Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

No Comments Share:

Κοινό δελτίο τύπου από τον Αϊχάν Καραγιουσούφ και τον Χουσείν Ζεϊμπέκ

Καθώς η στάση της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έναντι της Τουρκίας δεν είναι ξεκάθαρη, δεν είναι επίσης σαφές και το τι, και πότε θα συμβεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΚΑΙ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Πρέπει να ξέρουν όλοι πως το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει σημασία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ότι αν η Ε.Ε. συνιστά εμπόδιο σε αυτές τις σχέσεις, τότε οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί μια λύση. Στο πρόγραμμα που έχουμε κάνει ως κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να υπάρχουν στην θάλασσα του Αιγαίου μόνιμα θερμές σχέσεις που αρμόζουν και στους κατοίκους της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε πολιτικά.

Επιθυμούμε σήμερα οι λαοί των δύο χωρών να είναι σε συνεχή επικοινωνία. Όπως υπογράμμισε και σε συνέντευξη που έδωσε στο DHA ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου και Δωδεκανήσων Δημήτρης Γάκης, έτσι και εμείς σαν Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ θέτουμε σε κάθε ευκαιρία το ότι η πρακτική της βίζας από γείτονα σε γείτονα είναι ότι πιο κακό, και για αυτό ζητάμε να δοθεί τέλος στο θέμα της βίζας μεταξύ των δύο χωρών και να πραγματοποιηθούν από κοινού με την Τουρκία σχέδια επίλυσης.

Καθώς η στάση της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έναντι της Τουρκίας δεν είναι ξεκάθαρη, δεν είναι επίσης σαφές και το τι, και πότε θα συμβεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συναντώνται οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών και πριν να περάσει καιρός, κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. υποβάλουν επερώτηση στην βουλή ζητώντας την απέλαση του προξένου της T.C. στην Κομοτηνή Ο. Ιλχάν Σενέρ, ενώ από την άλλη πλευρά άλλοι πιστεύουν ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών που ασχολείται με την ¨κρίση ιμάμη¨ στο Σώστη, θα επιφέρει λύση στο θέμα των μουφτειών. Παράλληλα με αυτά, την ώρα που δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υποβάλλουν επερώτηση ζητώντας την κατάργηση της σαρίας, βουλευτίνα του ίδιου κόμματος, κάνοντας πολιτική πάνω στα παιδιά της μειονότητας, με επερώτηση που υπέβαλλε και στην οποία προσπαθώντας να δείξει πως είναι θαρραλέα που ζητά την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, και χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ μας και σημαντικούς φορείς όπως η ABTTF, επιχειρεί να κρατήσει όρθια κάποια ¨κατεστραμμένα¨ άτομα. Την παθαίνει πάλι ο άνθρωπος της μειονότητας, όπως γινόταν για πολλά χρόνια δηλαδή, στο όνομα της πολιτικής σπιλωνόμαστε με πολιτικά τρικ.

Σχετικά με το ερώτημα του τι συνέβη στην τίμια και ειλικρινή πολιτική, εμείς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ δηλώνουμε πως είναι ανάγκη να μάθουν όλοι πως αυτού του είδους οι πολιτικές εξελίξεις που βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Τουρκομουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης, δεν επιφέρουν όφελος σε κανέναν. Δεν βρίσκουμε καθόλου καλή την ατυχή ανακοίνωση (που δεν δεσμεύει τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ) που κάποιοι συνοδοιπόροι μας έβγαλαν χάριν προσωπικών πολιτικών συμφερόντων, μετά από την συνάντηση μας με τον υπουργό Εξωτερικών της T.C. Αχμέτ Νταβούτογλου, και καταγγέλλουμε αυτούς που την έβγαλαν πως κάνουν ¨φτηνή πολιτική¨ μέσα από θεσμούς και οργανώσεις.

Εκφράζουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ

 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ

 Εφ. Τρακιανίν Σεσί 30/10/2012

 Σχ : Αλήθεια αυτοί οι ευαίσθητοι υποτίθεται σε ανθρώπινα δικαιώματα βουλευτές ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα αυτό με τον ιμάμη του Σώστη ;  Ένα τηλέφωνο τον πήραν τον άνθρωπο ; Να δούνε, να ακούσουν , να ενδιαφερθούν. Ή μήπως ότι εκθέτει το προξενείο ¨καίει¨ ;

Αν αντί για τον πρόξενο, οι απειλές προέρχονταν π.χ. από τον νόμιμο μουφτή θα ήταν ίδια η αντίδραση τους ; 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΚΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 3/11/2012

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *