Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απάντηση στις αθλιότητες της “Μπιρλίκ”

0 σχόλια Share:

 

Απάντηση στις αθλιότητες της “Μπιρλίκ”

Κύριε διευθυντά,

Με έκπληξη διάβασα το εκτεταμένο άρθρο σας (11 – 11 – 2017) που αναφερόταν στο πρόσωπό μου και στην δημοτική μας παράταξη (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ), με αφορμή την συνεργασία της Μουφτείας Κομοτηνής με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τις απόψεις και τα συμφέροντά σας αλλά θα περίμενε κανείς να σεβαστείτε την αλήθεια έστω μια φορά, έστω τώρα που αναλάβαμε και ολοκληρώσαμε ένα τόσο θετικό έργο για την μειονοτική κοινωνία.
Στο συγκεκριμένο πρώτα: ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή παραχώρησε την άδεια στα Γενικά Αρχεία του Κράτους να ψηφιοποιήσουν το αρχείο του ιεροδικείου και να συντηρήσουν όποιο κομμάτι του χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ναι, μεσολάβησε η δική μας παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί ο πιο κατάλληλος τρόπος. Θα προτιμούσατε να ρημάξει το αρχείο σε κάποια ντουλάπια, όπως συνέβαινε τόσες δεκαετίες; Εμείς θέλουμε να μπορεί καθένας επιστήμονας να μελετήσει την ιστορία της περιοχής μας μέσα από τα αρχεία αυτά. Μέχρι σήμερα τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Κομοτηνή διαθέτουν μόνο στοιχεία για την χριστιανική κοινωνία, ενώ στο εξής θα υπάρχουν και για την μουσουλμανική, σας πειράζει αυτό; Αυτό ήταν το σχέδιο και το αποτέλεσμα της δικής μας παρέμβασης και πουθενά αλλού δεν εμπλεκόμαστε, βλέπετε κάτι …αντιτουρκικό σ’ αυτό; Ή μήπως έχετε κάποιαν άλλη πρόταση; Γιατί νομίζω ότι κάποια δραστηριότητα έχετε προσωπικά με ανάλογα αρχεία στην Ελλάδα, πηγαίνοντας μέχρι και την …Κρήτη (άραγε με τίνος έξοδα;). Πάντως οι βρισιές κατά του κ. Μέτσο Τζεμαλή δεν είναι επιχειρήματα και δείχνουν μόνο το επίπεδο αυτού που τις γράφει. Ένας θρησκευτικός ηγέτης που τιμάται σε συναντήσεις και συνέδρια διεθνώς δεν θα πάθει κάτι από τις προσβολές ενός αποτυχημένου ψαρέμπορα.
Και δυο λόγια για τον «αντιτουρκισμό – αντιμειονοτισμό» που αποδίδετε σε μένα προσωπικά και στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι η φιλοπατρία είναι για μας βασικό κίνητρο σε ό,τι κάνουμε. Όπως κάθε άνθρωπος δικαιούται να αγαπάει τον τόπο του και να τον υπερασπίζεται εναντίον κάθε επιβουλής, έτσι κάνουμε κι εμείς. Πάντα στο φως της ημέρας, νομίμως και ειλικρινώς. Ναι, θέλουμε να φύγει το τουρκικό Προξενείο από την πόλη, αφού μόνο προβλήματα δημιουργεί και διχασμό στην κοινωνία, αυτό όμως είναι άσχετο με το πώς βλέπουμε τους συντοπίτες μας μουσουλμάνους, Τούρκους και μη. Μη προσπαθείτε να μπερδέψετε τον κόσμο, για μας είναι ξεκάθαρο: οι Έλληνες πολίτες είναι όλοι ίσοι, αρκεί να σέβονται το κράτος όπου ζουν. Για τους άλλους, αυτούς που τους λένε besleme, πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και το κράτος πρέπει να υπερασπίζεται τα δίκια του. Τέλος, στο άρθρο σας υπάρχουν ψευδείς – συκοφαντικοί ισχυρισμοί για πράγματα που δήθεν είπα ή δήθεν έκανα αλλά δεν θα ασχοληθώ με την ανατροπή τους, καθένας μπορεί να ψάξει και να βρει τι ισχύει και τι όχι, ξεκινώντας από την ιστοσελίδα μας (www.spartakos.gr). Κι επειδή είμαι ἀνθρωπος που σκέφτεται θετικά, από το λιβελλογράφημά σας κρατάω την διαφήμιση που κάνατε σε μένα και στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, έστω και αθέλητα.

Κώστας Καραΐσκος, 
επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Previous Article

ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΧΑΣΑΝ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΓΧΟΝΗ…

Next Article

ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *