Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συνομιλίες τουρκοψυχων Θράκης και Τουρκίας: “Περιοχή της καρδιάς μας, ενωμένοι σαν το κρέας με το νύχι”…

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη από τη Δυτική Θράκη στον Δήμο Γιλντιρίμ

Ο Οκτάι Γιλμαζ-δήμαρχος του δήμου Γιλντιρίμ υποδέχθηκε τον Σεντατ Χασαν-πρόεδρο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, τον δήμαρχο Ιασμου Οντερ Μουμιν, τον πρόεδρο του συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ και τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σεριφ.
Ο Οκτάι Γιλμαζ-δήμαρχος του δήμου Γιλντιρίμ, ανέφερε πως η Δυτική Θράκη είναι μία από τις εκλεκτές περιοχές της γεωγραφίας της καρδιάς μας και είπε : “Ειδικά εκείνα τα εδάφη, είναι περιοχές στις οποίες ακόμα ζει η δική μας οθωμανική κουλτούρα. Για αυτό και πρέπει να ενδυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ την μεταξύ μας οικειότητα. Εμείς ως μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως αδερφοί σας στην Τουρκία πάντοτε είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ότι περνά από το χέρι μας. Προσπαθούμε με διαφορές εκδηλώσεις που κάνουμε κατά καιρούς να συναντιόμαστε. Και στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε με κοινωνικά σχέδια.”

“Αναπτύσσονται τα αισθήματα αδελφοσύνης μας”

Ο Σεντατ Χασαν-πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Οκτάι Γιλμάζ, για το ενδιαφέρον που έδειξε για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Γιλντιρίμ που αποτελεί ένα μωσαϊκό πολιτισμών της Ανατολίας και είπε : “Φέραμε στο Γιλντιρίμ τα χαιρετίσματά των Δυτικοθρακιωτών αδελφών μας. Οι στενές σχέσεις μεταξύ μας, αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο τα αισθήματα αδελφοσύνης μας. Εμείς είμαστε αδιάσπαστα μέλη ενός συνόλου, σαν το κρέας με το νύχι. Πιστεύω πως χάρη στην φιλία μας με τον Δήμο Γιλντιρίμ θα αποκομίσουμε σοβαρά κέρδη. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Οκτάι και τους κατοίκους του δήμου Γιλντιρίμ για την φιλοξενία που μας επέδειξαν”

Είμαστε ένας σύλλογος που υπέστη την οργή της Ελλάδας
Ο Αϊντίν Αχμέτ-πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δασκάλων δυτικής Θράκης ανέφερε πως ο σύλλογος αυτός είναι ένας βαθιά ριζωμένος σύλλογος που ιδρύθηκε το 1936 και ακολούθως είπε ; “Είμαστε ένας σύλλογος ο οποίος το 1983, όπως και άλλοι αδερφοί σύλλογοι, επειδή έφερε στην ονομασία του τη λέξη “Τούρκος” υπέστη την οργή της Ελλάδας. Το 1983 η Ελλάδα έκλεισε τον σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ). Διότι όταν στα 1983 ιδρύθηκε το κράτος της Κύπρου, η Ελλάδα πήρε από μας την εκδίκησή της. Και μέχρι σήμερα δεν έχει επιτρέψει κανέναν σύλλογο με την λέξη “τουρκικός” στην ονομασία του και δεν επιτρέπει να ιδρυθεί άλλος. Στο θέμα αυτό έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Η ΤΕΞ το συνεχίζει αυτό εντός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων.  Παρά το ότι το ΕΔΑΔ δικαίωσε την ΤΕΞ και ζήτησε να ανοίξει εκ νέου, η Ελλάδα δεν εφάρμοσε αυτή την απόφαση. Πλήρωσε το πρόστιμο αλλά δεν κρέμασε την πινακίδα. Αυτή η στάση της Ελλάδας εξάντλησε τις ελπίδες μας. Έστω όμως και αν ο σύλλογός μας έκλεισε επίσημα, εμείς αυτό ποτέ δεν το εφαρμόσαμε. Στην πράξη διατηρούμε ανοιχτό τον σύλλογο μας και συνεχίζουμε να τον λειτουργούμε“.
Ενώ ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ ευχήθηκε στον δήμαρχο Οκτάι Γιλμάζ να έχει επιτυχία στα καθήκοντά του και είπε : “σε αυτό το νέο σας ταξίδι στο νέο σας δρόμο ας είναι ο Αλλάχ βοηθός και προστάτης σας. Ο Δημιουργός μου να δώσει να υπηρετήσετε την πατρίδα το έθνος και το κράτος”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-bati-trakya-dan-yildirim-a-ziyaret-12903942/

10/2/2020

Σχ: Αυτό το οποίο δηλώνει ο πρόεδρος του παράνομου σωματείου των Τούρκων δασκάλων μέχρι τις πρόσφατες αλλαγές που έκανε στην νομοθεσία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παραβίαση δικαστικής απόφασης και συνιστούσε αδίκημα. 

Σήμερα χάρη σε αυτές τις αλλαγές μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος ενός παράνομου σωματείου να μας λέει κατάμουτρα πως ¨η ελληνική δικαιοσύνη έβγαλε αυτή την απόφαση αλλά εμείς δεν την εφαρμόζουμε¨ και να είναι και νόμιμο αυτό που κάνει !

Προσέξτε επίσης πως ο Αϊντίν αναφέρει πως το ¨το κράτος της Κύπρου ιδρύθηκε το 1983¨….

Και εννοεί φυσικά το ψευδοκράτος της Κύπρου….

Previous Article

Έκτακτο -5 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 5 τραυματίες στην Ιντλίμπ !

Next Article

Βίντεο-Μαίνεται το αντάρτικο στο Άφριν- σφοδρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

in ante. Curabitur mi, Praesent libero