Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πίσω από τις λέξεις κρύφτηκε ο Αλέξης

0 σχόλια Share:

 

Στο πέρασμά του από τη Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνησή του σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα. Παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο λεγάμενος είναι ο υπαρκτικός φορέας της πολιτικής απάτης, θα τον σχολιάσω εντίμως και συγκεκριμένα, όπως πάντα.
Είπε λοιπόν ο Α.Τ. πως “οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και συνεισφέρουν στην θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε επιρροές τρίτων δυνάμεων που έχουν τη δική τους ατζέντα σε αυτήν την κρίσιμη, ακριτική περιοχή”. Σαφής ο υπαινιγμός για την Τουρκία αλλά πολύ θολός για να τον αντιληφθεί η πλειοψηφία του ακροατηρίου, κοντολογίς άψογος! Μάλιστα τώρα που τα υπερατλαντικά αφεντικά αγριεύουν τον Ερντογάν, μας επιτρέπεται και να τα μιμηθούμε… Κατόπιν αναφέρθηκε στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρίας, κάτι που ήδη …ίσχυε αλλά δεν ήταν αποτυπωμένο σε νόμο. Τι έσπρωξε τον Σύριζα να ασχοληθεί; Η γνωστή υπόθεση της χήρας που μάς έτρεχε ως χώρα στο Ευρωδικαστήριο. Κατά τ΄ άλλα ήταν τα δικαιώματα της γυναίκας που ήθελε η Κυβέρνηση να υπερασπιστεί!
Μίλησε για “χρηστή διοίκηση και διαφάνεια” στη λειτουργία των Μουφτιών, επειδή πέρυσι άλλαξε ετσιθελικά τους μουφτήδες και διόρισε τοποτηρητές. Θα ξαναπούμε εδώ ότι η αλλαγή (που κρίθηκε από το ΣτΕ και περιμένουμε την απόφαση ήδη 3 μήνες μετά την εκδίκασή της) στην μεν Ξάνθη σώζεται από την προσωπικότητα του Τοποτηρητή, στην δε Κομοτηνή ήταν μια κυριολεκτική καταστροφή. Δεν θα αναλύσουμε αυτό το τελευταίο για να μην θεωρηθεί υπονόμευση της τρέχουσας κατάστασης αλλά θα αναμένουμε τον εύθετο χρόνο για λεπτομέρειες. Μάλιστα ο Τσίπρας μίλησε και για “διαδικασία ανάδειξης Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας” κλείνοντας το μάτι στην Τουρκία, η οποία όμως μάλλον δεν θα μασήσει από τα μισόλογα, της τα έχουν πει κι άλλοι… Όσο για την εκτίμηση πως αυτή η ανάδειξη “θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα” και άρα “θα οδηγήσει στην κατάργηση οποιασδήποτε άλλης παράτυπης δομής” (δλδ των παράλληλων τουρκομουφτειών), είναι μόνο για αφελείς. Ή θα παραδώσει τα κλειδιά στην Άγκυρα ή τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ακόμη πιο επικίνδυνη ήταν η φράση για τις “απαραίτητες τροποποιήσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου του 2008 και την ανάδειξη των Διαχειριστικών Επιτροπών και των Βακουφικών Επιτροπών μέσω εκλογών”. Δηλαδή τον δρόμο που άνοιξε η Ντόρα Μπακογιάννη πρίν 11 χρόνια σκοπεύει να τον κάνει βατό για τους ανθρώπους της Τουρκίας; Γιατί ο συγκεκριμένος νόμος θα παρέδιδε υπό κάποιους όρους την διαχείριση των εκατοντάδων βακουφίων στην γείτονα, όμως αυτή τα ήθελε όλα δικά της. Ήρθε μήπως η ώρα να τα πάρει; Θα το δούμε, αλλά πάντως στις σημερινές συνθήκες να μιλάς για ενδομειονοτικές εκλογές είναι πέραν πάσης λογικής.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην εκπαίδευση. Στηρίζουμε, λέει “την δημόσια παιδεία με την ίδρυση νέων δημοτικών εκεί που χρειάζεται”! Και πού ίδρυσες και ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ βρε απατεώνα δημοτικά σχολεία; Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης…
Τέλος, αναφέρθηκε και στα 15 νηπιαγωγεία με αμιγώς μειονοτικό μαθητικό πληθυσμό, όπου το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ εισήγαγε τις “διαμεσολαβήτριες” από την μειονότητα “για την καλύτερη εκμάθηση της ελληνικής” από τα νήπια. Μάλιστα, σαν να καταπολεμάς τη φωτιά με βενζίνη ή τον εθνομηδενισμό με τον Σύριζα.

FACEBOOK

Κώστας Καραΐσκος

Previous Article

Ο Ατίλλας συνεχίζεται-Τσαβούσογλου : ¨Στέλνουμε δεύτερο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο¨

Next Article

Bίντεο-Άλλοι στην πείνα κι άλλοι…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ante. Nullam Phasellus dolor. efficitur. neque.