fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ DEB

0 σχόλια Share:

Η πινακίδα κρεμάστηκε στην θέση της!!!

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ DEB

Κρεμάστηκε σήμερα η πινακίδα που είχε κλαπεί από τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν τον ένα από τους τέσσερεις εκλεκτούς τεκέδες του κόσμου, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ρούσα του νομού Έβρου της Ελλάδας.

Η πινακίδα κρεμάστηκε στην θέση της από τον πρόεδρο του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια Αλή Πεντζάλ και από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν. Στην τελετή μετείχε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου. Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και οι συν αυτώ επισκέφτηκαν τον τεκέ και ενημερώθηκαν σχετικά από τον Αχμέτ Καραχουσείν. κεί ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς έγραψε σχετικά με τα συναισθήματα του στο βιβλίο των εντυπώσεων. Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως ένα τόσο ιστορικό μέρος πρέπει να στηριχθεί από όλους διότι αυτό έχει αφεθεί κληρονομιά σε αυτούς από τους προγόνους τους. Η επιτροπή κατά την επιστροφή επισκέφτηκαν και άλλες κρήνες Οθωμανικής εποχής στην περιοχή.

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ DEB

 

Στην τελετή ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το κόμμα DEB και η ομάδα του βίωσαν μια ιστορική μέρα, είπε πως για πρώτη φορά ήρθαν εκεί και ότι την κληρονομιά που την άφησαν οι πρόγονοι, είναι υποχρεωμένοι να την προστατέψουν όλοι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ DEB

Ο Αλιτσαβούς είπε πως ¨Όχι μόνο εμείς αλλά και η πατρίδα μας η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να στηρίξει αυτή την ιστορική κληρονομιά. Σε αυτά τα χώματα είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στον πολυπολιτισμό. Όπως εμείς σαν άνθρωποι της μειονότητα σεβόμαστε τους υπόλοιπους πολιτισμούς και σεβόμαστε τα ήθη τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους, έτσι είναι ανάγκη να υπάρχει σεβασμός για τις δικές μας παραδόσεις, ήθη και πολιτισμό.

Την περασμένη εβδομάδα αντιμετωπίσαμε ένα λυπηρό περιστατικό. Ξήλωσαν από την θέση της την πινακίδα του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν και θέλησαν να την δώσουν στο προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή. Η σκηνή αυτή είναι μια σκηνή ντροπής όχι μόνο για εμάς αλλά και για την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Εμείς πάντα λέμε πως επιθυμούμε να ζήσουμε σε αυτά τα χώματα φιλικά, ανθρώπινα και αδερφικά. Η πατρίδα μας η Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια είναι μέλος της Ε.Ε. Και αυτό δείχνει πως τέτοιες κινήσεις δεν πάνε σε ένα μέλος της Ε.Ε.

Προσδοκία μας αποτελεί, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε εδώ αυτή την πράξη. Το είπαμε πως ξήλωσαν από εκεί την πινακίδα, αλλά δεν μπορείτε τίποτε να ξηλώσετε από τις καρδιές.

Άνθρωποι μας από κάθε μεριά της Δυτικής Θράκης, πρέπει να επισκεφτούν εδώ το μέρος. Εμείς ως κόμμα σχεδιάζουμε από την άνοιξη να οργανώσουμε εδώ πολιτιστικά ταξίδια¨.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια Αλή Πεντζάλ ανέφερε πως τις προηγούμενες μέρες με μια άσχημη επίθεση εδώ πάρθηκε η πινακίδα.

Ο Πεντζάλ είπε πως ¨Το γεγονός μπορεί να γίνει αντιληπτό διαφορετικά από κάποιους. Εμείς πραγματικά είμαστε ένα πολιτικό κόμμα. Αλλά καταρχήν είμαστε κόμμα της μειονότητας και έπειτα της πλειονότητας. Για εμάς τα θέματα της μειονότητας είναι σημαντικά. Αφού λοιπόν είμαστε μειονοτικό κόμμα, εδώ υπάρχει μια προσβολή προς την μειονότητα. Ο τεκές του Σαγίτ Αλή Σουλτάν είναι ένα σημαντικό μέρος για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, για αυτό και εμείς ως κόμμα της μειονότητας θελήσαμε να αποδώσουμε την πινακίδα στον πραγματικό κάτοχο, στον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Ένα άλλο σημείο είναι πως κάποιοι κύκλοι ή οι σκοτεινές δυνάμεις επιδιώκουν νε φέρουν σε σύγκρουση την αλεβίτικη-μπεκτασίδικη κοινότητα με την σουννιτική. Να μην τα πριμοδοτήσουμε ποτέ αυτά. Εμείς για πολλά χρόνια ζήσαμε σε αυτά τα χώματα με αλεβιτισμό, μπεκτασισμό και σουνιτισμό ως αδέρφια, δεν έχουμε διαφορές, είμαστε ένα σύνολο και είμαστε σαν τα δάχτυλα ενός χεριού. Εμείς ως πολιτικό κόμμα δεν παρέχουμε χώρο σε αυτές τις διασπαστικές σκέψεις και καταγγέλλουμε παρόμοια περιστατικά. Η κοινότητα της Δυτικής Θράκης είναι μία, είναι όλοι μαζί και είναι μεγάλη και ζωντανή.»

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την επανατοποθέτηση της πινακίδας. Ο Καραχουσείν δήλωσε πως ¨Μόλις εκλάπη η πινακίδα, πήγα στην αστυνομία και υπέβαλλα μήνυση. Όποιοι και αν είναι οι ένοχοι πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/10/2012

Previous Article

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Next Article

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ B.T.T.A.D.K.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.