Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

No Comments Share:

Οι μειονοτικοί δημοσιογράφοι θαύμασαν την Σμύρνη

Ο Αϊντίν Οζτζάν-πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Σμύρνης, φιλοξένησε στην Σμύρνη κατά το διάστημα 29 Μαρτίου-1 Απριλίου μέλη του τύπου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο ταξίδι στην Σμύρνη μετείχαν από την Δυτική Θράκη από το τουρκόφωνο περιοδικό Αζινλίκτσα ο Αίντίν Μποσταντζί, από την εφημερίδα Γκιουντέμ ο Χασάν Χασάν, από το Ράδιο CITY οι Χαλίτ Χαλιλιμπράμ και Χουσείν Γιολούτς, από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί ο Ιμπραήμ Μπαλταλί, από το περιοδικό Σέτσεκ ο Αλή Πεντζάλ και από το Ράδιο JOY Ο Αχμέτ Νταβούτ.

 Τα μέλη του Δυτικοθρακιώτικου τύπου στις 30 Μαρτίου μετείχαν σε βραδιά αλληλεγγύης του συλλόγου και έδιωξαν την νοσταλγία συναντώμενοι με τους ομογενείς που ζούνε στην Σμύρνη. Στην βραδιά αλληλεγγύης μετείχαν ο πρόεδρος Αϊντίν Οζτζάν, ο πρόεδρος του πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο Μουσά Γιουρτ-μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου, η ηγεσία του Συλλόγου Τουρκοκρητικών και περίπου 500 καλεσμένοι. Στην ομιλία του που έκανε εκεί ο Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του παραρτήματος Σμύρνης. Ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Αϊντίν Οζτζάν στην σύντομη ομιλία του ανέφερε πως εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας όπως των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια θέματα με τις άδειες εργασίας των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων που εργάζονται στην Τουρκία.

…………………

Ευχαριστούμε τον βουλευτή μας Αχμέτ Χατζηοσμάν που συνέβαλε υλικά για το ταξίδι μας στην Σμύρνη. Εάν δεν υπήρχε η συμβολή του αυτό το ταξίδι ίσως δεν θα πραγματοποιούνταν.

……………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2-4-2012

Previous Article

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ

Next Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.