Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

No Comments Share:

Ανακοίνωση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης σχετικά με την εκπαίδευση

0600aefeb55256b1fb7021987067c3f1_XL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κεραμάρης, χωρίς να συμβουλευτεί τους μειονοτικούς εκπαιδευτικούς, χωρίς να συμβουλευτεί τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, αποφασίζοντας μονόπλευρα, κινήθηκε πάλι πραξικοπηματικά εναντίον της αυτονομίας της Εκπαίδευσης των Τουρκομουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.
Η χώρα μας η Ελλάδα, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι δε σέβεται « τους νόμους των Μειονοτικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» , με την απόφαση «προσωρινού» κλεισίματος 5 σχολείων στον νομό Ροδόπης, 3 σχολείων στον νομό Ξάνθης και 1 σχολείου στον νομό Έβρου, αποφάσισε να καταστρατηγήσει το καθεστώς της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, όπως αυτό προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα Μορφωτικά Πρωτόκολλα και συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Με την νοοτροπία ότι « μια κοινωνία όσο πιο αμόρφωτη την αφήνεις τόσο πιο εύκολα την κουμαντάρεις» , από το 2010 μέχρι σήμερα, στη Δυτική Θράκη μας, έκλεισαν «προσωρινά» συνολικά 60 σχολεία σε διάφορα χωριά. Για να αναβληθούν και να εμποδιστούν οι αποφάσεις αυτές και για να δείξουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους της μειονότητας, πολλές φορές κινηθήκαμε νομικά και οι αποφάσεις ακόμα εκκρεμούν.

Για να μπορέσει να κλείσει προσωρινά ένα μειονοτικό σχολείο, πρέπει να γίνει έγγραφο αίτημα προς τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του αρμόδιου ιδρύματος. Έτσι μπορεί να κλείσει ένα σχολείο. Παραβλέποντας τους νόμους, στο όνομα της απομάκρυνσης των μαθητών μας από τα μειονοτικά σχολεία πρωτίστως από το 2006 με τα βιβλία της Φραγκουδάκη για το μάθημα των Ελληνικών , επειδή οι μαθητές μας δεν μάθαιναν σε ικανοποιητικό επίπεδο την ελληνική γλώσσα, με πρόσχημα την τελειοποίηση της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπου υπήρχε προβληματικός δάσκαλος «τυχαία» τον έστελναν στα μειονοτικά σχολεία, αυξάνοντας έτσι τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, ρίχνοντας το επίπεδο εκπαίδευσης των μαθητών μας, διασφαλίζοντας έτσι ένα σχέδιο ώστε να απομακρυνθούν οι μαθητές από τα μειονοτικά σχολεία και να οδηγηθούν στα δημόσια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μαθητές της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας, από την πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, δίπλα στα μαθήματα Ελληνικών και Τουρκικών, κάνουν επίσης μαθήματα Κορανίου και άλλων ξένων γλωσσών. Σκεφτόμαστε ότι στο μάθημα των Ελληνικών στη θέση των βιβλίων της Φραγκουδάκη, δεν υπάρχει εμπόδιο στο να χρησιμοποιούνται τα βιβλία που διδάσκονται και στα δημόσια σχολεία.
Σαν να μην ήταν έφταναν όλες αυτές οι εξελίξεις, με την ιδιότητα των «ιεροδιδασκάλων», για να γίνει διδασκαλία του Κορανίου και των θρησκευτικών, ορίστηκαν 123 «ιεροδιδάσκαλοι». Αυτά τα σεβαστά άτομα, δίνοντας μαθήματα στα παιδιά της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας μας, δεν έχουν άλλο ωφέλιμο στόχο από το να ανακατώνουν το μυαλό τους και να τους μεταδίδουν λάθος πληροφορίες και το γνωρίζουν αρκετά καλά και οι ίδιοι. Με τη μητρική μας γλώσσα τα Τουρκικά να μην χρησιμοποιείται και με τις φτωχές θρησκευτικές τους γνώσεις, σύμφωνα με πολλά άτομα έχοντας ως στόχο τους την αφομοίωσή μας, για να μη συμμετέχουν τα παιδιά μας σε αυτά τα μαθήματα, πρέπει να γίνει αίτηση του κηδεμόνα προς τη σχολική διοίκηση. Στο θέμα αυτό κάθε γονέας πρέπει να συμπεριφερθεί πολύ προσεκτικά.
Η κοινότητα και το διοικητικό συμβούλιο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, δηλώνει ότι θα ακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τη μειονοτική εκπαίδευση, και θέλουμε να δηλώσουμε ότι επιθυμούμε το συντομότερο δυνατόν να ανακληθούν αυτές οι λανθασμένες αποφάσεις που πάρθηκαν και καλούμε προς αυτή την κατεύθυνση όλους τους αρμοδίους.
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6146-iske%C3%A7e-t%C3%BCrk-birli%C4%9Fi-nden-e%C4%9Fitimle-ilgili-a%C3%A7iklama.html

Σχ : Να σημειώσουμε πως πρόεδρος της ΤΕΞ  είναι ο κ. Αχμέτ Κουρτ , αυτός που κάποιοι τον προωθούσαν και για υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Previous Article

ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Next Article

ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *