Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

No Comments Share:

 

Ψηφίστηκε στην Ελλάδα η τροπολογία που κηρύσσει ως εχθρούς τις εθνικές μειονότητες

Ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση που επιτρέπει την υιοθέτηση από τα ελληνικά δικαστήρια των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι βουλευτές της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης την καταψήφισαν με τη δικαιολογία πως είναι παραπλανητική και επιβλαβής για τα μειονοτικά δικαιώματα.

H  τροπολογία που αποσύρθηκε πριν από δύο εβδομάδες λογω των αντιδράσεων από τον κυβερνητικό εταίρο ΑΝΕΛ και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε τώρα με την προσθήκη από μεν τους ΑΝΕΛ πως ¨η απόφαση μπορεί να μην εφαρμοστεί όταν τίθενται θέματα εθνικής ασφάλειας¨ και της ΝΔ πως ¨μπορεί να μην εφαρμοστεί όταν είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες¨. Με αυτή την μορφή του νόμου κλείνει ο δρόμος για την επίσημη αναγνώριση της ΤΕΞ και του Συλλόγου Τουρκάλων γυναικών Ροδόπης που δικαιώθηκαν στο ΕΔΑΔ.

Με τον νόμο αυτό οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα καθίστανται απειλή για την εθνική ασφάλεια

Με ανησυχία από όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας (Μακεδόνες, Τούρκοι, Αλβανοί, Βλάχοι κ.α.) αντιμετωπίσθηκε ο εν λογω νόμος,  ο οποίος καταδεικνύει ως ¨απειλή για την εθνική ασφάλεια¨  τους συλλόγους που φέρουν την λέξη ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους ή θέλουν να ιδρυθούν ως τέτοιοι , δημιουργώντας έτσι την εντύπωση πως είναι ¨εχθροί¨.
…………….

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά στην δήλωση του, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι καλός μεν για σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα αλλά καθώς ενέχει κάποια μειονεκτήματα για τα δικαιώματα της μειονότητας, ο ίδιος ψήφισε ¨ΟΧΙ¨.

Ο Μουσταφά είπε πως με τις αλλαγές που έγινα την τελευταία στιγμή, ο νόμος κατέστη ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος και μπορεί να τραβηχτεί σε κάθε κατεύθυνση και ανέφερε: ¨Η τροπολογία επιφέρει υπερβολικούς όρους για την πραγμάτωση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ. Oι όροι αυτοί κατά κάποιο τρόπο κατηγορούν την μειονότητα και δημιουργούν την αντίληψη πως στην περιοχή υπάρχει κάποιος κίνδυνος, κάποιο πρόβλημα. Εμείς ως εκπρόσωποι της μειονότητας δεν θέλουμε να αποδεχτούμε αυτό το περιβάλλον. Ως ελάχιστη αντίδραση σε αυτή την τροπολογία αποφασίσαμε να μη την ψηφίσουμε και ψηφίσαμε ¨ΟΧΙ¨.

¨Η μειονότητα μας και η ΤΕΞ ποτέ δεν απετέλεσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας¨

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως ¨ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να προσαρμοστούν τα ελληνικά δικαστήρια στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ ουσιαστικά ρίχνει στάχτη στα μάτια¨.

Ο Αχμέτ ανέφερε πως η Ελλάδα κατ΄εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να ψηφίσει κανέναν νέο νόμο, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και είπε: ¨Η κυβέρνηση για να εξαλείψει τις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ, με σκοπό να αποτρέψει την αναγνώριση της ΤΕΞ που προβλέπεται από την απόφαση του ΕΔΑΔ, πρόσθεσε τον όρο της ¨Εθνικής ασφάλειας¨, κάτι απαράδεκτο. Η μειονότητα μας και η ΤΕΞ ποτέ δεν απετέλεσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Η στάση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στην μειονότητα¨.

………………….

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=8251

10/10/2017

Σχ: Η εφ. Μιλλέτ βγαίνει στην Θράκη και είναι εμφανώς ανθελληνικών αισθημάτων…

 

Previous Article

ΣΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *