Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

2 Comments Share:

Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) θεωρούμε θετικά και ελπιδοφόρα τα βήματα για το τζαμί που προγραμματίζεται να ανοίξει τον Απρίλιο στην πρωτεύουσα της χώρας μας Αθήνα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως παρόλο που είναι πολύ αργά, είναι ένα θετικό βήμα το άνοιγμα ενός τζαμιού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης προσευχής στην πρωτεύουσα μας Αθήνα όπου ζουν πάρα πολλοί μουσουλμάνοι. Ωστόσο, είμαστε απογοητευμένοι όταν βλέπουμε τη δομή η οποία απέχει πολύ από την εικόνα ενός τζαμιού και δεν έχει ούτε μιναρέ. Ελπίζουμε ότι αυτές και οι άλλες ελλείψεις θα διορθωθούν και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η δομή αυτή να εκπροσωπεί το Ισλάμ και να αρμόζει στην Αθήνα, η οποία είναι μία πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαφορετικές θρησκείες, γλώσσες και πολιτισμοί δεν πρέπει ποτέ να δημιουργούν φόβο, ένταση και αναταραχή ανάμεσα στις κοινότητες. Θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα σε τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα. Τέτοιου είδους βήματα είναι θετικά για την δημοκρατία μιας χώρας και την βοηθούν να αναπτυχθεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χώρα μας τάσσεται υπέρ της λήψης των απαραίτητων μέτρων στον θέμα αυτό.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φίλιας (ΚΙΕΦ) προωθεί τη δημιουργία ενός ειρηνικού περιβάλλοντος όπου όλες οι κοινότητες μπορούν να ζήσουν ελεύθερα τις αξίες και τον πολιτισμό τους χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις στη βάση της θρησκείας, της γλώσσας και του πολιτισμού και θα συνεχίζει να εργάζεται για την παραγωγή λύσεων στο θέμα αυτό.

ΚΙΕΦ

http://www.debpartisi.org/indexGR1.php?s=detayGR&id=5790

10/3/2019

Σχ: Για τις μετατροπές εκκλησιών σε τζαμιά στην Τουρκία θα βγάλει καμιά ανακοίνωση το DEB ;

Ή δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον αφέντη τους ; 

Και για το θέμα της έλλειψης μιναρέ, να θυμίσουμε πως η παρακάτω φωτογραφία εικονίζει ένα τζαμί στο Ρέιγκιαβικ της Ισλανδίας…

Και δεν έχει μιναρέ…

Previous Article

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΛΟΓΩ (ΛΕΕΙ) ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ FETO….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Εγώ ξέρω ότι όσους μιναρέδες και όσα μέτρα κι αν τους υψώσεις, δεν φτάνεις στο θεό αν έχεις πάρει λάθος πτήση. Περιττό να πω πως το ίδιο ισχύει και για τα καμπαναριά κ.ο.κ.
    Οπότε σταματήστε να με ζαλίζετε με ανούσια πράγματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *