Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

No Comments Share:

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου έθεσε το θέμα της απουσίας τουρκικών θεατρικών έργων στο θέατρο της πόλης

 

Συνδυασμός ¨Πρώτο βήμα προς την Ισότητα¨

Ο συνδυασμός ¨Πρώτο βήμα προς την Ισότητα¨, στις 14 Ιανουαρίου με έγγραφο του προς τον δήμαρχο Κομοτηνής, έθεσε το θέμα πως στο πρόγραμμα του θεάτρου της πόλης δεν υπάρχει ούτε ένα θεατρικό έργο στα τούρκικα.

Ο δήμος Κομοτηνής παρουσίασε στον κόσμο με συνέντευξη τύπου ένα τετράδιο με το πρόγραμμα του δημοτικού θεάτρου για το πρώτο μισό του 2013. Στο 36 σελίδων τετράδιο περιέχονται οι θεατρικές και μουσικές επιδείξεις.

Ως δημοτικός συνδυασμός ¨Πρώτο βήμα προς την Ισότητα¨, γνωρίζουμε το πόσο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές και θεατρικές δραστηριότητες για την εξέλιξη της νέας γενιάς και τις στηρίζουμε. Για αυτό πρέπει να συγχαρούμε τους αρμόδιους που ετοίμασαν το πρόγραμμα με ένα προϋπολογισμό ακόμη μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Με την απογραφή του πληθυσμού που έγινε το 2011 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε πως ο δήμος Κομοτηνής έχει 66.919 κατοίκους. Εξ αυτών περίπου το 50% είναι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με μητρική γλώσσα την τουρκική. Μα λύπησε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του δημοτικού θεάτρου Κομοτηνής, παρέβλεψαν αυτή το χαρακτηριστικό και δεν ετοίμασαν ούτε ένα έργο στα τουρκικά.

Η διοίκηση του δήμου Κομοτηνής που σε κάθε ευκαιρία μιλάει για ισοτιμία και δίκαιη συμπεριφορά, απευθυνόμενη μόνο στο ελληνόφωνο τμήμα, κάνει διάκριση σε βάρος αυτών που δεν ξέρουν ελληνικά, καθώς δεν πρόσθεσε καμμία εκδήλωση που να απευθύνεται σε αυτό το τμήμα.

Εμείς ως δημοτικός συνδυασμός ¨Πρώτο βήμα προς την Ισότητα¨, θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι ένα λάθος. Και πιστεύουμε πως δεν μπορεί να παραβλέπεται το 50% του πληθυσμού που συνιστά η μειονοτική κοινότητα, και ότι το συντομότερο θα υπάρξει επανόρθωση από τον Δήμο Κομοτηνής.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/1/2013 

Previous Article

52 ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΙΕΡΕΩΝ (;) ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΡΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ

Next Article

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *