fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΡΙΤΒΑΝ ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ

0 σχόλια Share:

Περιοδικό Αζινλίκτσα 15-5-2011

Η ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΡΙΤΒΑΝ ΜΟΛΛΑ ΙΣΑ

 

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου υπερασπίστηκε τον Ριτβάν Μολλά Ισά .

Η Πρόεδρος του Συνδυασμού Πρώτο Βήμα για την Ισότητα κα. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαϊου 2011, απήντησε στις κριτικές του Προέδρου του Συνδυασμού Σπάρτακος κ. Δαπέργολα σχετικά με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριτβάν Μολλα Ισά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Το δελτίο τύπου της Σιμπέλ Μοσταφάογλου έχει ως εξής:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου 2011, πέρα από τη συνηθισμένη ατζέντα, συζητήθηκαν και τρία θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του συνδυασμού «Σπάρτακος» , κος Δαπέργολας.

Ο κος Δαπέργολας υποστήριξε ότι οι ταμπέλες των μαγαζιών και των τραπεζών που έχουν ξένες λέξεις, αποτελούν πρακτική που αντιτίθεται στον ελληνικό πολιτισμό. Ζήτησε δε από το Δήμο Κομοτηνής, να εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο κος Δαπέργολας ισχυρίστηκε ότι όταν περιπλανιέται στα δρομάκια της Κομοτηνής νιώθει σαν να βρίσκεται υπό αγγλική, γαλλική και τουρκική Διοίκηση. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα κάνει ό, τι προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο ζήτημα και το θέμα δεν συζητήθηκε. Ένα ακόμα θέμα που έθιξε ο κος Δαπέργολας, είναι η συμμετοχή του αντιδημάρχου Ριντβάν Μολά Ισά, στο Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (BTTDD). Ο κος Δαπέργολας ζήτησε να ενημερωθεί για τη συμμετοχή του κου Ριντβάν Μολά Ισά στην εκδήλωση ενός συλλόγου που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου του κου Δαπέργολα, συκοφαντεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και συνάπτει συνεργασίες με τους Γκρίζους λύκους. Όπως διευκρινίστηκε, ο αντιδήμαρχος δεν συμμετείχε στην εν λόγω εκδήλωση ως μέλος της δημοτικής Αρχής ενώ, πριν παραστεί σε αυτήν, πήρε σχετική άδεια.

Το τρίτο θέμα το οποίο έθιξε ο κύριος Δαπέργολας ήταν η μέρα μνήμης της υποτιθέμενη γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως έγινε γνωστό, καθώς πολλοί Έλληνες οργανώνουν τελετές μνήμης για τους νεκρούς τους, αξιωματούχοι και πολιτικοί από τη Δυτική Θράκη, θα συμμετέχουν στην πορεία προς το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δε, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στην Τουρκία. Ρωτήθηκε λοιπόν, ο Δήμος για τα σχέδια του εκείνη την ημέρα. Ως συνασπισμός «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», διευκρινίσαμε ότι όλοι καταλάβαμε τι ήθελε να πει ο κος Δαπέργολας. Οι στόχοι και των τριών θεμάτων που έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι όλοι ίδιοι. Δηλώνουμε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε όποια εκδήλωση επιθυμεί. Επίσης, δεν λήφθηκε καμία απόφαση παραχώρησης άδειας για τις εκδηλώσεις στις οποίες δεν θα συμμετέχει κανένας. Διευκρινίσαμε ακόμα ότι την ώρα που ο κος Δαπέργολας ζητά να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις, στοχοποιώντας τους πολιτικούς και τους αξιωματούχους της μειονότητας χωρίς να του έχει παραχωρηθεί αυτό το δικαίωμα, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε κι εμείς να ζητήσουμε να ενημερωθούμε για διάφορες εκδηλώσεις. Προσθέσαμε δε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος επίλυσης εθνικών ζητημάτων αλλά επίλυσης των προβλημάτων όλων όσοι μας ψήφισαν. Στην απάντησή μας ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να τα αφήσουμε στους ιστορικούς, ο κος Δαπέργολας απάντησε ότι είναι ιστορικός. Κι εμείς λοιπόν λήξαμε το ζήτημα, ισχυριζόμενοι ότι στην περίπτωση αυτή, η ομιλία του θα πρέπει να γίνει σε άλλους χώρους, αντί του Δημοτικού Συμβουλίου

………………………………….

Σχόλιο : Πρωτότυπη δικαιολογία αυτή περί ιδιωτικής επίσκεψης !  Δηλαδή αν κάποιος πολιτικός παραστεί σε συγκέντρωση π.χ. του κόμματος των παιδόφιλων στην Ολλανδία (που είναι νόμιμο κόμμα) ή σε συγκέντρωση νεοναζί, αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί ως ιδιωτική επίσκεψη ;

Previous Article

ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Next Article

5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.