Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΗΡΥΓΜΑ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

0 σχόλια Share:
Spread the love

¨Ο προφήτης Μωάμεθ ήταν μεγάλος επαναστάτης ¨

623f888ae943d37df6950470d6eb0edc_XL

Η έλευση του προφήτη Μωάμεθ στον κόσμο γιορτάστηκε απόψε σε όλο τον τουρκο-ισλαμικό κόσμο με ανάγνωση μεβλίτ. Στο μεβλίτ που οργάνωσε η διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού Χαμιντιέ στις Σάππες, εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, που είπε πως ¨Ο προφήτης Μωάμεθ ήταν μεγάλος επαναστάτης¨. 

Στο μεβλίτ που οργανώθηκε στο τζαμί Χαμιντιέ των Σαππών παραβρέθηκαν ο Ιντρίζ Αχμέτ-πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του τζαμιού Χαμιντιέ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ιμπραήμ Σερίφ, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος της Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών τζαμιών δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου και αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. Μεχμέτ Ντερντιμάν και πολλοί ομογενείς.

Η εκδήλωση άρχισε με ανάγνωση μεβλίτ που άρχισε μετά από το απογευματινό ναμάζι. Η βραδυνή προσευχή έγινε από τον Ιμπραήμ Σερίφ.Ο ίδιος ήταν που έκανε και μια ομιλία για το νόημα αυτής της νύχτας.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε ότι οι Τούρκοι που θα προστάτευαν την θρησκεία του Αλλάχ, έγιναν μουσουλμάνοι 300 χρόνια μετά από τον Προφήτη και ότι σήμερα το Ισλάμ μεγαλώνει σαν χιονοστιβάδα στην Ευρώπη. Ο Σερίφ ανέφερε πως σε Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία και Πορτογαλία κ.α. υπάρχει μια μουσουλμανική οργάνωση ανθρώπων που πέρασαν από τον χριστιανισμό στο Ισλάμ. Υπάρχει επίσης η Ένωση Ευρωπαίων Μουσουλμάνων. Και εγώ είμαι εδώ επίτιμος πρόξενος της¨.

Ο Σερίφ συνεχίζοντας την ομιλία του είπε ¨Ο προφήτης με τις καινοτομίες που έφερε ήταν μεγάλος επαναστάτης. Την εποχή που ο προφήτης ήρθε στον κόσμο ο άνθρωπος δεν είχε αξία. Οι φτωχοί δεν ήταν άνθρωποι. Οι γυναίκες δεν ήταν άνθρωποι. Μετά τον ερχομό του προφήτη μας δόθηκε αξία στις γυναίκες. Το Κοράνι διαθέτει δύο κεφάλια σχετικά με τις γυναίκες, τα κεφάλαια Νισά και Νουρ. Ενώ για τους άντρες δεν υπάρχει¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/1/2-14

Σχ : Επειδή δεν διευκρινίζει ο ψευδομουφτής το τι γράφει το Κοράνι για τις γυναίκες, εμείς ψάξαμε και σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα.

sopa

Previous Article

ΣΤΑ 12 ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ 14 ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΗ…

Next Article

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΩΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *