Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ¨ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

0 σχόλια Share:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

Αισθανόμαστε ντροπή για τα άτομα ή τους φορείς οι οποίοι ακόμη αγνοούν ή δεν θέλουν να ξέρουν πως στην Δυτική Θράκη ζει μια Τουρκική Μειονότητα και ότι αυτή η Μειονότητα αφέθηκε εδώ με μια διεθνή συνθήκη, την συνθήκη ειρήνης της Λοζάννης.

Αποτελεί ανησυχητικό και λυπηρό φαινόμενο και για την περιοχή μας και για την δημοκρατία μας, να έρχεται μια πρόταση από εκπαιδευτικό φορέα που προτείνει την κατάργηση των διεθνών και διμερών συμφωνιών που καθορίζουν την μειονοτική εκπαίδευση.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης τις προηγούμενες μέρες, με ανακοίνωση της πρότεινε την κατάργηση του συστήματος μειονοτικής εκπαίδευσης που στηρίζεται σε διδακτέα ύλη στα τουρκικά και στα ελληνικά.

Το να γίνεται μια τόσο γελοία και μακριά από κάθε λογική δημοκρατίας και ανεκτικότητας πρόταση από την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι καταρχήν μια εντελώς λάθος κίνηση. Το να γίνεται πρόταση για ¨κατάργηση μειονοτικής εκπαίδευσης¨ από έναν από τους φορείς αυτών που ασκούν το ιερό καθήκον της εκπαίδευσης προς τα παιδιά μας, μας προκαλεί ανησυχία για την περιοχή μας, το μέλλον μας, όπως και για το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο-τα παιδιά μας. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης προτείνοντας την κατάργηση της μειονοτικής εκπαίδευσης, υπό κάποια έννοια ομολόγησε έτσι την ανησυχία της για την διατήρηση της ταυτότητας και του πολιτισμού της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Τέτοιου είδους προτάσεις δημιουργούνε χάσμα σε κάθε επίπεδο ανάμεσα στις δύο κοινότητες που ζούνε στην περιοχή.

Δηλώνουμε πως ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο τις απόψεις και τις προτάσεις του εν λόγω φορέα σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση, και προσμένουμε χωρίς χάσιμο χρόνου να τις επανεξετάσουν.

Με την ευκαιρία, με λύπη μας παρατηρούμε πως εκπαιδευτικοί μέλη της μειονότητας μας, οι οποίοι εκφράζουν τα αιτήματα και τις προσδοκίες σχετικά με την εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, οι οποίοι αποτελούν την συνείδηση της μειονότητας και των γονέων των μαθητών και κινούνται σύμφωνα με το πνεύμα των διεθνών και διμερών συνθηκών που καθορίζουν την μειονοτική εκπαίδευση, υφίστανται πειθαρχικές ποινές. Είναι σαφές πως αυτοί οι εκπαιδευτικοί μας υφίστανται διοικητικές ποινές, απομακρύνονται των καθηκόντων τους, ή μετά από μακρόχρονη υπηρεσία κάπου, μετατίθενται με τρόπο που δεν προβλέπεται. Επιθυμούμε να εκφράσουμε πως βρίσκουμε εντελώς λάθος την απόπειρα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών μας με τέτοιες μεθόδους. Καθώς στα πλαίσια αυτά μετά από τον Μεχμέτ Ντερντιμάν και τον Εμίν Μπουλμπούλ που τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές στην Ροδόπη, κατά τις προηγούμενες μέρες τιμωρήθηκε αρχικά με επίπληξη και μετά απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Εχίνου Χασάν Κουράκ σχετικά με το ¨αίτημα για μειονοτικό νηπιαγωγείο¨, δηλώνουμε πως θεωρούμε πως πρόκειται για λάθος αποφάσεις και ζητάμε να δοθεί τέλος σε αυτού του είδους τις ποινές που εμποδίζουν τους δασκάλους μας να εργαστούνε αποδοτικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/11/2012

Previous Article

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΑΛΤΑΪ

Next Article

O ΠΙΟ ΣΕΞΙ ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id, venenatis, facilisis leo libero lectus ut