Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το κρατικό τουρκικό TRΤ για τους εκλεγέντες μουσουλμάνους βουλευτές

0 σχόλια Share:

Τρεις υποψήφιοι μέλη της Τουρκικής Μειονότητας στη Βουλή

Ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Μπουρχάν Μπαράν εξελέγησαν στις πρόωρες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ελλάδα

Τρεις υποψήφιοι μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απόκτησαν το δικαίωμα να μπουν στη βουλή στις πρόωρες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ελλάδα.

Στις εκλογές στις οποίες συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, εξελέγησαν βουλευτές ο Ιλχάν Αχμέτ από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στον Νομό Ροδόπης, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τη ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπουρχάν Μπαράν από το ΚΙΝΑΛ στον Νομό Ξάνθης.

Ο Μπαράν εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην ελληνική βουλή ενώ ο Αχμέτ και ο Ζεϊμπέκ είχαν εκλεχτεί και στις εκλογές του 2015.

Στις δηλώσεις που προέβη μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Ιλχάν Αχμέτ ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επιδείχθηκε στο πρόσωπο του και δήλωσε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη βουλή.

Ο Αχμέτ επισήμανε πως έχει μια σειρά σχέδια για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και την ευημερία της και δήλωσε πως θα καταβάλλει προσπάθεια για να τα υλοποιήσει.

https://www.trt.net.tr/greek/balkania-kupros/2019/07/08/treis-upopsephioi-mele-tes-tourkikes-meionotetas-ste-boule-1231806?fbclid=IwAR34fyJvY9xumGQxc0Gh3Przm3BmLdQ3JrqZRTwyb2K5DjUu4YT2P_Qp00M
8/7/2019

 

Previous Article

Η οικονομία εξαρτάται από την οπτική γωνία…

Next Article

Ανατροπή μέσα στην νύχτα στην Ροδόπη !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *