Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ¨ΚΟΚΚΙΝΩΝ¨ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη στην Άγκυρα από συλλόγους της Ξάνθης

147947413818773

Σύλλογοι της Ξάνθης με επικεφαλής την ΤΕΞ επισκέφτηκαν την Άγκυρα

Στο ταξίδι της ΤΕΞ μετείχε και ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ σχολιάζοντας στην Γκιουντέμ το ταξίδι που διοργανώθηκε από την ΤΕΞ και στο οποίο συμμετείχαν μειονοτικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης, δήλωσε πως ¨

Ήταν μια πολύ ωραία και επωφελής επίσκεψη. Μαζί με στελέχη συλλόγων από την περιοχή της Ξάνθης επισκεφτήκαμε την Άγκυρα και είχαμε εκεί συναντήσεις.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Το ταξίδι αυτό στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 13-16 Νοεμβρίου και μαζί με την ΤΕΞ μετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι από 14 συλλόγους της τουρκικής μειονότητας. Το καραβάνι αυτό των 40 ατόμων την πρώτη μέρα του ταξιδιού, στις 14 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν την Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της Πρωθυπουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.  Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Κουντρέτ Μπουλμπούλ και με άλλα στελέχη της. Εκεί είχαν την ευκαιρία τα στελέχη των συλλόγων της μειονότητας, να παρουσιάσουν τους συλλόγους που εκπροσωπούν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΙΚΑ

Αργότερα η επιτροπή από την Ξάνθη, επισκέφθηκε τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και συντονισμού (ΤΙΚΑ), όπου και έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο του ΤΙΚΑ Μαχμούτ Τσεβίκ. Έμειναν για κάποιο διάστημα εκεί και αντάλλαξαν απόψεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ CHP

Η επιτροπή από την δυτική Θράκη, στην πρώτη μέρα της επίσκεψης, πήγαν και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CHP. Εκεί συναντήθηκαν με τον ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ στην συνάντηση αυτή παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ και ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP Μπιχλούν Ταμαϊλιγίλ. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσαντάρογλου ενημερώθηκε για θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης από τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και από τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η επιτροπή από την Ξάνθη, αργότερα πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΕΧΜΕΤ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ

15037213_1450777868283806_3979154301215843641_n

Τα στελέχη από την Ξάνθη που πήγαν στην Άγκυρα, συναντήθηκαν επίσης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζζίνογλου που κατάγεται από την δυτική Θράκη. Η επιτροπή από την Δυτική Θράκη του μετέφερε χαιρετίσματα από την πατρίδα , ενώ είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν και τις τελευταίες εξελιξεις.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

Η επιτροπή με επικεφαλής την ΤΕΞ, μετείχε στις 15 Νοεμβρίου στην σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ, που έγινε στην τουρκική βουλή. Εκεί οι Δυτικοθρακιώτες συναντήθηκαν και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ, προς ανάμνηση της ημέρας χάρισε στον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ έναν πίνακα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΥΣΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Το καραβάνι των 40 ατόμων, κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα συναντήθηκε και με τον Δυτικοθρακιώτη βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣ

14054050_1450776888283904_6996193919766533406_n
Η επιτροπή που αποτελούνταν από συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ξάνθης και από τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, συναντήθηκε με πρέσβεις οι οποίοι είχαν υπηρετήσει ως πρόξενοι στην Κομοτηνή. Συναντήθηκαν με τους Χουσείν Αβνί Μποτσαλί, Ουμίτ Γιαρντίμ και Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ. Στην συνάντηση με τους πρέσβεις οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολύ και να απομακρύνουν την νοσταλγία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ
Στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της ΤΕΞ, έγινε και επίσκεψη στο μαυσωλείο του Ατατούρκ. Το καραβάνι γύρισε πίσω στην Ξάνθη στις 16 Νοεμβρίου.

ΑΧΜΕΤ ΚΟΥΡΤ : ¨ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ¨

Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ σχολιάζοντας στην εφημερίδα Γκιουντέμ την επίσκεψη στην Άγκυρα, τόνισε πως ήταν ένα άκρως πετυχημένο ταξίδι. Ο Αχμέτ Κουρτ είπε πως μαζί με προέδρους και στελέχη από 15 συλλόγους επισκέφτηκαν την Άγκυρα και δήλωσε πως ¨Ήταν μια πολύ ωραία και επωφελής επίσκεψη. Μαζί με διοικούντες συλλόγων μας από την περιοχή της Ξάνθης επισκεφτήκαμε την Άγκυρα και είχαμε συναντήσεις. Στο ταξίδι μας μας συνόδεψε και ο μουφτής μας. Ήταν μια πετυχημένη διοργάνωση, Συγχαρητήρια σε όσους μόχθησαν¨.

Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ είπε πως στις συναντήσεις που έγιναν, περιγράφηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και η νομική κατάσταση της ΤΕΞ.

Ο Κουρτ είπε πως ¨Ευχαριστούμε για την φιλοξενία που έδειξαν στην ομάδα μας¨.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ
Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε που μετείχε στο ταξίδι στην Άγκυρα που έγινε υπό την ηγεσία της ΤΕΞ, σε λογαριασμό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σχετικά με το ταξίδι τα εξής: ¨Ευχαριστώ πολύ την ΤΕΞ και τους διοικούντες 14 συλλόγων από χωριά που με κάλεσαν να βρεθώ ανάμεσα τους στο ταξίδι τους στην Άγκυρα .

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2306

18/11/2016

Previous Article

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΜΕΤ ΕΡΤΖΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Aenean ut non risus Donec felis dolor vulputate, sem,