Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ : Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

No Comments Share:

ΣΥΡΙΖΑ : Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Δρίτσας Θεόδωρος μαζί με τον πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά και μέλη του κόμματος στον νομό, επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας . Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερκάν Ρουσέν, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTÖB) Σαμί Τοραμάν, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Ιμπραήμ Μεχμέτ. Στην συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερκάν Ρουσέν ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την παρουσία του Δρίτσα στον σύλλογο, και τον ευχαρίστησε καθώς κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τον σύλλογο. Ο πρόεδρος Ρουσέν περιέγραψε πως υπάρχουν τα προβλήματα των βακουφίων της μειονότητας, των μουφτειών, της εκπαίδευσης, της οικονομίας και της μη αναγνώρισης από το κράτος της ταυτότητας, ανέφερε πως η μειονότητα διαμαρτύρεται για χρόνια για την μη επίλυση των θεμάτων αυτών, αλλά παρόλα αυτά η αναισθησία συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος Ρουσέν ανέφερε τέλος πως θα ήθελε να δει στον σύλλογο και τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μετά πήρε τον λόφο ο βουλευτής Πειραιά Δρίτσας και εν περιλήψει ανέφερε τα εξής :

¨Ωραία ατμόσφαιρα. Μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ότι βρίσκομαι εδώ. Ξέρω την ιστορία του συλλόγου σας. Είναι ένας αναγνωρισμένος σύλλογος. Να είστε σίγουροι πως σε αυτήν μας την επίσκεψη ακούμε, συγκεντρώνουμε τα θέματα και να είστε σίγουροι πως θα τα μεταδώσουμε. Τις πληροφορίες που αποκομίσαμε εδώ, θα τις θέσω στην βουλή κατά την συζήτηση για τα βακούφια στο κοινοβούλιο. Το θέμα συζητήθηκε σε βάθος. Αλλά δυστυχώς όπως είδατε και σεις αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Εσείς που ζείτε εδώ μπορείτε να το καταλάβετε καλύτερα. Η μειονότητα μας ενδιαφέρει. Οι λαοί μας ενδιαφέρουν. Αυτά είναι θέματα που μας ενδιαφέρουν ατομικά και συλλογικά. Προσωπικό μου πιστεύω είναι πως οι κοινωνίες πρέπει να εμπιστεύονται περισσότερο η μία την άλλη. Δεν είναι σωστό να εμπιστευόμαστε περισσότερο τα κράτη. Τα κράτη απλά ακούνε τα αιτήματα των κοινωνιών, παράγουν λύσεις και τις εφαρμόζουν. Κάθε κράτος δικαίου πρέπει να μπορεί να λογοδοτεί στην κοινωνία. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες. Αυτό έρχεται από την ιστορία της ανθρωπότητας. Οι κοινωνίες και τα κράτη πρέπει να δείξουν σεβασμό στον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων και στην αδερφοσύνη τους και έτσι να προσεγγίσουν το θέμα. Πρέπει να δοθούνε πρακτικά και στην εφαρμογή τα μειονοτικά δικαιώματα. Στην περιοχή σας και στα Βαλκάνια υπάρχει μια πονεμένη ιστορία. Η παρουσία σας στην περιοχή είναι πολύ σημαντική. Τα εκπαιδευτικά και οικονομικά θέματα της μειονότητας είναι πολύ πολύ σημαντικά. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο αποκλεισμός της μειονότητας. Σε αυτή την περιοχή, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να περάσουμε στην διαφορετικότητα. Δεν τελειώνει η φτώχεια των λαών στα Βαλκάνια.

……………………..¨

 Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν τον ρώτησε : Με γραπτή ανακοίνωση από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ζητείται η κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του μουφτή και της Σαρίας, ποια είναι η δική σας θέση ως κόμμα ;¨. Απάντησε λέγοντας : ¨Φυσικά και δεν είναι σωστές οι επιβολές με νόμου ς και με χαρτιά στην μειονότητα. Σημαντικό είναι αυτό που λέει και επιθυμεί η μειονότητα και η στάση της. Αυτά που λεν οι Κουβέλης και Τσίπρας δεν είναι καθόλου σημαντικά. Αυτά δεν γίνονται με δηλώσεις πολιτικών. Όπως σε κάθε θέμα πρέπει να προσεχθεί το τι λέτε εσείς. Φυσικά η στάση μας και η οπτική του κόμματος μας πάντα υποστηρίζει τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων¨.

……………………

Εφ. Μπιρλίκ 12-2-2012 

Previous Article

DEB ΕΓΕΝΝΗΣΕ DEBAM

Next Article

ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *