Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Στήριξη στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας…

146098174086345

Στην σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, μετείχαν οι εκλεγμένοι μουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Πρόεδρος της 13ης συνόδου που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 56 χωρών, εξελέγη ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην σύνοδο αυτή όπου ετέθησαν διάφορα θέματα, οι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε είχαν διάφορες επαφές. Συναντήθηκαν κατ΄ιδίαν με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας Ελ Μεντενί, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ανέφερε πως πολλές φορές θέλησε να επισκεφτεί την Δυτική Θράκης, αλλά με διάφορες δικαιολογίες δεν μπόρεσε να αποσπάσει μια θετική απάντηση από τους Έλληνες αρμόδιους. Ανακοινώθηκε επίσης πως στις επόμενες μέρες ο Ελ Μεντενί θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα και στα πλαίσια αυτά θα επισκεφτεί και την Δυτική Θράκη.

Στο κείμενο συμπερασμάτων της Ισλαμικής συνόδου γίνεται αναφορά στα θέματα της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας  της Δυτικής Θράκης και των Δωδεκανήσων  και εκφράζεται η στήριξη προς την μειονότητα. Στο κείμενο γίνεται επίσης έκκληση προς την Ελλάδα  να σεβαστεί και να εγγυηθεί τα δικαιώματα, την ταυτότητα και τον πολιτισμό της μουσουλμανικής μειονότητας.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/1588

18/4/2016

Previous Article

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Next Article

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *