Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ-ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ 4 ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

0 σχόλια Share:

 ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Oi pe

Εκτίμηση για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

(Το κείμενο αυτό γράφτηκε για αυτούς που επιθυμούν να βγάλει η τουρκική μειονότητα 4 βουλευτές)

Η εκτίμηση αυτή που θα κάνω για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κάποιους θα τους χαροποιήσει και κάποιους θα θυμώσει.

Εάν κινηθώ με την σκέψη να μην θυμώσω, να μην στενοχωρήσω και να μην απογοητεύσω κανέναν, τότε όπως κάνουν όλοι μειονοτικοί δημοσιογράφοι, είτε θα γράψω κάτι κενό περιεχομένου είτε ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΕ.

Όπως ξέρουν πολύ καλά αυτοί οι οποίοι με παρακολουθούν 35 χρόνια τώρα, κουβέντες δεν κρύβω από κανέναν.

Γράφω αυτό που πιστεύω σωστό και δεν σκέφτομαι τα υπόλοιπα.

Δεν υπολογίζω και δεν σκέφτομαι τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ συμφέροντα κανενός, ούτε σκέφτομαι πως αυτός θα θυμώσει ή αυτός θα χαλαστεί ή ο άλλος θα χαρεί.

Πριν από τις εκλογές του 2012 τι είχα δηλώσει και για ποιο πράμα είχα αγωνιστεί; Αυτό είχα δηλώσει και αυτό τον αγώνα είχα δώσει πριν από τις εκλογές του 2012 : ¨ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ¨.

Κανείς δεν άκουσε…

Λόγω λάθους υπολογισμών ή εσκεμμένων λάθους εκτιμήσεων, παρά το ότι είχαμε την δυνατότητα να βγάλουμε δύο βουλευτές… δεν το πετύχαμε και μπορέσαμε και εκλέξαμε μόνο τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Και δεν αρκεστήκαμε σε αυτό, αλλά με την καπηλεία πως δήθεν κάθε ψήφος που θα πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ θα θεωρούνταν ως διδόμενη στον Οτζαλάν και στον Σγουρίδη, ΕΜΠΟΔΙΣΑΜΕ για 261 ψήφους την εκλογή του Δρ. Μπουρχάν Μπαράν.

Αφήνοντας τον Μπουρχάν Μπαράν με 1778 ψήφους αυτός δεν μπόρεσε να εκλεγεί και στην θέση του εκλέξαμε τον Έλληνα υποψήφιο Σαλτούρο με 2039 ψήφους.

Τον Ιούνιο του 2012, ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΩΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ 100% ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΤΟΥΡΟ.

Στις εκλογές του Ιουνίου το ΚΚΕ έθεσε επικεφαλής του συνδυασμού στην Ξάνθη τον Εφέντι Χασάν. Με αυτή την τοποθέτηση, εάν δίναμε στο ΚΚΕ 5 χιλιάδες ψήφους θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε την εκλογή του Εφέντι Χασάν.  Σκίστηκα για το πετύχω τότε. Δεν έγινε.

Και επειδή αγωνίστηκα προς αυτή την κατεύθυνση, ο εκλεγμένος βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ στην ζυγαριά του ¨δεν με συγχώρεσε¨. Δεν θέλησε να εκλεγούν δύο βουλευτές. Ζήτησε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και με επέκρινε στην μειονότητα και παντού αλλού.

Η μειονότητα δεν άκουσε εμένα αλλά αυτόν και με 15 χιλιάδες ψήφους ¨πετύχαμε¨ να εκλέξουμε μόνο τον Ζεϊμπέκ και είδαμε το χαΐρι του.  Και επειδή έτσι θέλησε ο Ζείμπέκ στον επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Εφέντι Χασάν δώσαμε ΑΕΡΑ και έτσι ΜΗ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ τον Εφέντι Χασάν, έγινε για δεύτερη φορά βουλευτής ο Σαλτούρος. Προτιμήσαμε δηλαδή έναν Έλληνα από έναν Τούρκο.

Τώρα…

Την επόμενη Κυριακή θα πάμε ξανά στις κάλπες. ΤΟ ΛΕΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ :

Στην ΞΑΝΘΗ δεν έχουμε δυνατότητα να βγάλουμε βουλευτή πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΔΗΣΟ. Μην υπάρξει παρεξήγηση, μπορούμε αν δώσουμε 7 χιλιάδες ψήφους σε έναν μειονοτικό υποψήφιο της Ν.Δ να εκλέξουμε βουλευτή κι από εκεί.

Αλλά παρά τις προσπάθειες του μεγάλου ¨ήρωα¨ Αχμέτ Φαίκογλου, εγώ υπό τις σημερινές συνθήκες, και σε μια Ν.Δ. που δεν άφησε κάτι που να μην κάνει σε βάρος της μειονότητας, σίγουρα δεν πιστεύω πως η μειονότητα θα του δώσει 7 χιλιάδες ψήφους. Θεωρώ απίθανο ο Ιρφάν Χατσιγγενέ ή ο Σαμπάν Μπαντάκ (γαμπρός του ¨ήρωα Τούρκου¨ Φαίκογλου) να πάρουν από την μειονότητα πάνω από 7 χιλιάδες ψήφους.
Καθώς το ΠΑΣΟΚ πολύ πιθανόν θα μείνει εκτός βουλής και επειδή δεν πιστεύω πως οι Τούρκοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δύνανται να ξεπεράσουν τον Τσετίν Μάντατζι, φαίνεται αδύνατο να εκλέξουμε από εκεί βουλευτή.

Πιστεύω ΑΠΟΛΥΤΑ πως το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου θα μπει στην βουλή. Τα στοιχεία των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων που δείχνουν πως  θα μπει στη βουλή, τα θεωρώ κατευθυνόμενα. Τούρκος υποψήφιος του ΚΙΔΗΣΟ είναι ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη που είχε πάρει ρεκόρ ψήφων στις εκλογές του 2007 και του 2009, ενώ δεν είχε υποδειχτεί ως βουλευτής στις εκλογές του 2012. Και ο Μάντατζη έχει πολλούς ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του.

Ως εκ τούτου, ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ.

Μια ψήφο στον Μάντατζι και μια στον Ζεϊμπέκ.  Μην πείτε μετά πως ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ…

Να μην χτυπιέστε μετά λέγοντας ΚΡΙΜΑ…

Ας έρθουμε στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή δεν πιστεύω πως μπορούμε να εκλέξουμε βουλευτή εκτός από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί ένας από τους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Παρεπιπτόντως να τονίσουμε το εξής : Εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν μια προτίμηση μεταξύ των Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ αλλά τις μοιράσετε ίσα στους δύο, τότε ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ  αν δείτε να εκλέγεται ο Χαρίτος και δεν εκλεγούν αυτοί…

Μην πείτε πως κανείς δεν το είπε και κανείς δεν προειδοποίησε. Και να προσθέσω και το εξής : Είναι σχεδόν απίθανο να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές στον νομό Ροδόπης. Αυτοί οι οποίοι σας λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει στην Ροδόπη 2 βουλευτές σας κοροϊδεύουν.

Έτσι σας κοροϊδεύουν : Ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει δύο βουλευτές πρέπει να πάρει τουλάχιστον 34.000 ψήφους. Στην Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2012 είχε πάρει συνολικά 6.471 ψήφους, ενώ τον Ιούνιο 13.676.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη θα εκλέξει ΕΝΑΝ βουλευτή και αυτός θα είναι ένας ΑΠΟ από τους μειονοτικούς υποψήφιους Μουσταφά και Αϊχάν.

Ας έρθουμε τώρα στον υπολογισμό από πού μπορεί να βγει ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ βουλευτής :  Ο Χατζηοσμάν βάζοντας ένα μεγάλο γκολ στο δεν κατέβηκε υποψήφιος… Εκλογή βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ είναι όνειρο. Ούτε εγώ δεν ξέρω και δεν γνωρίζω τον μειονοτικό υποψήφιο του, που να τους ξέρει ο μειονοτικός ψηφοφόρος ;  Πώς να ψηφίσει κάποιον που δεν ξέρει ;

Η εκλογή από την Ν.Δ. είναι επίσης όνειρο. Εάν υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως κάποιος από τους μειονοτικούς υποψηφίους αυτού του κόμματος μπορεί να πάρει πάνω από ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ψήφους…τότε εγώ λέω να πάει να τον δει κανένας γιατρός.

Οι υποψήφιοι του ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου στην Ροδόπη είναι ανίσχυροι. Οι Έλληνες υποψήφιοι του είναι ανίσχυροι και εγώ δεν πιστεύω πως ο Ιμπραήμ Σερίφ μπορεί να πάρει πάνω από 10 χιλιάδες ψήφους.

Απομένει το ΠΟΤΑΜΙ και ο Ιλχάν Αχμέτ. Και ο Έλληνας υποψήφιος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι αρκετά καλός… Αν ο Ιλχάν Αχμέτ που στις εκλογές του 2012 είχε πάρει  12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ψήφους, πάρει τουλάχιστον 7-8 χιλιάδες, εκλέγεται άνετα βουλευτής.

Εν κατακλείδι :

Εάν θέλουμε να εκλέξουμε στην Ροδόπη ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ βουλευτές, μπορούμε να το πετύχουμε ψηφίζοντας τον Ιλχάν Αχμέτ από το ΠΟΤΑΜΙ και έναν εκ των Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες…Όνειρα.

 Κλείνοντας :

Δίνοντας τις ψήφους μας στην Ξάνθη στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ  και στον Τσετίν Μάντατζι του ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου…

Στην Κομοτηνή-Ροδόπη σε έναν από τους Αϊχάν ή Μουσταφά του ΣΥΡΙΖΑ και στον Ιλχάν Αχμέτ από το ΠΟΤΑΜΙ, θα στείλουμε ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αξιολόγηση ανήκει στον μειονοτικό ψηφοφόρο.

 Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ

 Εφ.Τρακιανίν Σεσί  17/1/2015

Previous Article

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

Next Article

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *