fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ, ΚΑΙ …ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ !

0 σχόλια Share:

Μεγάλο χτύπημα επήλθε στην θρησκευτική μας ελευθερία

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ, ΚΑΙ ...ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ! Αυτή την εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη) παρατηρήσαμε στην τηλεόραση κάποιες συζητήσεις που έγιναν στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με την μειονότητα. Εντέλει την Πέμπτη, μετά από τις συζητήσεις και την ψηφοφορία, ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες έγινε αποδεκτός με την πλήρη στήριξη των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με την αποδοχή του συγκεκριμένου νόμου επήλθε ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα στην ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με αυτόν το νόμο το Κοράνι δεν θα το διδάσκουν αυτοί που θα κρίνονται ως κατάλληλοι από την μειονότητα αλλά αυτοί που κρίνονται ως κατάλληλοι από το κράτος. Ο πραγματικός στόχος αυτού του νόμου, είναι το κράτος μέσω της επέμβασης του στις θρησκευτικές υποθέσεις της μειονότητας, να ρυθμίσει κατά το δοκούν τα μαθήματα Κορανίου.

Δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευτικών Υποθέσεων, σχετικά με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες.

Ακούγοντας τις προσεγγίσεις και τις δηλώσεις που έκαναν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι και στα καλά τους, για μια ακόμη φορά αντιληφθήκαμε το τι είδους ¨πίεση εθνικής συνείδησης¨ υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε, το πόσο ανίδεοι είναι οι βουλευτές των ελληνικών δεξιών και αριστερών κομμάτων, από την πλέον δεξιά έως την πλέον αριστερά, σχετικά με την ¨εθνική συνείδηση¨ και – όπως αυτοί λένε- έναντι των ¨εθνικών κινδύνων¨. Για την ακρίβεια είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το πόσο φασίστες είναι.

Η φιλοναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον καταραμένο νόμο των 240 ιμάμηδων, έκανε μια άσχημη επίθεση στον βουλευτή μας της Ροδόπης τον Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τον κατηγόρησαν πως είναι πράκτορας της Τουρκίας, του είπαν να πάει στα τσακίδια, τον πρόσβαλαν και τον ξαναπρόσβαλαν…

Μα τι δημοκρατική νοοτροπία είναι αυτή ! Όλα αυτά, όλες αυτές οι φασίζουσες προσεγγίσεις γίνονται στο κοινοβούλιο μιας χώρα κοιτίδας της δημοκρατίας !

Τώρα καταλαβαίνω το σε πόσο δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να μας εκπροσωπήσουν οι βουλευτές μας και λέω ότι : Τι ευτυχία για τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και τους άλλους βουλευτές μας…Δεν έχει ο καθένας αυτήν την τιμή…Οι βουλευτές μας σε μια δύσκολη περίοδο και σε μια πολύ δύσκολη βουλή εκπροσωπούν με τιμή και περηφάνια την μειονότητα μας…

Προσπαθούν να μας εκπροσωπούν, κάτω από τις επιθέσεις βουλευτών με τρελή και φασιστική νοοτροπία και με –κατά την γνώμη μου- κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους. Ακόμη και η παρουσία τους δηλαδή εκεί είναι ένα θέμα. Ο Αλλάχ ας είναι βοηθός τους…

Άκουσα με προσοχή τους ομιλητές στη βουλή και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα : Ο Αλλάχ να φυλά την πατρίδα μας από τα κακά των φασιστών !

Πραγματικά όλα τα κόμματα –πλην των ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ- εμφάνισαν την ίδια αντιμειονοτική φασιστική νοοτροπία. Ειδικότερα σχετικά με τις σκέψεις των βουλευτών της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής, για μια ακόμη φορά είδαμε ξεκάθαρα ότι είναι εκφάνσεις-προϊόντα μια άρρωστης ψυχής.

Μετά από αυτό, επαναλαμβάνω με όλη την ισχύ της φωνής μου την απόλυτη και ανυποχώρητη στάση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης :

Δεν αποδεχόμαστε τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, ούτε κανένα παρόμοιο…

Δεν αποδεχόμαστε τις επιβολές των καταπιεστών…

Καταγγέλλουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια στις δράσεις εθνοκάθαρσης και πολιτιστικής γενοκτονίας…

Δεν υποκύπτουμε μπροστά σε καμία πίεση, επιβολή και εκφοβισμό…

Η ΝΔ που έφερε τον νόμο στη βουλή και τον ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, εμφάνισε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά τις αντιμειονοτικές της προσεγγίσεις. Για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε πως το κόμμα αυτό δεν διαφέρει και πολύ από την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα μπορεί να ειπωθεί πως η ΝΔ είναι πιο επικίνδυνη από την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Διότι η Χ.Α. και οι Αν. Ελλ. δηλώνουν πως είναι ξεκάθαρα αντιμειονοτικοί, και έτσι εμείς ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντι μας. Αλλά η ΝΔ εργάζεται πολύ ύπουλα. Από την μια προεκλογικά προσπαθεί να φανεί φιλομειονοτική, και από την άλλη με νόμους σαν αυτόν για τους 240 ιμάμηδες, υπονομεύει την μειονότητα. Το ίδιο φάνηκε ότι ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ που στήριξε τον νόμο. Το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το όνομα τους. Η ουσία όμως για εμάς είναι κοινή.

Θέλω εδώ για μια ακόμη φορά να συγχαρώ τον Αχμέτ Χατζηοσμάν για την ιστορική του ομιλία και την καθαρή του αντίδραση. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τον νόμο, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ωραίες ομιλίες τους, και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για την καθαρή και φιλομειονοτική του στάση.

Ειδικότερα συγχαίρω και ευχαριστώ τις βουλευτίνες Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη για την θαρραλέα και υπέρ της μειονότητας στάση τους. Υπεράσπισαν με τέτοιο τρόπο τα συμφέροντα της μειονότητας, που υπέστησαν κατηγορίες από την Χ.Α. , για προδοσία και εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων.

Κατά τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσω από αυτή τη γωνιά να θέτω τις σκέψεις της μειονότητας σχετικά με την συζήτηση και την αποδοχή του νόμου για τους 240 ιμάμηδες.

Πρέπει να πω το εξής : Η ψήφιση του νόμου για τους 240 ιμάμηδες, για κάποια κόμματα αποτέλεσε την αγγελία τέλους τους στην μειονότητα. Για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλεισε η πόρτα της μειονότητας. Για την μειονότητα δύο κόμματα έμειναν πια. Αυτά είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εφ. Μιλλέτ 17/1/2013

Τζεγκίζ Ομέρ

Previous Article

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK TOY ΚΥΡΙΟΥ TZEΝΓKIZ OMEΡ THΣ MILLET

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.