Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΖΕΪΜΠΕΚ, ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

No Comments Share:

403476_432271350118340_1389271953_n

………………….

…………………

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε πως η ένωση των ακραίων εθνικιστικών κομμάτων και η ενδυνάμωση τους θα επηρεάσει αρνητικά τις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των οικονομικών μεταναστών και των μειονοτήτων της Ευρώπης.

Ο Ζεϊμπέκ δηλώνει πως τα ακραία εθνικιστικά κόμματα στην Ευρώπη γενικά τηρούν μια εχθρική στάση απέναντι στους ξένους και στις μειονότητες και δεν διστάζουν να το εκδηλώσουν αυτό ξεκάθαρα : ¨ Το ίδιο συμβαίνει και με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή σε σύγκριση με άλλα παρόμοια κόμματα στην Ευρώπη, τηρεί μια πιο σκληρή στάση. Αυτό το αποδέχονται και οι ίδιοι, και οι δράσεις τους αυτό αποδεικνύουν¨

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή που την τελευταία περίοδο σημειώνει άνοδο γενικά στην Ελλάδα, κατέχει σημαντικό ψήφων και στην Δυτική Θράκη όπου ζει η τουρκική μειονότητα και ότι κατά καιρούς προέβη σε κινήσεις κατά της τουρκικής κοινότητας.

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως καθώς ο αριθμός των μαχητικών μελών της οργάνωσης στην περιοχή είναι περιορισμένος δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοί και είπε : ¨ Κάποια από τα περιστατικά που συνέβησαν εδώ, δημιουργήθηκαν από ρατσιστές που ήρθαν από άλλες πόλεις. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Υπήρξαν μια-δύο δοκιμές αλλά προειδοποιήθηκαν. Προβήκαμε σε καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και στους εισαγγελείς. Παλιότερα έβριζαν τις Τουρκάλες στην αγορά. Την τελευταία περίοδο αυτά κόπηκαν. Είναι θέμα ευαισθησίας. Στην πολιτική αρένα της Ξάνθης τα πέραν της ΝΔ κόμματα έχουν μια συμμαχία εναντίον τους. Μεγάλο μέρος του ντόπιου κόσμου δεν τους στηρίζει. Αλλά είναι άγνωστο τι θα γίνει στο μέλλον¨.

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να μαζέψει ψήφους εκμεταλλευόμενη την δύσκολη κατάσταση της χώρας και τα εθνικά αισθήματα : ¨ Η Ευρώπη είναι ανάγκη να στηρίξει εδώ την δημοκρατία Έφτασε η ώρα αυτοί που πιστεύουν στην δημοκρατία να δείξουν τις ευαισθησίες τους. Πρέπει να διαφυλαχθεί ο πολιτιστικός πλούτος¨.

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως όπως και στην Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα, ο βασικός λόγος για την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, είναι η οικονομική κρίση και εστιάζοντας στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δήλωσε πως στις επόμενες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θεωρεί σίγουρο πως θα εισέλθει και η Χρυσή Αυγή.

Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως σε περίπτωση που ενδυναμωθούν περισσότερο οι ρατσιστικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη, θα υπάρξει κίνδυνος για την διάλυση της Ε.Ε. : ¨ Βλέπουμε πως στην Ευρώπη συνεχώς κάποια ακραία εθνικιστικά κόμματα ενδυναμώνονται και παίρνουν μέρος στις κυβερνήσεις. Στην Γαλλία, στην Ιταλία και σε κάποιες σκανδιναβικές χώρες παρατηρείται επικίνδυνη άνοδος σε αυτό το θέμα. Η πόλωση των ρατσιστικών κομμάτων μπορεί να επιφέρει ακραία ιδεολογική πόλωση μέσα στην Ε.Ε. Αυτό αποτελεί ένα χτύπημα στην ουσία της Ε.Ε. , που είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διαφορετικών πολιτισμών. Εάν δυναμωθεί περαιτέρω ο ακραίος εθνικισμός, η Ε.Ε. μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κίνδυνο διάλυσης. Πιστεύω πως αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της ρατσιστικής ιδεολογίας στην Ευρώπη¨.

Αnadolu Ajansi 8/12/2013

 Σχ :Την φωτογραφία με τον Τσίπρα εμείς την βάλαμε , δεν είναι από το δημοσίευμα. Επίσης αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε δύο σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες του κ. Ζεϊμπέκ

935422_602606536418153_1949493546_n

12 Μαίου στο χωριό Σούνιο της Ξάνθης σε τελετή χάτιμ μαζί με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε . Δείτε τον….διάκοσμο του τζαμιού, τα χρώματα των στολών που φορούν τα παιδιά…..

1378800_674692319209574_1512181557_n

19/10/2013    Στο κέντρο της Ξάνθης παρέα με τον ψευτομουφτή Μέτε και τον Τούρκο υπουργό Εγεμέν Μπαγίς…. 

Previous Article

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..

Next Article

ΑΠΑΓΩΓΗ 4 ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *