Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΛΙΚ

0 σχόλια Share:

Ο πρόεδρος Κοράι Χασάν σχολίασε την τελευταία κατάσταση της GTGB

Κάναμε σαν εφημερίδα Μπιρλίκ ένα ρεπορτάζ με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) Κοράι Χασάν σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο κάναμε το ρεπορτάζ είναι σχετικά με το θέμα του κλεισίματος του κυλικείου του συλλόγου, θέμα για το οποίο πολλοί εξ ημών ασκούμε κριτική χωρίς να ξέρουμε την αλήθεια. Μιλήσαμε με τον Κοράι Χασάν για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και για το τι έχει γίνει, ώστε να δοθεί ένα τέλος στα κουτσομπολιά που περιφέρονται στα χωριά και εδώ και εκεί.

Αλλά μιλώντας με τον πρόεδρο διαπιστώσαμε πως η κατάσταση δεν ήταν καθόλου όπως πιστεύαμε και ανέφεραν και οι περιφερόμενες φήμες, αλλά ότι καθώς το ελληνικό κράτος επέμενε στο θέμα της φοροδιαφυγής, είχε τεθεί ακόμη και θέμα σφραγίσματος του συλλόγου σε περίπτωση που δεν ρυθμιζόταν το θέμα. Για να έρθουν λοιπόν όλα αυτά τα θέματα στην επιφάνεια, τα συζητήσαμε με τον πρόεδρο της GTGB.

Κατά την επίσκεψη μας στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στις 27 Δεκεμβρίου 2012, μας είπε πως κατά τις επόμενες μέρες το θέμα του κυλικείου μπορεί να λυθεί.

Ο Κοράι Χασάν ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του συλλόγου, και έκανε έκκληση στις οικογένειες να διασφαλίσουν την συμμετοχή των παιδιών τους στις δραστηριότητες της GTGB, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στις χειρωνακτικές ικανότητες και τα ταλέντα των παιδιών.

Εφ. Μπιρλίκ : Ποια είναι η τελευταία κατάσταση της GTGB ; Μας δίνετε λίγες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ;

Κοράι Χασάν : Οι δραστηριότητες της GTGB συνεχίζονται. Συνεχίζουμε καταρχήν τις πολιτιστικές δραστηριότητες και παράλληλα τις αθλητικές και τις υπόλοιπες άλλες. Τελευταία καλέσαμε εδώ από την Τουρκία τον βοηθό κοσμήτορα καθηγητή Χασάν Ντεμίρογλου, και μας ανέπτυξε το θέμα ¨Τουρκική Ειρήνη στα Βαλκάνια¨. Κατά την επόμενη περίοδο έχουμε μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Θα γίνουν στον σύλλογο μας παρουσιάσεις Καραγκιόζη – Χατζηαβάτη και Νασρεττίν Χότζα.Τον Ιανουάριο θα έρθουν καλεσμένοι μας εδώ και θα κάνουν διάφορες παρουσιάσεις προς τα παιδιά. Πέραν τούτου σκεφτόμαστε να συνεχίσουμε και με άλλες δραστηριότητες.

Εφ. Μπιρλίκ : Εσείς ως πρόεδρος της GTGB, το είδους προσδοκίες έχετε από τους ανθρώπους ;

¨Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε στενά για τα θέματα των μαθητών μας¨

Κοράι Χασάν : Εμείς δεν ανακοινώνουμε καθημερινά στα ΜΜΕ τις δραστηριότητες που κάνουμε. Καθημερινά εδώ πλημμυρίζει από μαθητές και όλοι ενημερώνονται. Εμείς πέρα από την εκπαιδευτική στήριξη, ενδιαφερόμαστε στενά για τα θέματα των μαθητών και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε αυτά. Οι εργασίες που κάνω εγώ εδώ ως πρόεδρος είναι σαφείς και θα συνεχίσω να τις κάνω. Έχουμε κάποιους στόχους. Σκέφτομαι με τον ερχομό της άνοιξης να συγκεντρώσουμε τον τομέα νεολαίας Γυναικών και να οργανώσουμε ταξίδια σε χωριά.

Εφ. Μπιρλίκ : Στην GTGB υπάρχουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως μουσικές και καλλιτεχνικές, τι θα θέλατε να πείτε στους γονείς των παιδιών ;

Κοράι Χασάν: Στα μαθήματα μουσικής μας έχουμε περίπου 80 μαθητές. Εδώ έρχονται πολύ μαθητές από την Κομοτηνή και από τα χωριά. Από την έρευνα που έκανα την τελευταία φορά είδα πως υπάρχουν μουσικά συγκροτήματα από διάφορες ηλικιακές ομάδες. Στις ομάδες αυτές μπορεί κάποιος να μάθει κιθάρα ή και κάποιο άλλο μουσικό όργανο. Σύντομα αυτά θα παρουσιαστούν στην μειονότητα μας, προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι εργασίες μας.

Εφ. Μπιρλίκ : Μέσω της εφημερίδας μας τι έκκληση κάνετε στις οικογένειες ;

Κοράι Χασάν : Πέρα από όλα αυτά συμβουλεύω τις οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκρότημα παραδοσιακών χορών, και στα μαθήματα κεραμικής και ζωγραφικής. Αντί να πάνε τα παιδιά μας αλλού να αποκτήσουν κακιές συνήθειες, ας συμμετάσχουν σε τέτοιες δραστηριότητες. Τα παιδιά μας ερχόμενα εδώ θα αξιοποιήσουν τον κενό τους χρόνο. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξουν ταλέντα και ικανότητες σε διάφορους τομείς.

Εφ. Μπιρλίκ : Τα παιδιά αυτά ασκώντας αυτές τις δραστηριότητες, γίνεται τίποτε για την διαφύλαξη της ίδιας ταυτότητας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ;

Κοράι Χασάν : Καταρχήν εμείς διοργανώνουμε διάφορες εκδρομές στην Τουρκία για να την γνωρίσουν. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν από κοντά την τουρκική κουλτούρα. Και πιστεύω πως αυτό αποτελεί μια σημαντική μας συμβολή στην κουλτούρα τους.

Εφ. Μπιρλίκ : Ποια είναι η κατάσταση σχετικά με το κλείσιμο του κυλικείου της GTGB ;

Κοράι Χασάν : Λόγω του κυλικείου, περάσαμε ίσως τις πιο δύσκολες μέρες στην ιστορία της GTGB. 34 βουλευτές υπέβαλλαν επερώτηση. Στην επερώτηση αυτή =, όπως είναι γνωστό αναφερόταν πως το κυλικείο της GTGB λειτουργεί χωρίς άδεια, χωρίς ταμειακή και φοροδιαφεύγει. Αυτό εμφανίστηκε και στον έγγραφο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Κατά τον ίδιο τρόπο μας έγινε επίδοση. Ένεκα τούτου είχαμε έλεγχο και από την εφορία και από την αστυνομία. Ρωτώντας σχετικά την αστυνομία, μας είπαν πως η εισαγγελία τους έστειλε εδώ.

Εφ. Μπιρλίκ : Σχετικά με αυτό το θέμα ποιες ήταν οι απαντήσεις που πήρατε από τους νομικούς ;

Κοράι Χασάν : Εμείς ως διοίκηση του συλλόγου, συναντηθήκαμε πολλές φορές ,ε τους νομικούς μας για να συζητήσουμε το θέμα. Ως αποτέλεσμα αυτών, διαπιστώσαμε πως έχουμε απέναντι μας σίγουρα ένα αποφασισμένο ελληνικό κράτος. . Μετά λοιπόν από τις συνεδρίες με τους νομικούς μας, για να μην προκαλέσουμε περισσότερη ζημία στον σύλλογο μας, και ιδιαίτερα μετά την εντολή της εφορίας που είπε ¨Κλείστε το, γιατί αν δεν το κλείσετε, θα έρθουμε εμείς, θα το κλείσουμε και θα το σφραγίσουμε¨, υποχρεωθήκαμε να κλείσουμε το κυλικείο του εντευκτηρίου μας.

Εφ. Μπιρλίκ : Εάν δεν το κλείνατε, τι θα γινόταν ;

Κοράι Χασάν : Εάν δεν το κλείναμε, θα ερχόταν ένας εφοριακός μαζί με εισαγγελέα Και θα έλεγαν πως ¨Τα κλείνουμε και το σφραγίζουμε¨. Και αν σφραγιζόταν από την εισαγγελία σημαίνει πως χάναμε τον σύλλογο μας.

Εφ. Μπιρλίκ : Οι νομικοί με τους οποίους συνομιλήσατε ομοφώνησαν σε αυτό ;

Κοράι Χασάν : Μάλιστα. Όλοι συμφώνησαν σε αυτό το θέμα. Πάνω σε αυτό το θέμα έγιναν αρκετές συγκεντρώσεις, και μας είπαν πως σε αυτό το θέμα βρισκόμαστε εν αδίκω και ότι υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής. Εμείς λοιπόν εργαζόμαστε για να ανοίξουμε νόμιμα αυτό το κυλικείο. Το συντομότερο αυτή η εργασία θα περατωθεί, και θα αρχίσουμε ξανά να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλες μας τις κινήσεις συμβουλευόμενοι τους νομικούς μας. Ποτέ δεν βγαίνουμε εκτός νόμων. Διότι βλέπω πως είναι ενάντιοι σε βάρος μας, όπως δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν.

Εφ. Μπιρλίκ : Τέλος, μήπως όλα αυτά συμβαίνουν μετά από την πίεση των εθνικιστικών ομάδων στη Δυτική Θράκη, και λόγω του ότι συνεχώς συντηρούν το θέμα ;

Κοράι Χασάν : Φυσικά η δράση αυτών των ομάδων κατά της GTGB και αυτά που επακολούθησαν αποτελούν μια αλυσίδα. Ο μεγαλύτερος λόγος για αυτά που έγιναν είναι αυτές οι φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες. Την τελευταία περίοδο άρχισαν να μας επιτίθενται ιδιαίτερα. Άλλωστε και στις δηλώσεις τους λένε πως ¨Όποιος αισθάνεται Τούρκος να μην κάτσει εδώ, να πάει στην Τουρκία¨. Εμείς ως GTGB θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Συνεχίζουμε τις εργασίες μας βάσει των νόμων , δεν βγαίνουμε πέρα από αυτούς. Κατά την εκτίμηση μου, προφανώς δεν έρχονται πλέον καταπάνω μας , επειδή δεν βγαίνουμε πέραν των νόμων.

 Εφ. Μπιρλίκ 28/12/2012

Previous Article

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Next Article

ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!