικά τον ειδικό γιατρό. Αυτό είναι το δέον. Ενίοτε οι βοηθοί γιατροί μιλάνε με ασθενείς και δεν περιγράφουν στους ειδικούς γιατρούς αυτά που λέχθηκαν. Τέτοιο ήταν το περιστατικό που έγινε. Και συνέβη ειδικά στο τμήμα επειγόντων. Μετά από αυτό το περιστατικό έβγαλα μια τέτοια εγκύκλιο.¨.

Ο Χατζηνέστορας δήλωσε πως δεν εννοούσε μόνο τα τουρκικά αλλά και τα ρώσικα και είπε πως στο έγγραφο δεν γίνεται λόγος για καμία γλώσσα. Ο Χατζηνέστορας είπε πως ¨Εγώ δεν απαγόρεψα κάποια γλώσσα, ζήτησα μόνο το υπεύθυνο άτομο να καταλαβαίνει τον διάλογο¨ και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ένας διευθυντής που έκανε χώρο λατρείας για μουσουλμάνους στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστορας στην ερώτηση της Γκιουντέμ ¨Σε μια περίοδο που αυξάνονται τα ρατσιστικά περιστατικά, δεν φοβηθήκατε μήπως κατηγορηθείτε για ρατσισμό με αυτή την εγκύκλιο ; Δεν σκεφτήκατε πως αυτό μπορεί να δημιουργήσει θέμα στην περιοχή μας ; ¨, απάντησε λέγοντας : ¨Μπορείτε να ρωτήσετε σχετικά τους ειδικούς αλλά και τους βοηθούς γιατρούς της μειονότητας που προσφέρουν σημαντικά στο νοσοκομείο μας. Π.χ. μπορείτε να ρωτήσετε τον κύριο Μεχμέτ Εμίνογλου και τον κύριο Μπουλέντ Καμίλογλου. Εάν βγει κάποιος και πει πως εγώ ήμουν έστω και λίγο ρατσιστής, εγώ σήμερα φεύγω από εδώ. Δεν έκανα κάτι ρατσιστικό. Και δεν μπορεί να κατηγορούμαι για κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που το απέδειξα στα 3,5 χρόνια της θητείας μου¨.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν ξέρει αν υπήρξε στο παρελθόν κάποιο θέμα σχετικά με τα τουρκικά στο νοσοκομείο και είπε πως ¨Κατά την θητεία μου τέτοιο θέμα δεν υπήρξε¨.

Εφ. Γκιουντέμ 19/11/2013

Σχ : Μερικές παρατηρήσεις

α) Βρε παιδιά της Γκιουντέμ ο άνθρωπος δεν λέγεται ¨İraklis Hacinestoros ¨ , αλλά ΧατζηνέστορΑς.

β) Ο άνθρωπος τα αυτονόητα λέει, τόσο δύσκολο είναι να γίνουν αντιληπτά ; 

γ) Προσέξτε την ¨τρομοκρατία¨ του ¨πολιτικά ορθού¨ στην ερώτηση της  Γκιουντέμ ¨Σε μια περίοδο που αυξάνονται τα ρατσιστικά περιστατικά, δεν φοβηθήκατε μήπως κατηγορηθείτε για ρατσισμό με αυτή την εγκύκλιο ; ¨. …. Δηλαδή θα φτάσουμε να μην λέμε την αλήθεια για να μην κατηγορηθούμε για ρατσισμό….

Previous Article

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *