Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

Η εφαρμογή των αποφάσεων του EΔΑΔ αποτελεί προϋπόθεση για τη δημοκρατία το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Επιθυμούμε να τονίσουμε την απογοήτευση που προκάλεσε η απόσυρση στην ελληνική βουλή της τροπολογίας που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Εκτιμούμε πως αυτή η υποχρέωση σε απόσυρση της τροπολογίας αυτής είναι μια απώλεια για τη δημοκρατία της χώρας μας.

Για μια ακόμη φορά είδαμε πως η αντίδραση μιας σειράς από κόμματα και ΜΜΕ  ενάντια στην τροπολογία που επέτρεπε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και για άλλους συλλόγους, ζημίωσε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξύπνησαν για μια ακόμη φορά τα ανακλαστικά με αντιμειονοτικές και ρατσιστικές δηλώσεις, ενώ με θλίψη παρατηρούμε πως και εντός της βουλής και στην κοινή γνώμη σχηματίστηκε ένα περιβάλλον ενάντια στη μειονότητα.Οι κύκλοι αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να δουν πως οι πολίτες της μειονότητας στην Δυτική Θράκη αποτελούν υπόδειγμα πίστης προς την χώρα, βλάπτουν την χώρα και την δημοκρατία.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) που δικαιώθηκε πριν από 10 χρόνια στο ΕΔΑΔ, ακόμα περιμένει την εφαρμογή κίνηση της απόφασης.

…………..

Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό το λόγο η χώρα μας η Ελλάδα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, προειδοποιήθηκε και πάλι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την καλούμε να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία που την καθιστά “χώρα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ”.

Επιθυμούμε ως ΤΕΞ να υπενθυμίσουμε πως μέσα στα 10 περίπου χρόνια που πέρασαν από την δικαίωση του συλλόγου μας στο ΕΔΑΔ στις 27 Μαρτίου 2008, διαμέσου του δικηγόρου μας έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο ΕΔΑΔ.

Mε αυτή την αφορμή τονίζουμε την προσδοκία μας –όπως ανέφερε και ο υπουργός- η τροπολογία να επανέλθει στην γενική συνέλευση, να γίνουν τα δέοντα στα πλαίσια του σεβασμού στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπερψηφιστεί η τροπολογία που θα διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Ιστοσελίδα της ΤΕΞ

http://www.iskeceturkbirligi.org/page.php?ref=oku&eid=4313

20/9/2017

Σχ: Κάποιοι από την μειονότητα στην Θράκη (όχι λίγοι), επιχαίρουν για την εισβολή στην Κύπρο,  ονομάζουν ¨Μακεδονία¨ τα Σκόπια και γενικότερα ρουφάνε οποιαδήποτε κλανιά του Ερντογάν.

Ε αυτούς δεν τους λες και υπόδειγμα αφοσίωσης στην χώρα… Δεν είναι φυσικά όλοι έτσι, αλλά κάποιοι είναι.

Και όσο για την περίπτωση επαναφοράς της τροπολογίας αυτό το αφήνουμε στους ΑΝΕΛ. Και ελπίζουμε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν γίνει αυτό. Και όχι απλά να πετάνε την μπάλα στην αντιπολίτευση. Καθαρή στάση.

Previous Article

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ…ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Next Article

Γιά τά δίγλωσσα νηπιαγωγεῖα

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *