Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Μεγάλο το ενδιαφέρον των γυναικών για την 10η παραδοσιακή εκδήλωση Ασουρέ

dsc_0107f

Η ομάδα θεολόγων γυναικών της αιρετής μουφτείας Κομοτηνής, το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου οργανωσε εκδήλωση Ασουρέ στην Κομοτηνή. Οι Ροδοπίτισσες γυναίκες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή, ενώ υπήρχαν και μουσαφίρηδες από την μητέρα πατρίδα Τουρκία

Η ομάδα θεολόγων γυναικών της αιρετής μουφτείας Κομοτηνής, συνεχίζει την παράδοση του ασουρέ.  Η φετινη 1οη Παραδοσιακή Εκδήλωση Ασουρέ, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χρήστος & Εύη. Πρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, χιλιάδες γυναίκες από χωριά της Ροδόπης μετείχαν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση αυτή για την οποία ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα οι γυναίκες, μετείχαν κάποιοι διοικούντες τη περιοχής και μουσαφίρηδες από την Τουρκία.


Στην εκδήλωση από την περιοχή μας μετείχαν ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, η Χουλιά Ακιντζί σύζυγος-Αλή Ριζά Ακιντζί προξένου της Τ.C. στην Κομοτηνή, οι υποπρόξενοι Νταβουτ Οτζάκ και Οσμάν Σαχίν με τις συζύγους τους, ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθος μουφτή Κομοτηνής, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Σαλίχ Αχμέτ, ο πρόεδρος του BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, εκπρόσωποι του τομέα γυναικών του DEB, η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Αχμέτ Αρίφ-πρόεδρος του συλλόγου κηδεμόνων του μειονοτικού λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ. Από την μητέρα πατρίδα Τουρκία μετείχαν στην εκδήλωση και δεν άφησαν μόνους τους Δυτικοθρακιώτες αδερφούς τους ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Κερμάν μετά της συζύγου του Σουκράν Κερμάν και οι Ιλιάς Ακμεσέ, Τζουνέιτ Γιουξέλ, Γεσίμ Καραντάγ και Αλπέρ Σιλέρ, πρόεδροι αντίστοιχα των νομαρχιακών επιτροπών του ΑΚΡ  σε Αδριανούπολη, Ραιδεστό, Τσανάκκαλε και Κίρκλαρελί.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος της Γυναικείας Ομάδας Θεολόγων Χατζέρ Καρααλί, ενώ η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Σερίφ. Μετά από τον μουφτή ομιλίες έκαναν χαιρετώντας τους παριστάμενους η πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής του ΑΚΡ Γεσίμ Καραντάγ (εξ ονόματος αυτών που ήρθαν από την μητέρα πατρίδα) και ο υποπρόξενος Νταβούτ Οτζάκ ως εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Οι ομιλητές έδωσαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας και συνεχάρησαν τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Μετά από τις ομιλίες αναγνώσθηκαν τα μηνύματα αυτών που προκλήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να παραστούνε στην εκδήλωση Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Χαλίτ Τσελίκ, Τούρκου πρόξενου Θεσσαλονίκης Γιαλμάν Οκάν, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζζίνογλου, βουλευτή ΠΟΤΑΜΙ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, όπως και πρέσβεων Αλγερίας, Ιορδανίας, Πακιστάν κι Ινδονησίας στην Αθήνα.

Στην συνέχεια του προγράμματος οι σταλμένες από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Σαλιχά Μπεκίρογλου και Αινούρ Μπενταβαλάρ, έκαναν ομιλία προς τις Δυτικοθρακιώτισσες που είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Το ασουρέ φέτος στην εκδήλωση, ετοιμάστηκε και μοιράστηκε από μαθήτριες των μαθημάτων Κορανίου των Αρριανών.

dsc_0093f

dsc_0097f dsc_0102f dsc_0107f dsc_0113f dsc_0115f dsc_0119f

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=5989

9/11/2016

Previous Article

ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ…

Next Article

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ¨ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *