Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ-ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ : ¨ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ¨

No Comments Share:

Moυσταφάογλου : ¨Δεν πρόκειται για κίνηση της Σιμπέλ αλλά για ομαδική δουλειά¨

sibelye2

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου-επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Πετρίδη

Η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου ταυτόχρονα παρέθεσε γεύμα στις 15 Απριλίου προς τον μειονοτικό τύπο για να ενημερώσει για την υποψηφιότητα της.

 ¨ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ¨

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην ομιλία της ανέφερε πως παίρνει μέρος ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση από 2002 και εντεύθεν και αναφέρθηκε στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η Μουσταφάογλου ανέφερε πως στην Δυτική Θράκη η οπτική γωνία για μια γυναίκα πολιτικό είναι πολύ διαφορετική και ότι με την συσσωρευμένη εμπειρία που είχε μετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό ¨Πρώτο Βήμα για την Ισότητα¨. Είπε πως κατά την δωδεκάχρονη πολιτική της καριέρα πάντοτε έβλεπε ως βασικό της καθήκον την υπηρέτηση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και πρόσθεσε : ¨ Ανέλαβα πολλά διαφορετικά καθήκοντα. Ένα εξ αυτών ήταν και η προεδρία επί 5 έτη στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, όπου ανέλαβα για να συμβάλω στον αγώνα των γυναικών μας.

Το 2010 μετείχαμε για πρώτη φορά με τον ανεξάρτητο συνδυασμό. Η απόφαση μου για συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές ήταν μια ομαδική εργασία και γεννήθηκε από τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο σκοπός μας ήταν να είμαστε μια δυνατή αντιπολίτευση. Βλέποντας τα εκλογικά αποτελέσματα κανείς αντιλαμβάνεται πως με μια πολύ σύντομη εκλογική εργασία πετύχαμε κάτι σημαντικό και εκλεγήκαμε στον δήμο Κομοτηνής ο Κοράι Χασάν και εγώ. Σε αυτό το διάστημα των 3,5 ετών μαζί με τους παρέδρους και τους εκπροσώπους των χωριών πετύχαμε πολύ σημαντικά πράματα. Μετείχαμε σε θετικές και εποικοδομητικές εργασίες. Γραπτά και προφορικά θέσαμε θέματα διακρίσεων και αδικιών στον δήμο Κομοτηνής και αγωνιστήκαμε για την επίλυση τους. Σε πολλές περιπτώσεις ενεργοποιήσαμε.

……………………

Σχετικά με αυτό επιθυμώ να σας τονίσω το εξής : Δεν πρόκειται για συνδυασμό της Σιμπέλ ή για κίνηση της Σιμπέλ ή για υποψηφιότητα της Σιμπέλ στον συνδυασμό του Πετρίδη. Πρόκειται για μια ομαδική δουλειά και κινούμαστε στην κατεύθυνση των αποφάσεων αυτής της ομάδας¨.

…………….

Η Μουσταφάογλου ανέφερε πως υποψήφια δημοτική σύμβουλος είναι επίσης και η Ζεϊνέπ Τεφίκογλου (που ήταν επίσης παρούσα στο γεύμα), πως κινούνται μαζί, ενώ παρέθεσε και τα ονόματα των άλλων Τούρκων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Η Μουσταφάογλου ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας πως ¨Ζητώ να καταλάβετε καλά κάτι. Δεν κινούμαστε ως άτομα. Εμείς πηγαίνουμε ως τμήμα συνδυασμού να πάρουμε μέρος στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και στο μέτωπο της εξουσίας. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να αποτελούμε την φωνή της κοινότητας μας και όλων των Τούρκων της δυτικής Θράκης¨.

Εφ. Γκιουντέμ 15/4/2014

Σχ :  Αναμφίβολα ο συνδυασμός του νυν δημάρχου κ. Πετρίδη είναι ο πλεόν ¨κόκκινος¨συνδυασμός από όλους που ¨κατεβαίνουν¨για τον δήμο Κομοτηνής. Ε μάλλον δεν θα ευχηθούμε ¨καλή επιτυχία¨…. 

Previous Article

O ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΟΡΓΑΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *