Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις του ψευδομουφτή προς το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού

0 σχόλια Share:

Με πρόφαση τον COVID-19, επιδιώκεται ο περιορισμός του εζαν

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Σερηφ δήλωσε πως κάποια άτομα που παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως αρμόδιους, επισκέπτονται τους ιμάμηδες και μουεζινηδες των τζαμιών και ζητάνε τον περιορισμό του εζαν πού διαβάζεται από τους μιναρέδες, με τη δικαιολογία πως προκαλεί ανησυχία.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Σερηφ, σε δήλωση που έκανε προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου Αnadolu, ανέφερε πως κατά το τελευταίο διάστημα σε χωριά και οικισμούς γίνονται παρεμβάσεις για τον περιορισμό του εζαν και πρόσθεσε πως ο ήχος του εζάν που επί πολλά χρόνια δεν ενοχλούσε κανέναν στην Κομοτηνή, τώρα ενοχλεί κάποιους. Με πρόφαση τον αγώνα ενάντια στον ιό κάνουν παιχνίδια με τη ρύθμιση των μικροφώνων. Οι μουεζίνηδες ανησυχούν.”

Ο μουφτής Σερίφ είπε τα εξής :
“Κάποια άτομα που παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως αρμόδιους, επισκέπτονται τους ιμάμηδες και μουεζίνηδες των τζαμιών και ζητάνε τον περιορισμό του εζαν πού διαβάζεται από τους μιναρέδες, με τη δικαιολογία πως προκαλεί ανησυχία. Σε μία ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία λόγω του αγώνα ενάντια στον ιό τα τζάμια μας διατηρούνται κλειστά, η επέμβαση αυτή προκαλεί ενόχληση και ανησυχία στην μειονοτική κοινωνία. Οι θρησκευτικοί μας λειτουργοί που είναι στα τζάμια, ενοχλούνται από αυτό. Δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητό τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στον ήχο του εζάν και τον αγώνα ενάντια στον ιό. Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που δεν συνάδει με την ελευθερία θρησκείας και λατρείας.”
……

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/kovid-19-bahanesiyle-bati-trakyada-ezan-sesi-kisilmak-isteniyor-/1821158

28/4/2020

Σχ: Οφείλουμε να δηλώσουμε κάτι, έστω κι αν κάποιοι ξενιστούν.  Η ιδέα του να μην ακούγεται το εζάν μας βρίσκει αντίθετους. Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν με αυτά που ίσχυσαν για τις εκκλησίες, οι υπεύθυνοι για αυτό είναι η κυβέρνηση και κυρίως η Ιερά Σύνοδος και όχι οι συντοπίτες μας μουσουλμάνοι. Το εζάν (κλήση για προσευχή)  είναι το αντίστοιχο της καμπάνας και άλλωστε τα τζαμιά είναι κενά όπως ήταν και οι εκκλησίες. Οι καμπάνες ΔΕΝ έχουν απαγορευτεί, Η οδηγία της Ι.Σ. αναφέρει πως ¨δεν είναι απαραίτητο¨. Είναι άδικο κάποιοι να δηλώνουν πως ενοχλούνται από τα εζάν επειδή ήταν κλειστές οι εκκλησίες. Και τα τζαμιά και οι εκκλησίες παραμένουν κλειστά για τους πιστούς. 

Previous Article

40 νεκροί και 47 τραυματίες από επίθεση Κούρδων στο τουρκοκρατούμενο Άφριν – Βίντεο

Next Article

Μαύρα νέα για τουρισμό

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *