TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ¨ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ¨ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRAKYA ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

0 σχόλια Share:

Το Πανεπιστήμιο Θράκης στην Αδριανούπολη φιλοξένησε Δυτικοθρακιώτες φοιτητές

Ομάδα 45 μαθητών από τον Ίασμο του νομού Ροδόπης-Δυτική Θράκη, που φοιτούνε σε τουρκικά σχολεία, επισκέφτηκαν το πανεπιστήμιο Θράκης.  Για τους Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μαθητές που με ήρθαν με την συμβολή του Πολιτιστικού-Μειονοτικού Συλλόγου Δήμου Ιάσμου, οργανώθηκε ειδικό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο Αδριανούπολης. Στο πρόγραμμα που τελέστηκε στην αίθουσα του Βαλκανικού Συνεδριακού Κέντρου του μαθητές από τον Ίασμο υποδέχθηκαν τους μαθητές από τον Ίασμο, ο πρύτανης Ερχάν Ταμπάκογλου, ο αντιπρύτανη και υπεύθυνος σχέσεων Εξωτερικού Δρ. Τζεμ Ουζούν,  ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Εξωτερικών Σχέσεων Δρ. Μουράτ Τουρκγιλμάζ, ο βοηθός Γ.Γ. του πανεπιστημίου Θράκης Αχμέτ Σεζγκίν και ο ειδικός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε θέματα Τούρκων Δυτικής Θράκης  Δρ. Αλή Χουσείνογλου από τα Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης, ενώ από τον σύλλογο μετείχαν ο πρόεδρος Γκιοκχάν Μουμίν και άλλα μέλη του συλλόγου.

…………..

Ο Μουράτ Τουρκγιλμάζ ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την πρόσβαση σε Αδριανούπολη, πανεπιστήμιο Θράκης και Κεντρο Εξωτερικών Σχέσεων, όπως και για τις εστίες , τις υποτροφίες, τις πολιτιστικές υπηρεσίες, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των μαθητών. Οι μαθητές από τον Ίασμο ανέφεραν πως έχουν ακούσει πολλές φορές το όνομα του πανεπιστημίου Θράκης, πως πολλοί Δυτικοθρακιώτες φίλοι τους φοιτούνε σε αυτό και ότι ήρθαν στην Αδριανούπολη για να το γνωρίσουν από κοντά.

Τα χώματα αυτά που φέρουν τα πιο βαθιά ίχνη του πολιτισμού μας, πάντοτε θα σας ανοίγουν νέους ορίζοντες¨    

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης εκφράζοντας την άποψη του για την επίσκεψη αυτή , εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τον ερχομό των Δυτικοθρακιωτών μαθητών  και είπε:  To Πανεπιστήμιο Θράκης με σκοπό την αύξηση διεθνώς της αναγνωρισιμότητας του αλλά και για να πληρώσουμε το χρέος που έχουμε προς τα Βαλκάνια, δεν αφήνουμε βήμα που να μην  κάνουμε στην περιοχή της καρδιάς μας. Δίπλα στους ομογενείς μαθητές μας, το πανεπιστήμιο μας το προτιμάνε και φοιτητές από διαφορετικά έθνη και θρησκείες, λόγω της εγγύτητας αλλά και την νοοτροπίας πλουραλισμού του ιδρύματος μας.  Το πανεπιστήμιο Θράκης είναι το πανεπιστήμιο της χώρας που περισσότερο από όλα προτιμούνε οι φοιτητές από τα Βαλκάνια. 3.300 μαθητές από 59 χώρες φοιτούν στο πανεπιστήμιο Θράκης και εξ αυτών οι 3.000 είναι από τα Βαλκάνια. Στην κατεύθυνση του οράματος της χώρας μας για το 2023, στόχος μας είναι να φτάσουμε στους 10.000 φοιτητές από την περιοχή της καρδιάς μας.

……………..

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/15223-edrne-trakya-uenverstes-bati-trakyali-oerencler-airladi.html

14/1/2019

Σχ: Αξιοσημείωτο ότι ένας πολιτιστικός σύλλογος από τον Ίασμο, καλύπτει (έτσι γράφει το δημοσίευμα) τις δαπάνες για την μετάβαση των μαθητών αυτών στην Αδριανούπολη….

Με την ορολογία για ¨περιοχή της καρδιάς μας¨, εννοούνται τα παλιά σύνορα του οθωμανικού κράτους. Αυτή την φρασεολογία την εγκαινίασε ο Ερντογάν και στόχος είναι τα ¨μαλακά¨ σύνορα…  Ο Ταμπάκογλου λοιπόν (που διορίζεται απευθείας από τον Ερντογάν)  φυσικά και αναπαράγει οτιδήποτε εκφράσει το αφεντικό του.  Εν προκειμένω ο στόχος είναι να τουρκέψουν για τα καλά οι μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί, έτσι ώστε στο μέλλον να φανούν και χρήσιμοι στα σχέδια της Τουρκίας για τη ελληνική Θράκη…

Επειδή σε κάποιους μπορεί να φαίνονται τραβηγμένα αυτά που γράφουμε, θυμηθείτε τι έχει δηλώσει στο παρελθόν αυτός ο πρύτανης…

Στην Ανδριανούπολη

¨Ο Ταμπάκογλου τόνισε πως κινούνται ώστε να  μπορέσουν να είναι επωφελής προς τα εδάφη της Δυτικής Θράκης και συνέχισε λέγοντας: ¨Άλλωστε η Δυτική Θράκη είναι ένα δικό μας κομμάτι, ένα δικό μας όργανο. Δεν την βλέπουμε ως κάτι διαφορετικό από εμάς¨ (7 Μαϊου 2017)

Στα Αρριανά-Ροδόπης

¨Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Trakya Ερχάν Ταμπάκογλου συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς και είπε πως ¨Καθώς εδώ έχουμε ένα σκέλος μας, η χαρά είναι και δική μας χαρά και η λύπη και δική μας λύπη¨ και   ¨H Αδριανούπολη έχει στην περιοχή αυτή σημαντικές ιστορικές ρίζες.¨ (8 Ιουλίου 2017).

Previous Article

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΜΑΚΑΡΙΟΙ¨ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ…

Next Article

ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *