Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

No Comments Share:

Μέλη του τουρκικού τύπου δυτικής Θράκης, επισκέφτηκαν την αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες

 

Στις 20 Μαρτίου 2019, στα πλάισια προγράμματος που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Tούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) μέλη του τουρκικού τύπου δυτικής Θράκης, επισκέφτηκαν την αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες. Οι δημοσιογράφοι είδαν επιτόπου τις εργασίες της αντιπροσωπείας της ABTTF και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις εργασίες της.

Στην πρώτη μέρα του αποτελούμενου από τρία τμήματα προγράμματος, οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν το συνέδριο που οργανώθηκε  από κοινού από την EFA (Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία) και από την ABTTF στο ευρωκοινοβούλιο και εξέτασε τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης στο πεδίο της εκπαίδευσης. Ακολούθως με ξεναγό την ABBTF επισκέφτηκαν το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου και το μουσείο του. Μετά από την επίσκεψη αυτή, ο Οζάν Αχμέτογλου από την εφημερίδα Γκιουντέμ, ο Ιλχάν Ταχσίν από την Μπιρλίκ, ο Γιουνούς Όνμπασι από την εφημερίδα Μιλλέτ, μαζί με την Περβίν Χαϊρουλλάχ (Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ) που ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο, επισκέφτηκαν την αντιπροσωπεία της ABTTF. Τους καλεσμένους από την δυτική Θράκη υποδέχθηκαν εκεί  ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, οι αντιπρόεδροι Σαμί Γιουσούφ και Βεντάτ Αράπ, ο υπεύθυνος των κεντρικών γραφείων της ABTTF Κ. Ενγκίν Σοϊγοιλμάζ και ο υπεύθυνος του γραφείου Βρυξελλών Αϊκούτ Γκαρίπογλου.

Χαλίτ Χαμπίπογλου : Με την αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες, τα θέματα της τουρκική κοινότητας δυτικής Θράκης, μεταφέρονται εντός των φορέων της Ε.Ε.,τα διατηρούμε στην επικαιρότητα

Στην συνάντηση που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου ανέφερε πως  τα γραφεία της εκπροσώπησης της ABTTF που άνοιξαν τον Απρίλιο του 2010 είχαν σκοπό να θέσουν στην επικαιρότητα της ΕΕ, τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και τις διακρίσεις που υφίσταται η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης στην Ελλάδα-χώρα μέλος της ΕΕ και πρόσθεσε πως η αντιπροσωπεία αυτή άσκησε δραστηριότητες λόμπι κυρίως εντός του ευρωκοινοβουλίου αλλά και εντός των θεσμών της ΕΕ.  Στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε ο Χαμπίπογλου έγινε σε συνεργασία με την EFA και το πολύ πετυχημένο συνέδριο με θέμα την παιδεία, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως στο συνέδριο μετείχαν και Έλληνες ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες, είναι αποτέλεσμα των πετυχημένων εργασιών της ABBTF. Ο Χαμπίπογλου σημείωσε πως με τα χρόνια υπήρξε αύξηση στα θέματα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης, τόνισε την σημασία που έχει η κοινή και συντονισμένη εργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης και είπε πως  με τις εργασίες που κάνει η εκπροσώπηση της ABTTF στις Βρυξέλλες, η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης καθίσταται πιο γνωστή και πιο ορατή.

Με παρουσίαση που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης, περιγράφηκαν στους Τούρκους δημοσιογράφους της Δυτικής Θράκης, οι δραστηριότητες και οι εργασίες της αντιπροσωπείας. Οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν τις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μπιρλίκ, Τζουμχουριέτ και Μιλλέτ εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις πετυχημένες εργασίες της ABTTF εντός της ΕΕ και ανέφεραν πως η ABTTF κατέστη η φωνή της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης στην Ευρώπη.

 http://milletgazetesi.gr/view.php?id=12630

27/3/2019

Σχ: Δηλαδή η ABTTF εκτός από τα κεντρικά γραφεία που διατηρεί στην Γερμανία, πληρώνει από το 2010 κι εντεύθεν για όλα τα έξοδα ενός γραφείου στις Βρυξέλλες και φυσικά και τον εργαζόμενο εκεί. Επιπλέον οργανώνει διεθνή συνέδρια και φιλοξενεί δημοσιογράφους από την Ελλάδα  ! Φανταζόμαστε όλα αυτά πάντα με τις συνδρομές των μελών της…

Προσέξτε επίσης πως πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει ο όρος ¨μειονότητα δυτικής Θράκης¨, αλλά μόνο ο όρος ¨κοινότητα¨ . Κάτι που παραπέμπει ευθέως στην Κύπρο και σε όσα έγιναν εκεί.

Ο νοών νοείτο….  

Previous Article

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ….

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *