Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κατηγορώντας την Ελλάδα στην Ανδριανούπολη…

0 σχόλια Share:

Γενικός Πρόεδρος της BRTK Μουτλου: “Το πιο μεγάλο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων είναι αυτό της μητρικής γλώσσας

Ο Γενικός Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων Ρούμελης Σαμπρί Μουτλου, δήλωσε πως το πιο μεγάλο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων είναι αυτό της μητρικής γλώσσας.
Η συνομοσπονδία οργάνωσε στο παράρτημα Ανδριανούπολης της, συνέδριο με θέμα “Συνάντηση Αδριανούπολης των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια”.
…….
Ο Μουτλου υπογράμμισε πως σε Ελλάδα, Βουλγαρία και “Μακεδονία” υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία και την διδακτέα ύλη στα σχολεία και συνέχισε λέγοντας : “Οι άνθρωποι μας στα Βαλκάνια πρέπει να μάθουν πολύ καλά τα τουρκικά, την μητρική τους γλώσσα. Αυτός που ξέρει καλά τουρκικά μπορεί να μάθει καλά και βουλγάρικα και αγγλικά. Για αυτό το λόγο προτεραιότητά μας είναι η μητρική μας γλώσσα. Από το ίδιο πρόβλημα υποφέρουν και αυτοί που βρίσκονται στην Γκαγκαουζια. Φίλοι μας που ήρθαν από την Ελλάδα ανέφεραν πως στην Ελλάδα πολλά τουρκικά σχολεία έχουν κλείσει, από τα 500 έχουν μείνει 123 και αυτός ο αριθμός δεν είναι επαρκής”
Ο Μουτλου ανέφερε πως στις βαλκανικές χώρες υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και ότι η μετανάστευση που υπάρχει εκεί προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να αποτραπεί με νέες επενδύσεις από εδώ.
Ο Αϊντίν Αχμέτ πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δασκάλων δυτικής Θράκης περιέγραψε πως η Ελλάδα δεν παρέχει άδεια εργασίας στους νέους που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια της Τουρκίας. Ο Αχμέτ τόνισε πως η εκπαίδευση αρχίζει στα νηπιαγωγεία και είπε τα εξής : “Σήμερα η μειονότητα μας δεν διαθέτει νηπιαγωγεία. μέχρι το 2006 ο όρος νηπιαγωγείο στην Ελλάδα δεν υπήρχε το 2006 πέρασε νόμος και εφαρμόστηκε. Αλλά αυτό το νηπιαγωγείο για τη μειονότητα άρχισε το 2012. Από το 2012 υπάρχει το αίτημά μας για ισότιμη χρήση σε αυτά τα νηπιαγωγεία της τουρκικής και της ελληνικής γλώσσας όπως συμβαίνει στα δημοτικά μας. Στο αίτημά μας αυτό δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε θετική απάντηση από την Ελλάδα.”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-brtk-genel-baskani-mutlu-balkan-ulkelerinde-en-12943762/

22/2/2020

Σχ: Αυτό που αναφέρει ο κ. Αϊντίν Αχμέτ και έχουμε τονίσει με bold, είναι ΨΕΥΔΕΣ.

Μάλιστα έχουμε δει τις καταστροφικές παρενέργειες που έχει η αναγνώριση πτυχίων ατόμων που ξέρουν ελάχιστα ελληνικά και μετά δυσκολεύονται σοβαρά να ασκήσουν το επάγγελμα τους…

Previous Article

Όταν αντέδρασε ο Μυτιληνιός, οι λαθρομετανάστες τον λιθοβόλησαν !

Next Article

Ομολογία Ερντογάν πως δίπλα στους Τούρκους εκπαιδευτές στην Λιβύη, υπάρχουν και ¨άνθρωποι του Συριακού Εθνικού Στρατού¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *