Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρυμοτομούμενο Προξενείο!

0 σχόλια Share:

 

Στο μακρόσυρτο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, μεταξύ θεμάτων σοβαρών κι άλλων απλώς διαδικαστικών, υπήρξε κι ένα που (για εμάς, τουλάχιστον) ξεχώρισε. Ήταν η “Αποζημίωση ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου στην οδό Ιώνων 14”. Και το εν λόγῳ ακίνητο δεν ήταν παρά το …τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής! Φυσικά δεν συζητήθηκε παρά η έγκριση της Πολεοδομίας στο σχέδιο της προξενικής Αρχής να θερμομονώσει εξωτερικά τό κτίσμα, αλλά το ωραίο είναι πως μιλάμε για δυνατότητα κατεδάφισης του εμβληματικού για την Τουρκία κτιρίου! Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης μία οικοπεδική έκταση 301 τ.μ. και μέρος του κτίσματος γίνονται …η προέκταση της οδού Λυκούργου, που έρχεται να συνδέσει την οδό Ιώνων με την Μαρινάκη! Επίσης με την τιμή μονάδας που έχει ήδη καθοριστεί (υπ΄αριθμ. 2/05-11-2018 έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Απαλλοτριωμένων Ακινήτων), αν αποφασίζαμε να προβούμε σε απαλλοτρίωση δεν επρόκειτο να μας κοστίσει παρά 163.000 ευρώ, χώρια ό,τι άλλη αποζημίωση πληρωθεί, καθώς θίγεται και μία τουλάχιστον παλαιά μονοκατοικία (ιδιοκτησίας των κληρονόμων της Ι.Ι.).

Απευθυνθήκαμε στον δήμαρχο ρωτώντας αν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την επιτόπια εφαρμογή του σχεδίου πόλεως για να λάβουμε την απάντηση πως καμμία πράξη δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή (αυτό έλειπε, τη στιγμή που δεν γίνονται σχεδόν πουθενά στην πόλη διανοίξεις, να ξεκινούσε από αυτήν, και δη προεκλογικά!).

Κι αφού απολαύσαμε την παγωνιά που έπεσε στους πάντες μόλις θίξαμε το ζήτημα, δηλώσαμε θριαμβευτικά πως βρήκαμε από πού θα αρχίσουμε τις διανοίξεις σε περίπτωση που θα αναλάβουμε την δημοτική Αρχή. Αυτό κι αν θα είναι ένα καίριο συμβολικό πλήγμα στο γόητρο του αντιπάλου!

Σπάρτακος – Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
FACEBOOK
25/4/2019
Previous Article

Μειονοτικό κόμμα-μετέωρο βήμα στο παρελθόν

Next Article

Moscow Times: «Ερντογάν, ο άνθρωπος μας στο ΝΑΤΟ»

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *