Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

No Comments Share:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Παιδικό Φεστιβάλ

Έγινε στην Φιλύρα το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ που κάθε χρόνο παραδοσιακά πλέον οργανώνεται από τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης. Ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ δήλωσε πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

 Στο φεστιβάλ δίπλα στους πολλούς ομογενείς μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. του κόμματος DEB Κοράι Χασάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια και αντιπρόεδρος του DEB Αλή Πεντζάλ, ο υποψήφιος βουλευτής Μεχμέτ Εμίνογλου, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του DEB γιατρός Νετσλά Τσαβούς και άλλοι αξιωματούχοι.

 Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν είπε πως τα παιδιά της μειονότητας για χρόνια στερήθηκαν από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ότι σήμερα είναι χαρμόσυνο η απομάκρυνση αυτού του λάθους. Ο Τοραμάν είπε πως ¨ Στην πολυπολιτισμική Δυτική Θράκη θα ήταν καλό αυτά τα φεστιβάλ παιδιών να γίνονται στην γλώσσα και της μειονότητας και της πλειονότητας. Πόσο ωραίο μάλιστα θα ήταν αν περιλάμβαναν και παιδιά από τα Βαλκάνια…

Ο μεγάλος κρατικός λειτουργός, ο μεγάλος ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ, ανακηρύσσοντας την 23η Μαΐου ως Γιορτή του Παιδιού, στόχος του ήταν να αφιερώσει αυτή τη γιορτή στα παιδιά όλου του κόσμου. Σήμερα αυτή η άποψη υπάρχει και στην UNESCO¨.

Ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ συνεχάρη τον Σαμί Τοραμάν για την οργάνωση της εκδήλωσης, ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν επιτυχίες και ανέφερε πως πάντα στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ συνεχάρη τον Σύλλογο Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης διότι όπως ανέφερε οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις που κρατάνε μια κοινότητα ζωντανή και υπαρκτή, ενώ ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια στις επιτυχίες. Ο Καραγιουσούφ ανέφερε πως ¨Οι δάσκαλοι μας είναι μετά τους γονείς μας, ίσως και πιο μπροστά από αυτούς οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι για την ανατροφή μας. Εμείς λοιπόν είμαστε άνθρωποι που μας μόρφωσαν ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης, αυτής της γενιάς είμαστε¨.

Ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως τα παιδιά είναι το μέλλον μας, ότι μια αμόρφωτη νεολαία δεν θα μπορέσει να δώσει κάτι παραπάνω στην ίδια της την κοινότητα και συνεχάρη τοβ Σύλλογο Δασκάλων.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για το ότι μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της νεολαίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και για το ότι βρίσκεται στο ίδιο περιβάλλον με πετυχημένους μαθητές και γονείς. Ο Καδή ανέφερε : Μας χαροποιεί σήμερα εδώ να βλέπουμε τον ενθουσιασμό των νέων μας, που αποτελούνε την παρακαταθήκη για το αύριο μας. Ξέρετε ότι ως κοινότητα ζούμε στην Δυτική Θράκη σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα στον αγώνα που δίνουμε, οι πολύτιμοι δάσκαλοι μας συμβάλλουν σημαντικά, ανατρέφοντας τους μαθητές μας, βάζοντας έτσι ισχυρά θεμέλια για το μέλλον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς συνεχάρη τον Σύλλογο Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης για την οργάνωση της εκδήλωσης. Ο Σάρνιτς δήλωσε : ¨Πραγματικά ο Σύλλογος Τούρκων δασκάλων αποδίδει στην κοινωνία πετυχημένους και ταλαντούχους ομογενείς μας. Ότι και αν κάνουμε για τους δασκάλους μας δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε αυτά που έκαναν. Επιθυμώ να τους συγχαρώ όλους έναν-έναν. Στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να τους δώσουμε προσωπικότητα και ταυτότητα¨.

……………..

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24-5-2012

Previous Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΥΡΑ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *