Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

No Comments Share:

Ξανθιώτες μαθητές στον δικηγορικό σύλλογο Σμύρνης !

foitites

60 Ξανθιώτες μαθητές διαφόρων γυμνασίων και λυκείων της Ξάνθης-Ελλάδας, επισκέφτηκαν τη χώρα μας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Τμήματος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μπουλέντ Χατζισαλίχογλου
Οι μαθητές στις δύο πρώτες μέρες της επίσκεψης τους θα είναι φιλοξενούμενοι Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε Σμύρνη και ακολούθως την τρίτη μέρα στην Μαγνησία, την τέταρτη στην Σόμα και στην επιστροφή στην Κίνικ.
Κατά την πρώτη μέρα του πολιτιστικού ταξιδιού, υπό την ηγεσία του Μουμίν Ντουρμούς-προέδρου του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης), επισκέφτηκαν τον Δυτικοθρακιώτη πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν.

ea6fa46d6989ceda1565d9d9f85cc8de_XL

Ο Αϊντίν Οζτζάν και ο Σακίρ Ουζούν-Γ.Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης, ενημέρωσε του μαθητές για τα καθήκοντα και τις εργασίες του δικηγορικού συλλόγου.
Ο Αϊντίν Οζτζάν που γεννήθηκε στην Δυτική Θράκη, αλλά τελείωσε λύκειο και πανεπιστήμιο στην Τουρκία, μίλησε στους μαθητές για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δυτικοθρακιώτες που θέλουν να σπουδάσουν στην Τουρκία.
Ανέφερε πως δίνουν αγώνα ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μην έχουν μεταχείριση ξένου στην ίδια τους την μητέρα πατρίδα και ότι στόχος τους είναι να μην αντιμετωπίσουν και αυτοί τα ίδια βάσανα.
Οι μαθητές είχαν την στήριξη του δήμου Μπορνόβα και πέρασαν την νύχτα στις εστίες του πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι περισσότεροι εκ των μαθητών για πρώτη φορά ερχόταν στην Τουρκία και σήμερα θα περιδιαβούν την Σμύρνη.
Ο Μουμίν Ντουρμούς-πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD, τόνισε πως δίνουν σημασία σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού και διασκέδασης, έτσι ώστε οι Δυτικοθρακιώτες μαθητές να μην αποκοπούν από την κουλτούρα τους, αλλά να γνωρίσουν και να μάθουν την μητέρα πατρίδα τους.
Η φιλοξενία των μαθητών του προγράμματος αυτού θα συνεχιστεί από τους δήμους και από τους κατά τόπους Δυτικοθρακιώτες.
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/12/2015
Αναδημοσίευση από τουρκική εφημερίδα

Σχ : Να θυμίσουμε δύο φωτογραφίες του 2012 του υπεύθυνου για τα πολιτιστικά της τουρκοΤΕΞ κ.Μπουλέντ Χατσισαλίχογλου.

Στην πρώτη είναι στα κεντρικά γραφεία του φασιστικού ΜΗΡ κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Ξέρετε, αυτών που σκότωσαν τον Ισαάκ στην Κύπρο.

Στην δέυτερη είναι μαζί με άλλους Δυτικοθρακιώτες με το ίνδαλμα του, τον αρχιφασίστα του ΜΗΡ- Ντεβλέτ  Μπαχτσελί.

Αυτός τώρα είναι ο υπεύθυνος πολιτιστικών της ¨Τουρκικής ένωσης Ξάνθης¨….

κατάλογος 10Kasim12-10

Previous Article

4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΤΖΕ

Next Article

ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ…15 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *