Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ιμπραήμ Σερίφ : Περιγράψαμε τα θέματα μας¨

iserif2

Ο Ιμπραήμ Σερίφ-εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σχολίασε στην εφημερίδα Γκιουντέμ την συνάντηση που είχαν ως εκπρόσωποι της μειονότητας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως μετά από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της πρεσβείας στην Αθήνα, επιτροπή αποτελούμενη από τους δύο μουφτήδες και από βουλευτές συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και πρόσθεσε τα εξής : ¨Είχαμε μια ωφέλιμη συνάντηση μαζί του. Είχαμε για ακόμη φορά την ευκαιρία να περιγράψουμε τα θέματα της Δυτικής Θράκης. Του μεταφέραμε την βούληση μας για επίλυση και ξεπέρασμα αυτών των θεμάτων.

Ο κύριος υπουργός ανέφερε πως είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας τον κύριο Βενιζέλο, και ότι πλέον υπάρχει ένα διαφορετικό περιβάλλον ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης στην συνάντηση που είχαμε ο κύριος Νταβούτογλου περιέγραψε τα βήματα που έκανε η Τουρκία απέναντι στην μειονότητα των Ρωμιών. Μάλιστα μου τράβηξε την προσοχή κάτι που επιθυμώ να αναφέρω. Ο κύριος Νταβούτογλου ζήτησε με εντολή του προς όλες τις τουρκικές πρεσβείες του εξωτερικού, όταν πηγαίνει κάπου ο πατριάρχης και επισκέπτεται τουρκικές πρεσβείες να γίνεται δεκτός ως υπουργός¨.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ-πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συνέχισε λέγοντας : Ο κύριος Νταβούτογλου μετά από την συνάντηση μαζί μας συναντήθηκε με Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης που ζούνε στην Αθήνα. Στην συνάντηση μετείχαν και κάποιοι Αρμένιοι πολίτες. Υπήρχε ένα πλήθος 20-30 ατόμων. Στην συνάντηση μετείχα και εγώ μαζί με τον μουφτή Ξάνθης. Ο κύριος Νταβούτογλου άκουσε τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης. Άκουσε τα αιτήματα τους. Ανέφερε τα αιτήματα ου έχει κάνει η Τουρκία σε αυτά τα θέματα. Μετά από την συνάντηση με τον υπουργό είχα και εγώ την ευκαιρία να συναντήσω τον πρόεδρο του συλλόγου των Ρωμιών Κωνσταντινούπολης. Περιγράψαμε την λύπη μας που κατά τον 21ο αιώνα σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. συνεχίζουμε να βιώνουμε προβλήματα. Ανταλλάξαμε απόψεις. Κάλεσα τον πρόεδρο του συλλόγου στην δυτική Θράκη. Με ευχαρίστηση δέχτηκαν την πρόσκληση μας¨.

………………

………………

Εφ. Γκιουντέμ 21/12/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *