Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΞ

No Comments Share:

Ολοκληρώθηκε στον Άρειο Πάγο η δίκη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

Ο Άρειος Πάγος το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που έχει δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Λέγεται πως ο Άρειος Πάγος έκρινε έτσι με τη λογική ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τα τοπικά δικαστήρια.

Μετά από νομικό αγώνα περίπου ¼ του αιώνα η ΤΕΞ μετά την δικαίωση από το ΕΔΑΔ το 2008, ζήτησε την ακύρωση της απόφασης για κλείσιμο και να της επιτραπεί να ανοίξει. Με την απόφαση του Άρειου Πάγου που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες έληξε και ο δεύτερος μαραθώνιος των εσωτερικών ένδικων μέσων. Ο Άρειος Πάγος δεν δέχτηκε το αίτημα της ΤΕΞ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και αντιδράσεις στην κοινότητα της ΤΕΞ και στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

ΑΧΜΕΤ ΚΑΡΑ : ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

Μιλώντας στην Γκιουντέμ σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, είπε πως είναι απογοητευμένοι. Ο Αχμέτ Καρά δήλωσε : Το 2008 το ΕΔΑΔ είχε ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με την ΤΕΞ. Η ΤΕΞ με βάση αυτή την απόφαση προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας επανάκτηση της άδειας λειτουργίας. Καθώς το αίτημα απορρίφθηκε και από το Πρωτοδικείο και αργότερα από το Εφετείο Θράκης, τελικά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Είναι κρίμα αλλά και ο Άρειος Πάγος πήρε την ίδια απόφαση και απέρριψε το αίτημα μας. Επιθυμώ να πω πως είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Ήταν μια απόφαση που δεν την περιμέναμε. Ως πρόεδρος του συλλόγου και ως δικηγόρος, αυτήν την απόφαση δεν την περίμενα. Προς το παρόν δεν έχουμε το επίσημο κείμενο. Μόλις το πάρουμε και το διαβάσουμε θα κάνουμε ένα πιο ακριβές σχόλιο. Τις επόμενες μέρες που θα πάρουμε την απόφαση και θα την διαβάσουμε θα κάνουμε μια πιο καλή και ξεκάθαρη ανακοίνωση¨.

 Εφ. Γκιουντέμ 2-3-2012

Previous Article

ΦΥΛΑΚΗ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ

Next Article

ΠΕΡΙ ΚΕΜΑΛΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *