Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

2 Comments Share:

Η στοχοποίηση της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας από το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής

56a8d04db0102

Στις 4 Αυγούστου ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετική διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό στην Αθήνα. Η διάταξη πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία. Την καταψήφισαν τα μέλη του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναγράφεται και στην αιτιολογική έκθεση η οποία διαπιστώνει τις ανάγκες για την υιοθέτηση της σχετικής νομοθεσίας, η Αθήνα αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος, γεγονός που αποδυναμώνει τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας.

Η ιστορία της απουσίας τεμένους στην Αθήνα κρατάει χρόνια και σίγουρα έχει να κάνει με πιο ουσιαστικά ζητήματα από την διεθνή εικόνα της χώρας, όπως είναι η διασφάλιση της θρησκευτικής ελευθερίας και η απρόσκοπτη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων. Αναμφισβήτητα είναι σημαντική η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, αλλά εξαρτάται άμεσα από θέματα εσωτερικής δημοκρατίας. Το ζήτημα έγινε περισσότερο επιτακτικό με την αύξηση της μεταναστευτικής ροής στην χώρα κυρίως από το 1990 και εξής.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση σημαδεύτηκε, πέραν από της συζήτησης για το τέμενος, και από την επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στον βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 στην Ελλάδα από τον Ιωάννη Μεταξά, πήρε το λόγο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» για την μαύρη αυτή επέτειο της δημοκρατίας και εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση κατά του μειονοτικού βουλευτή.

Στην επίθεση κατηγόρησε τον βουλευτή της Μειονότητας ότι «πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία», τον αποκάλεσε «φιλότουρκο», «Τούρκο πράκτορα» και του είπε «Θα φέρω φωτογραφίες να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος».

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες. Διέψευσε το γεγονός με την ελληνική σημαία και ανέφερε ότι οι πρόγονοί του «αγωνίσθηκαν κατά του φασισμού στην Αλβανία. Οι δικοί σας πού ήταν;» ρώτησε με νόημα τους χρυσαυγίτες βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρενέβη όταν η συζήτηση άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου με ύβρεις και φωνές εντός του Κοινοβουλίου και ζήτησε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να καθίσουν στις θέσεις τους και εν συνεχεία, να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την επίθεση στον βουλευτή της με μία σκληρή ανακοίνωση. Το ίδιο έκανε και το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας όπου σε σχετική ανακοίνωση τόνισε ότι «το σύνολο της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σέβονται τις αξίες της χώρας της οποίας είναι πολίτες, την σημαία της, τους νόμους και την συνταγματική της τάξη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι βουλευτές της Μειονότητας γίνονται στόχοι ύβρεις και επιθέσεων μέσα στο Κοινοβούλιο από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σκληρή επίθεση δέχτηκε και το 2013 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίο κατηγόρησαν για «Τούρκο πράκτορα». Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν μάλιστα φωτογραφίες του βουλευτή από επίσκεψή του στην Τουρκία. Και ανέφεραν «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, κατά πόσο και με ποιόν τρόπο λειτουργεί ο ίδιος και αν είναι Έλληνας στη συνείδηση ή Τούρκος». Ο ίδιος είχε απαντήσει τότε, «Μου ζητάτε πιστοποιητικά φρονημάτων. Και βέβαια η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου, την Ελλάδα. Δεν έβαλα θέμα ανεξαρτητοποίησης. Πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την Ελλάδα».

Από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 όπου για πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο Κοινοβούλιο μέχρι σήμερα, τα μέλη του πολιτικού κόμματος κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους σε περιοχές της Δυτικής Θράκης. Διοργανώνουν μηχανοκίνητες πορείες μελών σε χωριά με αμιγή μειονοτικό πληθυσμό όπου μοιράζουν προκηρύξεις με τις οποίες καλούν τον ντόπιο πληθυσμό να ακολουθήσει τα ελληνικά ιδεώδη και να καταγγείλει την επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Οζάν Αχμέτογλου, σε εθνική εφημερίδα όπου κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Χρυσή Αυγή, πέρα από ένα μεγάλο ερωτηματικό, νομίζω ότι είναι και μία απειλή. Πιστεύουμε ότι απειλείται η αρμονική συμβίωση μεταξύ των πληθυσμιακών στοιχείων της περιοχής αλλά απειλείται πλέον και η ζωή μας».

Είναι πραγματικότητα ότι οι πορείες των μελών της Χρυσής Αυγής δημιουργούν κλίμα φόβου στον ντόπιο πληθυσμό. Γενικότερα, τα μέλη του πολιτικού κόμματος σε τοπικό επίπεδο εμπλέκονται σε επεισόδια με τελευταίο παράδειγμα τα επεισόδια που επιχείρησαν να δημιουργήσουν στην πορεία Διεκδίκησης Δικαιωμάτων που διοργάνωσε η Μειονότητα τον περασμένο μήνα. Συνήθως αυτά τα επεισόδια είναι περιορισμένης έκτασης και αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα της περιοχής, τα γεγονότα αυτά υποκινούνται από «μία χούφτα ανθρώπων».

Αυτό σαν μήνυμα είναι αισιόδοξο γιατί σε περίπτωση που οι φωνές αυτές είχαν αναδειχτεί σε κυρίαρχες τάσεις στην περιοχή, τότε το κλίμα θα ήταν ιδιαίτερα εχθρικό και τεταμένο. Ωστόσο, οι συχνές προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου προς τους βουλευτές της Μειονότητας να μιλήσουν για τα όσα επιτάσσει η συνείδησή τους, να απαρνηθούν την καταγωγή τους κλπ. δοκιμάζουν αναμφισβήτητα τα όρια και τις αντοχές της δημοκρατίας. Συνήθως οι προκλήσεις αυτές συνοδεύονται με χυδαίες ύβρεις.

Είναι επίσης γεγονός ότι τα μέλη της Μειονότητας ουδέποτε αρνήθηκαν τον σεβασμό τους προς την Ελλάδα και το γεγονός ότι πάντα υπηρέτησαν και υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους που απορρέουν από την ιδιότητα του πολίτη. Αυτό αναφέρουν εξάλλου επιτακτικά και οι βουλευτές της Μειονότητας στις δηλώσεις τους, αυτό διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΚΙΕΦ, τις δηλώσεις εκπροσώπων φορέων της Μειονότητας.

Ωστόσο, το να είναι μονίμως υπόλογοι για αυτό και να αισθάνονται διαρκώς την ανάγκη να δηλώνουν την πίστη τους στην Ελλάδα εξαιτίας της ιδιαίτερης μειονοτικής τους ταυτότητας, αποτελεί έναν βίαιο ψυχολογικό εξαναγκασμό. Ούτε το δικαίωμα αυτό-προσδιορισμού και η συνείδησή τους πρέπει να μπαίνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου διότι αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες και την ελληνική νομοθεσία.

Για να επιστρέψουμε στην ιστορία με την απουσία τεμένους στην Αθήνα. Πράγματι, επί δεκαετίες η Αθήνα κουβαλάει πάνω της τον καθόλου τιμητικό τίτλο της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που δεν διαθέτει τέμενος. Όταν ωστόσο, προκύπτει συζήτηση στη Βουλή για το καυτό αυτό θέμα και η συζήτηση εξελίσσεται σε ρινγκ ύβρεων που εξαπολύουν βουλευτές ακροδεξιού κόμματος σε μειονοτικό βουλευτή, τότε επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση, «ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος».

http://www.trt.net.tr/greek/ekpompes/2016/09/10/e-tourkike-meionoteta-tes-dutikes-thrakes-36-2016-568677

10/9/2016

Σχ :  Μια και μιλάει το άρθρο το ¨κλίμα φόβου¨  όπως υποστηρίζει από τις εκδηώσεις της Χ.Α. , ας ρωτήσουμε και εμείς σχετικά με ορισμενα περιστατικά του παρελθόντος….

Μήπως ήταν η Χ.Α. που έδιωξε με απειλή βίας το συνεργείο της γαλλικής τηλεόρασης από πομακοχώρι το 2010 ; 

Μήπως ήταν η Χ.Α. που έφτυναν και πετούσαν αυγά στα σπίτια του Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης όταν είχε ιδρυθεί ο σύλλογος ;

Μήπως ήταν η Χ.Α. που απειλούσε πως θα ¨κρεμάσει στην πόρτα του σπιτιού του ¨ στην Κομοτηνή,  τον πρόεδρο του Κέντρου Πομακικών Ερευνών Χαμδή Ομέρ ;

Μήπως ήταν η Χ.Α. όταν το 1992 μαζεύτηκαν 100 άτομα και πετροβολουσαν το σπίτι του Χαλίλ Γιασάρ στον Ήφαιστο Κομοτηνής, επειδή είχε τολμήσει να δηλώσει δημόσια τότε πως δεν είναι Τούρκος ;

Μήπως ήταν η Χ.Α.  που χτύπησε στο Μεγάλο Δέρειο την Νικοπούλου ;

Μήπως είναι η Χ.Α. που τώρα απειλεί τον πρόεδρο της Βακουφικής Επιτροπής Κομοτηνής Σελίμ Ισά ;

Λοιπόν καλό το παραμύθι με τον ¨ δράκο¨ της Χ.Α. αλλά εν προκειμένω εδώ στην Θράκη έχουμε ριζωμένο δεκαετίες τώρα τον δεινόσαυρο του τουρκικού σωβινισμού. Και όποιος δεν τον βλέπει ας πάει σε οφθαλμίατρο. 

Previous Article

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟΙ

Next Article

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΟΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Μήπως ήταν ΧΑ ο Τούρκος πρόξενος που πίεζε τον ιμάμη του Σώστη Μπιλάλ να φύγει ή να προσχωρήσει στν τουρκομουφτή; Μήπως ήταν ΧΑ ο “τρελλός” Αζίζ που συνελήφθη για προβοκατόρικο εμπρησμό του τεμένους στη Γλαύκη το 1999 για να μας εκθέσει στα μάτια του Συμβουλίου της Ευρώπης που επισκέπτονταν την Θράκη; Μήπως ήταν ΧΑ οι δεκάδες συλληφθέντες για καταστροφές σε εκκλησάκια δίπλα στους επαρχιακούς δρόμους της Ροδόπης; Μήπως ήταν ΧΑ οι δεκάδες φασίστες που υποδεχόμενοι τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη φωτογραφίζονταν δίπλα του κάνοντας το σήμα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης; Βαρυέμαι να συνεχίσω.

  2. μήπως η ΧΑ ήταν που μας αποκαλούσε όλους “γκιαούρηδες” και έπρεπε να “βγάλουν από την μέση” όσους διασπούσαν την ενότητα της μειονότητας; Υπάρχει και βίντεο παλιοφασιστοπράκτορες. Δεν θα μας τρελάνετε εσείς οι πληρωμένοι αρχιφασίστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *