Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

No Comments Share:

¨Αφορισμός¨ του ιερέα από τον νομάρχη !

Ο νομάρχης Αδριανούπολης δεν έδωσε το χέρι του σε ιερέα που ήταν μεταξύ άλλων στο Σελιμιέ τζαμί : Στην Βουλγαρία τους δικούς μας μουφτήδες και χοτζάδες τους καλούνε δεξιά αριστερά ;

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – Χίλια περίπου άτομα που θέλησαν να εστιάσουν το ενδιαφέρον στο ενταγμένο στην λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς τζαμί Σελιμιέ καις το συγκρότημα του, ένωσαν τα χέρια στην πλατεία Σελιμιέ σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα. Ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ δεν δέχτηκε στους επισήμους τον Βούλγαρο ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αλεξάντερ Τσικίρικ -ο οποίος είχε έρθει για στήριξη σε αυτό το σχέδιο- δηλώνοντας ¨ Στην Βουλγαρία τους δικούς μας μουφτήδες και χοτζάδες τους καλούνε δεξιά αριστερά ;¨.

……………….

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Ο παλιός ιμάμης του τζαμιού Σαλιμιέ Ναντί Ερσόι ήρθε να μετάσχει στην ανθρώπινη αλυσίδα στην πλατεία Σελιμιέ, μαζί με τον ιερέα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αλεξάντερ Τσικίρικ. Ο παρουσιαστής ανήγγειλε τον ερχομό των δύο θρησκευτικών λειτουργών και υπεύθυνοι υπάλληλοι πήγαν να τους βάλουν στο χώρο του πρωτοκόλλου. Αλλά αυτό το εμπόδισε ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ και ζήτησε να μην είναι δίπλα του στο πρωτόκολλο ο ιερέας Τσικίρικ. Μετά από αυτό ο ιερέας Τσικίρικ μαζί με τον ιμάμη Ερσόι προστέθηκαν στην πίσω σειρά της ανθρώπινης αλυσίδας. Ο νομάρχης Αδριανούπολης αντέδρασε λέγοντας πως ¨Εκεί να μείνουν. ¨ Στην Βουλγαρία τους δικούς μας μουφτήδες και χοτζάδες τους καλούνε δεξιά και αριστερά ; ¨.

 ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ

Τα περίπου χίλια άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σελιμιέ κρατούσαν διάφορα πανό, έδωσαν τα χέρια σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και στάθηκαν έτσι ένα λεπτό. Ακολούθως μοιράστηκε δωρεάν στους μετέχοντες χαλβάς τύπου Devai-Misk που είχε παρασκευαστεί από ζαχαροπλάστη της περιοχής.

…………..

 Εφ. Ραντικάλ 9-4-2012

Previous Article

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ

Next Article

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *